رفع پوسته پوسته شدن ناخن کودک و بزرگسالان در طب سنتی چگونه است؟

پوسته ریزی کنار ناخن های دست در کودکان

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنج شنبه ساعت۹ صبح بصورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش میشود.

در برنامه 30 بهمن مادر کودک شبکه سلامت سیما، الهام بهرنگی متخصص پوست و مو و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص پوسته ریزی کنار ناخن های دست در کودکان به گفتگو پرداخت.

کارشناس برنامه یا بیان این مطلب که مشکلات ناخن در کودکان بسیار شایع است، پوسته ریزی و خشکی اطراف ناخن کودکان را از شایعترین این موراد ذکر کرد.

وی شایع‌ترین دلیل پوسته ریزی و خشکی اطراف ناخن های کودک را شامل: شستشوی زیاد دستها، قرار دادن انگشتان دست در دهان و کندن پوست کنار ناخن ها توسط خود کودک دانست و گفت: در مواردی که این مشکلات به دنبال شستشوی زیاد دستها اتفاق میافتد، استفاده از مرطوب کننده های مخصوص دست و ناخن ها بعد از هر بار شستشوی دست ها توصیه می شود.

وی افزود: برای جلوگیری از مکیدن انگشت کودکان، می توان با استفاده از پماد دکسپانتنول کنار ناخن ها و ایجاد طعم تلخ، کودک را از ادامه این رفتار منع کرد، در موارد شدیدتر مکیدن انگشت باید از مشاور کودک و نوجوان کمک گرفت.

این متخصص پوست و مو، چرب کردن مکرر پوست اطراف ناخن ها را، یکی از راه حل های درمان پوسته پوسته شدن کنار ناخن های دست در این کودکان ذکر کرد.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا کمبود مواد مغذی، املاح و ویتامین ها می تواند عامل ایجاد این عارضه باشد؟ گفت: به غیر از پوسته ریزی کنار ناخن ها، لایه لایه شدن صفحه ناخن و یا قاشقی شدن و فرو رفتن صفحه ناخن‌ها نیز از دیگر مشکلات شایع ناخن ها در کودکان است و افزود: هیچ کدام از این مشکلات نشانی از کمبود هیچ ماده غذایی در بدن کودک نیست.

الهام بهرنگی ادامه داد: البته در اولین مراجعه این کودکان، آزمایش های ضروری از جمله کم خونی، هورمون های تیروئید و کمبود ویتامین D، بررسی می شود و در صورت نبود هیچ گونه مشکل با تجویز پماد های مرطوب کننده مخصوص ناخن ها، این مشکلات مرتفع خواهد شد

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که حضور لکه های سفید رنگ بر روی ناخن ها نشانه چیست؟ گفت: برخلاف تصور عامه، حضور این لکه ها نشان دهنده کمبود کلسیم نیست و این فکر تنها یک باور غلط است.

وی ادامه داد: این علامت بیشتر فیزیولوژیک و گاهی هم ناشی از ضربه به ناخن ها است، نوجوانانی که زیاد تایپ می کنند یا با دگمه های موبایل و صفحه کیبورد کار میکنند و یا حتی با آلات موسیقی کار میکنند، ممکن است دچار این لکه ها شوند، وی به آنها توصیه کرد: که ناخن های بلندی نداشته باشند تا صدمات به حداقل برسد.

بهرنگی در پاسخ به این سوال که اگر درمان های معمول موثر واقع نشد، چه کنیم؟ گفت: در موارد شدید استفاده از داروهای ترکیبی توسط متخصص پوست توصیه می‌شود البته اگر علل زمینه‌ای که شامل: ناخن جویدن و یا کندن پوست اطراف ناخن است ترک نشود، این درمان‌ها موثر واقع نخواهد شد و جهت برطرف شدن این عادات، مراجعه به روانپزشک توصیه می شود.

این متخصص پوست در پاسخ به این سوال که در چه صورتی داروهای ترکیبی حاوی استروئید خواهند بود؟ گفت: اگر اطراف ناخن التهاب و قرمزی ایجاد شده باشد، احتمال تجویز کوتاه‌مدت ترکیبات استروئیدی وجود دارد.

بهرنگی در پاسخ به این سؤال که افتادن ناخن به چه دلیل اتفاق می افتد؟ گفت: به دلیل عفونت های ویروسی مانند: آنفولانزا و کرونا خط عرضی بر صفحه ناخن ها ایجاد می شود که از محل خط ها ناخن ها شروع به افتادن می کنند که به دلیل زمانبر بودن رشد صفحه جدید ناخن ها، معمولا والدین احساس نگرانی میکنند.

وی ادامه داد: به دلیل استرسی که به سلولهای زایای ناخن ( ماتریکس ناخن) در اثر بیماری های تب دار شدید وارد میشود، همچنین پوست، مو و ناخن ها نسبت به بیماری های تب دار واکنش نشان میدهند.( مو دچار ریزش و ناخن را دچار قطع شدن صفحه ناخن میکند)

متخصص پوست و مو به والدین اطمینان داد: این تغییرات گذرا است و فقط چند ماهی طول می کشد تا صفحه جدید ناخن ها در کودک ایجاد شود.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که اگزما چیست؟ گفت: اگزما یا درماتیت پوستی در نوزادان و بزرگسالان بیماری بسیار شایعی است، این بیماری ارثی است و معمولا زمینه آلرژی در این خانواده ها وجود دارد.

بهرنگی ادامه داد: این آلرژی می تواند سیستم ریوی نوزاد را تحریک کند و خود را به شکل آسم کودکان نشان دهد یا به شکل رینیت آلرژیک باعث عطسه و آبریزش بینی گردد و یا به شکل درماتیت آتوپیک که با مشکلات خشکی پوست و یا اگزمای کودکان همراه است خود را نشان دهد، کودکان ممکن است همه این حساسیت ها را داشته باشد و یا تنها به یکی از آنها مبتلا باشند.

در مورد درگیری پوستی، بسته به سن کودک محل درگیری ها متفاوت خواهد بود،در نوزاد ۲ الی۳ ماهه شایعترین محل درگیری گونه هاست و هنگام چهار دست و پا رفتن، ناحیه آرنج و زانوها درگیری پیدا میکنند.

وی ادامه داد: پوست این کودکان به صورت عادی و ذاتی نمی تواند آب را نگه دارد که خشک و قرمز می شود و به خارش می افتد به دنبال خارش پوست زخم‌ میشود و میکروب شایع استافیلوکوک آئوروس بر روی آن سوار می شود و باعث ترشح و عفونت از زخم و مشکلات دیگر میشود، چیزی که می تواند به این سیکل معیوب کمک کند پیشگیری از خشکی پوست است، باید هر چیزی که باعث تشدید و دامن زدن به این خشکی می شود را از محیط دور کنیم.

این متخصص پوست و مو توصیه کرد: بسته به فصل، باید برای شستششاید شما با علائمی مانند خارش شدید، قرمزی، جوش‌های ریز، پوسته پوسته شدن و خشکی پوست در بدن خود یا خانواده یا اطرافیان‌تان روبه‌رو شوید؛ اما ممکن است اطلاع کافی از عارضه‌ای که با آن درگیر هستید را نداشته باشید.

اگزما یا درماتیت به التهاب یا آماس پوست گفته می‌شود و از یک کلمه یونانی به معنای جوش بالا آمده است. این بیماری گاهی ریشه‌ ژنتیکی دارد و ممکن است در بین اعضای یک خانواده شایع باشد.

دلایل به وجود آمدن اگزما

عامل به وجود آمدن اگزما هنوز به طور قطعی مشخص نشده، ولی بعضی از پزشکان عقیده دارند که یکی از علل بروز این بیماری ناشی از فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی بدن در پاسخ به عوامل ناشناخته و محرک‌های محیط زیست است.

از دیگر علل بیماری اگزما می‌توان به این موارد اشاره کرد:

تماس با مواد خشن یا خارش‌زا همچون پشم، آب و هوا، دمای بیش از حد گرم یا بیش از حد سرد، تماس با حیوانات، استرس، استعمال دخانیات، مواد شیمیایی موجود در صابون یا مواد شوینده،‌ لوازم آرایشی، عطر‌ و اسانس‌ها.

همچنین برخی از حساسیت‌های غذایی می‌تواند باعث تحریک اگزما شود. از این رو برای برخی از افراد مفید است که از چیزهایی که به آن حساسیت دارند بپرهیزند. خیلی از افراد دچار اگزمای پوستی دارای آلرژی‌های غذایی هم هستند. اما نوع حساسیت غذایی و میزان ارتباط آلرژی غذایی به اگزمای پوستی هر فرد می‌تواند متفاوت باشد. حساسیت‌های غذایی رایجی که با اگزمای پوستی مرتبط هستند معمولا شامل موارد مانند شیر گاو، تخم مرغ، محصولات سویا‌، گلوتن، مغزها (خشکبار)، ماهی و صدف‌ می‌شود. خوردن این غذاها حتما باعث اگزما نمی‌شود، اما این غذاها یا غذاهای دیگر می‌توانند اگزما پوستی را تحریک کرده و باعث بیشتر یا بدتر شدن شرایط آن شوند.

تاثیرات اگزما بر پوست

اگزما ممکن است سبب تیره‌تر و ضخیم‌تر شدن پوست نوجوانان و بزرگسالان شود. همچنین گاهی این بیماری باعث خارش شدید پوست افراد می‌شود و به همین خاطر زخم‌هایی را بر پوست‌شان ایجاد می‌کند.

اگزما انواع مختلفی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به درماتیت آتوپیک، درماتیت تماسی، اگزمای دیس هیدروتیک، اگزمای نومولار، درماتیت سبورئیک، درماتیت ساکن اشاره کرد. این بیماری علاوه بر ایجاد خارش و قرمزی پوست حتی ممکن است عوارضی چون ایجاد زخم‌های آبدار، خشکی، زبری و پوسته‌پوسته شدن پوست به همراه داشته باشد.

انواع اگزما شایع در بدن

اگزما دست

اگزما دست یک بیماری پوستی شایع است. این بیماری ممکن است با التهاب، پوسته‌ریزی، خشکی، قرمزی، خارش یا حتی تاول‌زدن پوست همراه باشد. عوامل ژنتیکی، آلرژن‌های تماسی و مواد تحریک کننده در بروز این نوع اگزما موثرند. این بیماری بیشتر در افرادی دیده می‌شود که با مواد شیمیایی و عوامل تحریک کننده سر و کار دارند.

اگزما لب

همچنین اگزمای لب‌ها به دلیل حساسیت تماسی و عوامل خوراکی و مواد آرایشی اتفاق می‌افتد که در این حالت منجر به خشک شدن، پوسته‌ریزی و حتی خارش لب‌ها می‌شود.

اگزما پوست سر

نوع دیگر از اگزما، اگزمای پوست سر است که اغلب به علائمی چون خارش، قرمزی و پوسته‌پوسته شدن پوست سر ختم می‌شود. این نوع اگزما درماتی سبورئیک نام گرفته، درماتیت سبورئیک در نوزادان با نام بیماری کلاه گهواره شناخته می‌شود.

دلایل ایجاد اگزما از نگاه طب سنتی

از منظر طب سنتی، اگزما یک بیماری ناشی از اختلالات کبدی است که برای درمان آن باید در ابتدا اختلال کبد درمان شود. این مشکل هم معمولا ناشی از خشکی کبد بر اثر سودا و حرکت مواد سودایی در پوست ایجاد می شود. بنابراین ممکن است این مواد گاهی تغییر مکان داشته باشند و در جاهای مختلف پوست ظاهر شوند.

به طور عمده دو خلط خشک (یعنی صفرا و سودا) مخلوط با خون به سطح پوست آمده و ایجاد اگزما می‌کنند.

اگزمای نوع صفراوی در فصل گرما و با خوردن گرمی‌ها بروز پیدا می‌کند. اما نوع سوداوی هم در اوج گرما و هم در اوج سرما می‌تواند ایجاد شود.

از نظر طب سنتی، مقدار و کیفیت ماده تجمع پیدا کرده در بدن از لحاظ غلظت و لطافت، انواع بیماری و شدت علائم آن را تعیین می‌کند.

درمان اگزما از نظر دکتر روازاده

روش مصرف بقچه درمان اگزما و توصیه‌های دکتر روازاده از این قرار است.

از مصرف مواد غذایی با طبع گرم و ادویه پرهیز کنید. موضع را با لعاب اسفرزه هفته‌ای سه مرتبه و هر مرحله ۱۰ دقیقه ماسک کنید. ماءالجبن (آب پنیر) را به مدت چند روز به مقدار نصف لیوان به هنگام ناشتا میل کنید.

همچنین ماءالشعیر طبیعی مفید است. حمام زیاد بروید اما در زمان‌های کوتاه و توجه داشته باشید که تعریق برای‌تان مضر است. مالیدن سرکه با کمی آب کرفس و مقداری کمی بوره ارمنی در حمام بر بدن مفید واقع می‌شود. همچنین استفاده از گل سرشور و حجامت فواید بسیاری دارد.

برای درمان اگزما پاکسازی بدن از سودا و پرهیز از غذاهای سودازا مثل سوسیس، کالباس، کنسرو، نوشابه، پیتزا، سس، گوشت گاو، عدس، بادمجان، گوجه، کلم و قارچ باید در برنامه شما قرار بگیرد. استفاده از ضماد اگزما که ترکیبات آن دوای سیاه (ایکتیول + وازلین)، موم،  و…‌ است، می‌تواند باعث التیام خارش دست و پا از سودا، صفرا و دم شده و  سوخته را ترمیم کند. همچنین مسکن اگزماهای پوستی، نرم کننده پوست، ترمیم زخم پوستی بوده و مفید است.

درمان اگزما از نظر حکیم خیراندیش

حکیم  در این‌باره می‌گوید اگزما دو نوع است. نوع اول صفراوی، خارشی است که در هنگام خوردن گرمی‌ها مانند دارچین، خرما و عسل در فصل گرما بروز می‌کند و خشکی پوست ایجاد می‌کند و آن‌قدر باید بخاراند تا خون بیاید بعد آرام می‌شود. نوع دوم سوداوی، هم در اوج گرما و هم در اوج سرما پدید می‌آید. این حالت خشکی پوست دارد، بعد از دوش آب سرد، بعد از خوردن سردی زیاد مانند ترشی یا گرمی زیاد خارش پیدا می‌کنید.

برای درمان هر دو نوع می‌توان روزی یک تا سه لیوان سرکه انگبین (دو واحد عرق نعنا، دو واحد ، یک واحد سرکه طبیعی) برای رقیق شدن خون میل کند.

از این شربت بسته به ذائقه خود حدود یک سوم لیوان ریخته، باقی را آب بریزید و استفاده شود.

در اگزما سوداوی بهتر است برای تهیه سرکنجبین به جای عرق نعنا از عرق کاسنی استفاده کند.

غذاهای لطیف مانند سوپ گندم و حلیم و میوه‌های مرطوب مانند سیب یا ترکیبی از آب سیب، آب هویچ و آب کرفس بخورد (۱۲۰ روز).

بعد از این درمان، اگر اگزمای سوداوی باشد حجامت عام انجام دهد و اگر خیلی پیشرفته باشد روی سطح آن را هم خراش سطحی (تا سه مرحله) بدهند.

اگر اگزمای صفراوی باشد حجامت عام پس از ۴۰ روز از خوردن سکنجبین کافی است.

روغن‌های آرام‌بخش مفید برای هر دو نوع، روغن شتر مرغ یا روغن گل ختمی است که باید به صورت موضعی بمالند و در طول سال نیز بهار و پاییز حجامت کنند.

وی کودک از حرارت آبی استفاده کنیم که کودک سرما نخورد، حرارت بیش از حد نباشد چون هرچه آب داغ تر باشد باعث خشکی پوست بیشتر و از بین رفتن چربی پوست او می‌گردد.

بهرنگی حمام کردن صحیح کودک را شامل: استفاده از شوینده غیر صابونی با حرارت آبی که کودک سرما نخورد و همچنین در تمام مدت کودک با آب تماس داشته باشد توجه کنید که مدت زمان حمام کودک باید خیلی کوتاه باشد

وی متذکر شد: برای خشک کردن بدن کودک حوله را روی پوست نکشید و تنها با کمک حوله قطرات آب روی پوست را جذب کنید بلافاصله پس از برداشت قطرات آب، پوست نوزاد را با استفاده ابه گزارش گروه اجتماعی ، پوسته شدن اطراف ناخن مشکل شایعی است که بسیار افراد آن را تجربه میکنند مخصوصا خانم های خانه دار ولی آیا این مشکل باعث نگرانی میشود؟ اگر پوست روی انگشتان شما کنده شود دلیل نگرانی نیست این عارضه معمولی اغلب در اثر عوامل محیطی و دیگر عوامل کنترل میشود. دربرخی موارد کنده شدن پوست نوک انگشتان ها میتواند ناشی از یک وضعیت اساسی باشد ، اگر نوک انگشت شما به درمان خانگی پاسخ ندهد و یا علائم بدتر شود، به پزشک خود مراجعه کنید آنها میتوانند علت اینکه چرا نوک انگشت شما کنده میشود را شناسایی و راه درمان را توصیه کنند.

بیشتر بخوانید:

علل و دلایل پوسته شدن اطراف ناخن

عوامل محیطی:

فاکتورهای محیطی و خارجی عواملی هستند که قابل کنترل نیستند.

آب و هوا نمونه ای از عوامل محیطی است. اگر چه شما نمیتوانید آب و هوا را تغییر دهید، اما میتوانید کنترل کنید که چقدر در معرض این عوامل قرار گیرید.

خشکی پوست از  علت های پوسته شدن انگشتان:

بیشتر اوقات خشکی پوست علت پوسته شدن انگشتان است. خشکی پوست اغلب در زمستان شایع است. اگر در حمام یا دوش آب گرم بمانید، حساسیت بیشتری خواهید داشت.

گاهی اوقات سختی مواد در صابون و مواد آرایشی میتواند خشکی ایجاد کند.

عوامل دیگری که شامل میشوند، عبارتند از:

خاریدن

خراشیدن

قرمز و خاکستری شدن پوست.

پوستی که سفت و سخت است ممکن است به سادگی با استفاده از صابون ملایم و یا مرطوب کننده و نرم کننده درمان نشود.

شما باید از آب داغ برای شستن دستهایتان دوری کنید.

دلایل پوسته شدن اطراف ناخن

شستن دائم دست از دلایل پوسته شدن اطراف ناخن:

بیش از حد شستن دست ممکن است باعث پوسته شدن انگشتان شود ، شستن دست با صابون اغلب میتواند باعث از بین رفتن چربی روی پوست شود و این عمل میتواند باعث جذب صابون به لایه های حساس پوست و لایه برداری شود.

آب گرم از دلایل پوسته شده اطراف ناخن:

بی توجهی به استفاده از مرطوب کننده برروی دستها پس از شستشو و استفاده از حوله های کاغذی تحریک کننده نیز میتواند برروی پوست تاثیر بگذارد.

برای حفظ کردن انگشتان از پوسته شدن اطمینان حاصل کنید که تنها در مواقع نیاز دستهایتان را بشویید و از مواد ملایم استفاده کنید.

شما باید فقط قبل از خوردن خوراکی و بعد از حمام دستتان را بشویید. دستگاه ضدعفونی کننده الکلی دست نیز گزینه خوبی برای تمیز کردن میتواند باشد.

استفاده از محصولاتی با مواد شیمیایی خشک:

برخی از مواد شیمیایی اضافه شده در مرطوب کننده ها،صابونها،شامپوها و سایر محصولات آرایشی ممکن است باعث تحریک پوست و پوسته شدن اطراف ناخن شود.

مضرات رایج عبارتند از:

عطرهای ضد باکتری

پماد نگهدارنده مانند فرمالدئید

ایسوتیایزولینون

کوکامیدوپروپیل بتائین

بدن شما ممکن است به تمام این مواد شیمیایی واکنش ندهد، اما آزمایش پچ توسط پزشک برای تعیین واکنش بدن شما به یک ماده خاص ضروری است.

بهترین دستورالعمل برای جلوگیری از مواد شیمیایی سخت این است که محصولاتی را که برای پوست حساس به فروش میرسد را نگاه کنید. این محصولات بطور معمول از عطر و دیگر تحریک کننده ها اجتنابناپذیرند.

آفتاب سوختگی:

در مواجهه طولانی مدت با آفتاب ممکن است پوست شما سوخته شود. آفتاب سوختگی باعث میشود پوست شما گرم و تمایل به خارش داشته باشد و یا قرمز و صورتی شود.

پوسته شدن پوست بعد از چند روز نشانه ای شایع بعد از آفتاب سوختگی است. آفتاب سوختگی میتواند چند روز و یا چند هفته برای درمان طول بکشد. در طی دوره بهبودی شما میتوانید بااستفاده از کیسه آب سرد و نرم کننده ها به درمان کمک کنید.

شما ممکن است یک ضددرد) otc( برای کاهش علائم پیدا کنید. پوشش بطور منظم و استفاده از کرم های ضدآفتاب تنها راه پیشگیری از آفتاب سوختگی است.

واکنش به هوای سرد و گرم هوای خشک و دمای زمستان میتواند باعث خشک شدن، ترک خوردن و پوسته شدن شود.

از خشکی پوست بااستفاده از یک مرطوب کننده پیشگیری کنید. استفاده از کرم مرطوب کننده ملایم یا یک پماد پس از حمام،پوشیدن لباسهای نخی و اجتناب از حمام های داغ و دوش آب گرم میتواند موجب حفظ شدن انگشتان از پوسته شدن در ماه های تابستان باشد.

این ممکن است ناشی از عرق کردن بیش از حد و یا در نتیجه محرک ها در اسپری های دافع نور خورشید باشد.

مکیدن انگشت از علت های پوسته شدن اطراف ناخن:

مکیدن انگشت و شست در کودکان میتواند موجب پوسته شدن انگشتان شود. برای یک نوزاد و یک کودک نوپا مکیدن انگشت غیرعادی نیست. بسیاری از کودکان بطور طبیعی این عادت را ترک میکنند، در حالی که در برخی از آنها به مداخله نیاز دارند.

درمعرض داروهای شیمیایی قرار گرفتن:بعضی اوقات پوسته شدن اطراف ناخن به علت در معرض قرار گرفتن داروهای شیمیایی است.

حساسیت ها:

پوستی که روی انگشتان شما قرار دارد، هنگامیکه با موادی درارتباط هستید و حساسیت دارید، میتواند پوسته شود . براساس یک مقاله در سال ۲۰۱۵ تغییر رنگ قهوه ای در ناحیه فوقانی ناخن نشانه بیماری کلیوی میباشد که البته اگر علت پوسته شدن اطراف ناخن بیماری کلیوی باشد بایستی علائم دیگری که در ادامه آورده ایم نیز در فرد بروز کند که سایر علائم عبارتند از:

کاهش اشتها

کاهش وزن

خارش پوست

نیاز دائم به ادرار کردن

احتباس آب

سخت خوابیدن

تنگی نفس

خون در ادرار و

گرفتگی عضلات.

علل دیگر و مهم تری که موجب پوسته شدن ناخن می شوند:

_ خوردن غذاهای غنی از آهن و مکمل :کوتاه نگه داشتن ناخن ها و استفاده از ۱۸ میلی گرم مکمل آهن روزانه.

_ممکن است به نیکل در جواهرات ارزان قیمت حساس باشید :این حساسیت موجب قرمزی و خارش پوست میشود و پوست حساس و پوسته میشود.

_احتمال دیگر حساسیت به لاتکس است :واکنش به لاتکس ممکن است متفاوت باشد و ممکن است باعث شوک آنافیلاکتیک شود، که نیاز به درمان فوری پزشکی دارد. واکنش های خفیف تر میتواند باعث خارش ،پوسته شدن و ورم شود اگر علائم شما بیش از یکی دو روز طول بکشد، با پزشک خود مشورت کنید.

:پلاگرا یک بیماری است که ناشی از کمبود ویتامین b-۳ (نیاسین) در رژیم غذایی می باشد، که ممکن است به درماتیت ،اسهال و یا حتی زوال عقل شود. اگر چه پلاگرا بطور طبیعی از رژیم غذایی ضعیف حاصل میشود، اما ممکن است از سایر شرایط اساسی نیز حاصل شود.

مکمل نیاسین تنها راه بازگرداندن سطح ویتامین b-۳ در بدن است. با پزشک خود در مورد اینکه آیا مکمل برای شما امن هستند یا خیر و اینکه چه مقدار دوز استفاده کنید صحبت کنید.

تهوع

سرگیجه

خستگی بیش از حد

اگر این علائم را دارید، به پزشک مراجعه کنید ، آنها میتوانند علائم شما را تشخیص دهند و راهنمایی های لازم را به شما بدهند.

_ اگزمایدست:

التهابی عمومی روی پوست ( درماتیت آتوپیک)ممکن است باعث ایجاد اگزمای دست شود .اگزمای دست مانند یک پوست تحریک شده بنظر میرسد:پوسته شدن ،قرمز شدن ،خارش دست و تمایل به لمس نیز اتفاق خواهد افتاد.اگر چه قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی یا مواد خاص میتواند موجب اگزما شود و در ژن های شما نقش داشته باشند.مهم است که بااستفاده از نرم کننده های ملایم و سایر پاک کننده ها ،اجتناب از آب گرم و اغلب مرطوب کننده اگزما دست را درمان کنید.اگر شمامیدانید که چه چیزی موجب اگزما میشود، دستکش بپوشید و یا اگر قبلا این علائم را تجربه نکرده اید به پزشک مراجعه کنید.

_ پوسته شدن انگشتان از علائم پسوریازیس:

پوسته شدن انگشتان میتواند علائم پسوریازیس باشد. پسوریازیس یک بیماری پوستی مزمن است که میتواند به عنوان پلاک سلیارد و یا سایر ضایعات پوستی ظاهر شود.

درمان های متعددی برای پسوریازیس دست وجود دارد ، مانند :اسید سالیسیک ،کورتیکواستروئیدها و کلسپتروژن. اگر قبلا به پسوریازیس تشخیص داده شده اید، باید دوره درمان را کامل کنید اما در غیر این صورت به پزشک مراجعه کنید ،آنها علائم شما را تشخیص و راه درمان را به شما توصیه میکنند.

_ سرماخوردگی عصبی:

اغلب در ماه های تابستان این اتفاق میفتد. این وضعیت موجب خارش و حتی پوسته شدن و یا ترک خوردن پوست میشود.

صابون های مضر و پاک کننده ها میتوانند وضعیت را بدتر کنند. اگر چه استفاده از مرطوب کننده میتواند سودمند باشد تا علائم شما را ازبین ببرد.

بیماری کاوازاکی:

کاوازاکی یک بیماری نادر است، که عمدتا کودکان زیر پنج سال را تحت تاثیر قرار میدهد. این بیماری طی چندین هفته رخ میدهد و علائم در سه مرحله متفاوت ظاهر میشود.

مرحله اول دارای تب بالاست، که پنج روز یا بیشتر طول میکشد. پوسته شدن انگشتان راکستریست در مرحله میانی این شرایط است.

قرمزی و ورم کف دست و پا معمولا در مرحله آخر اتفاق میفتد. اگر کودک شما این علائم را دارد، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

وقتی به پزشک مراجعه میکنید؛علائم زیادی برای پوسته شدن انگشتان وجود دارد. علائم خفیف را میتوان با داروهای خانگی و کرم های otc و مرطوب کننده ها درمان کرد، اما اگر دچار علائم شدید مانند درد یا مشکل تنفسی هستید، به پزشک مراجعه کنید.

ممکن است یک مسئله جدی پزشکی داشته باشید، که نیاز به درمان سریع دارد. اگر پوسته شدن انگشتان در یک هفته بهتر نشد، به پزشک مراجعه کنید.

نشانه های مرتبط:

کمبود آهن خفیف به علت ضعف ناخن ها نیز یک وضعیت اساسی است که موجب پوسته شدن انگشتان میشود. اگرچه هنوز مفید است که مردم درمورد پوسته شدن انگشتان آگاه باشند و درصورت دیدن علائم به پزشک مراجعه کنند.

در زیر ما علائم اضافی شرایطی که ممکن است ناخن ها پوسته و شکننده و ناخوشایند شوند را پوشش میدهیم.

پوسته شدن ناخن ها از علائم کم خونی:

کم خونی بدون درمان، کمبود آهن خفیف میتواند جدی شود و منجر به کم خونی شود. کم خونی زمانیکه هموگلوبین قرمز خون کاهش یابد رخ میدهد. هموگلوبین یک ماده اساسی در گلبول های قرمز خون برای حمل اکسیژن در سرتاسر بدن است.

علاوه بر پوسته شدن ناخن ها، علائم کم خونی شامل درد سینه،ضربان تند قلب،احساس خستگی و ضعیفی،تنگی نفس،احساس سردرد و سرگیجه ،داشتن دست و پاهای سرد،تلخی و بی مزه بودن زبان،رنگ پریدگی پوست،تغییراشتها و دهیدراسیون میباشد.

افرادی که دهیدراته میشوند، آب کافی و نوشابه های غیر کافئین نمینوشند.

دهیدراسیون همچنین شامل علائم زیر میشود:

پوست و دهان و چشم خشک

افزایش تشنگی

ادرار کم

ادرار زرد و تیره

احساس سرگیجه

خستگی

تیروئید کم کار.

کم کاری تیروئید باعث:

پوست خشک

کاهش میزان عرق

یبوست

عدم تمرکز می شود.

راه و روش پیشگیری و جلوگیری از پوسته شدن اطراف ناخن:

راهنمایی های زیر میتواند به جلوگیری از پوسته شدن ناخن کمک کند:

اجتناب از کاشت ناخن و ژل آکریلیک و پاک کردن لاک

نپوشیدن دستکش زمانیکه ظرف میشورید و یا با مواد شیمیایی سروکار دارید.

سالن تخصصی زیبایی ما با در اختیار داشتن بهترین ناخن کار در تهران ، برترین خدمات را در زمینه طراحی و کاشت ناخن به بانوان ارائه می کند.

گرد کردن لبه های ناخن ها.

نبایدهایی که اقدام پیشگیرانه هستند عبارتند از:

از مواد تقلبی برای پوشش ناخن استفاده نکنید ؛ آکریلیک و لاک ژل میتواند همه چیز را بدتر کند. دستها را بدون آب مرطوب نکنید،بنظر غیر قابل تصور میرسد اما آب بطور خاص دست را خشک نمیکند.

از ناخن هایتان به عنوان ابزار استفاده نکنید،از آنها برای جداکردن اشیا استفاده نکنید،باز کردن در نوشابه یا هر چیزی که صد در صد به ناخن های شما آسیب بزند.

ناخن هایتان را نکنید. وقتی ناخن شما پوسته پوسته میشود عادت بد این است که آن را میکنید، و این کار ناخن شما را تضعیف میکند.

اگر یک تکه از ناخن شما پوسته شد، آن را لب گرد و سوهان بکشید.

سوهان زدن را به یک سمت انجام دهید. سوهان کشیدن بیش از حد، میتواند ناخن را ضعیف و پوسته کند. در عوض از حرکات ملایم و تنها به یک جهت استفاده کنید.

مراقبت های خانگی برای متوقف کردن و درمان پوسته شدن اطراف ناخن:

۱خنک کردن با آلوئه ورا:

پوسته شدن در اطراف انگستان میتواند موجب سوزش و تحریک شود که بهتراست از ژل آلوئه ورا استفاده کنید. برای این کار یک عدد ساقه آلوئه ورا را برش دهید، ژل آن را در بیاورید و حداقل دوبار در روز در ناحیه آسیب دیده قرار دهید.

۲ماساژ با روغن نارگیل برای درمان پوسته شدن اطراف ناخن:

ناخن هایتان را با روغن نارگیل ماساژ داده و دستکش پنبه ای بپوشید. این کار را دو بار در روز و یکبار در شب انجام دهید و در یک هفته مشاهده کنید که چطور دستهایتان به حالت قبل برگشته است.

از روغن زیتون و بادام نیز میتوانید استفاده کنید.

۳مرطوب کنندگی با عسل برای درمان پوسته شدن اطراف ناخن:

عسل یکی دیگر از مرطوب کننده های عالی برای پوست است.تنها چیزی که باید رعایت کنید، این است که ناحیه آسیب دیده را با عسل بمالید و بگذارید تا نیم ساعت بماند.بدون تردید میتوان گفت زمانیکه شما این کار را انجام میدهید، نمیتوانید خیلی از کارها را انجام دهید اما این یک معافیت ارزشمند است.

۴قرار دادن انگشتان در شیر و جو دوسر:

مخلوط ضخیمی از جو و شیر را روی انگشتان خود قرار دهید.شیر و جو دوسر کمک به لایه برداری ناحیه آسیب دیده میکند.

۵–  نوشیدن آب زیاد برای درمان پوسته شدن اطراف ناخن :

نوشیدن مقدار زیادی آب در روز حداقل ۱۰ لیوان بسیار مفید خواهد بود.این کار شمارا هیدراته نگه میدارد و از مشکلات پوسته شدن و خشک شدن حفظ میکند.

۶خوردن و نوشیدن چیزهای خوب:

آیا میدانید که نصفی از مشکلات پوست ناشی از تغذیه نامناسب است؟مصرف مواد غذایی و آبمیوه های تغذیه ای مانند آب میوه های مخلوط ،ماست،گوشت بدون چربی و غذاهای پروتئینی مانند لوبیا به پوست و بدن شما کمک میکند تا به حالت طبیعی و سالم خود برگردد.

۷روغن ژله ای برای پوسته شدن اطراف ناخن:

اگر یک چیز خوب پس از روغن وجود داشته باشد و به پوسته نشدن ناخن کمک میکند، آن روغن ژله ای است. البته که چسبناک است، اما این انگشتان حساس به رطوبت نیاز دارند تا به حالت قبل برگردند. آن را شب به پوست دست بمالید و دستکش بپوشید و نرمی را در صبح مشاهده کنید..

۸موز برای پوسته شدن اطراف ناخن:

موزهایی که خیلی رسیده اند را دور نیاندازید. خرد کنید و با شیر و عسل مخلوط کنید و برروی انگشتان خود قرار دهید. ین کار را بطور مرتب انجام دهید و پوست خود را تماشا کنید ،تمام مواد مغذی مفید این مخلوط جذب میشوند.

۹کپسول ویتامین E برای پوسته شدن اطراف ناخن:

روغن داخل ویتامین ای یک درمان عالی برای پوست خشک است ، اگرچه ممکن است مجبور شوید بیش از یک قرص برای پوشش همه انگشتان خود استفاده کنید.

از روغن ویتامین E طبیعی در محیط استفاده کنید ،بطور طبیعی انگشتان را پاکسازی میکند.

۱۰همیشه و همیشه دستهای خود را پوشش دهید:

این بیشتر یک اقدام پیشگیرانه نسبت به درمان خانگی است. اما اگر میخواهید این داروها به خوبی عمل کنند، دست های خود را با مواد شیمیایی خشن آلوده نکنید.

در حقیقت یکی از بزرگ ترین دلایلی که شما را رنج میدهد، استفاده از مواد شیمیایی بدون دستکش است. پس به نفع خودتان است که دستکش بپوشید.

۱۱. آب گرم برای پوسته شدن دور ناخن ها:

آب گرم پوست نرم اطراف ناخن شما را برمیگرداند. دستهای خود را با آب گرم بشویید و ده دقیقه در روز در آب گرم همراه آبلیمو و عسل قرار دهید.

دست های خود را خشک کنید و مرطوب کنید، یا روغن ویتامین ای بزنید.

۱۲. خیار برای درمان پوسته شدن اطراف ناخن:

خیار طراوت و نرم کنندگی به دست شما میبخشد. شما به یک برش ضخیم و تازه از خیار احتیاج دارید. تکه ها را به پوست خود بمالید و اجازه دهید که جذب پوست شود.

یکی دیگر از گزینه های معرفی شده این است که خیار را روی قسمت آسیب دیده بچرخانید و ۳۰ دقیقه بعد با آب بشویید. می توانید این کار را هر روز تکرار کنید.

۱۳. روغن زیتون برای درمان پوسته شدن اطراف ناخن:

روغن زیتون به مرطوب کنندگی و بهبود پوست کمک میکند. روغن زیتون را در نصف فنجان قرار دهید و ۴ قطره اسانس اسطوخدوس به آن اضافه کنید. ده دقیقه انگشتان خود را درآن قرار دهید ،سپس انگشتان را خشک و مرطوب کنید.

منبع: نمناک

انتهای پیام/

ز لوسیون های مخصوص پوست مخصوص این کودکان چرب کنید و سپس آنها را لباس بپوشانید.

 

دکمه بازگشت به بالا