فراخوان نخستین همایش علمی هیات و آئین‌های مذهبی تمدید شد

فراخوان نخستین همایش علمی هیات و آئین‌های مذهبی تمدید شد

فراخوان نخستین همایش علمی هیات و آئین‌های مذهبی تا ۱۵آبان‌ماه تمدید شد.

به گزارش مجله روز، محمدحسن رجبی دوانی -دبیر علمی نخستین همایش علمی هیات و آئین‌های مذهبی- امروز شنبه(۲۹مهرماه) در نشست خبری تشریح این همایش با بیان اینکه هیات یک امر بزرگ تمدنی اسلامی شیعی است، اظهار کرد: هیات‌ها از بدو شکل‌گیری دارای ارزش‌های فراوان و کارکردهای ارزشمندی بودند که باعث تقویت ایمان، حس نوع‌دوستی و رسیدگی به هم نوع، آگاهی‌بخشی به مخاطبان هیات در مسائل معرفتی و ایجاد شور دینی و همچنین مسائل انسانی و موارد گوناگون دیگر بوده است.

وی ادامه داد: در فتنه ۸۸ همین هیات‌ها بودند که آتش فتنه را خاموش کردند و این سابقه نشان می‌دهد که هیات نقش تاثیرگذاری در تاریخ ما داشته است.

رجبی دوانی تاکید کرد: در این همایش فراخوان اعلام شده و علاقمندان می‌توانند تا نیمه آبان‌ماه چکیده مقالات خود را به دبیرخانه همایش ارسال و تا نیمه آذر هم چکیده مقالات بررسی و پس از ارزیابی؛ مقالات برگزیده انتخاب خواهند شد و در بهمن‌ماه اختتامیه این همایش برگزار خواهد شد.

در بخش دیگری از این نشست محمدرضا سنگری -عضو هیات علمی نخستین همایش علمی هیات و آئین‌های مذهبی- با بیان اینکه هدف از برپایی این همایش بالاتر بردن قامت هیات است، تصریح کرد: شناخت هیات تنها شناخت یک تشکل نیست بلکه شناخت مردم در حوزه روان‌شناسی، اجتماعی و فرهنگی است.

وی ادامه داد: امروز هیات برای مدیحه‌سرایی و برگزاری آئین‌های مذهبی نیست. امروز در لحظه‌های خطیر اجتماعی حضور هیات را می‌بینیم، در دوران‌ کرونا، سیل و سایر اتفاقات شاهد حضور هیاتی‌ها هستیم و حتی حضور آنها مجموعه‌های رسمی کشور را هم تحت الشعاع قرار می‌دهد. 

سنگری بیان کرد: امروز هیات‌های ما اهداف اجتماعی و دینی را در غیر از آئین‌های دینی برعهده دارند و زمینه‌های کمک به مردم در حوزه‌های مختلف را فراهم می‌کند.

عضو هیات علمی این همایش خاطرنشان کرد: حوزه کارکردی هیات بسیار وسیع و گسترده است، در اندیشکده هیات مجموعه‌ای با عنوان «منظومه هیات »را ایجاد کرده‌ایم که ۴۰۰موضوع در مورد کارکردهای هیات در آن احصاء شده است.

وی ابراز کرد: در فضای رسمی رسانه‌های کشور فضایی برای هیات تعریف شده است و جدای از صدا و سیما، رسانه‌های برخط هم هیات را پیگیری و به آن می‌پردازند.

سیدابوالحسن حسینی -دبیر اجرایی نخستین همایش علمی هیات و آئین‌های مذهبی- در بخش پایانی این نشست یادآور شد: قرار است این همایش هر ساله برگزار و دبیرخانه ثابتی در دانشگاه امام صادق(ع) داشته باشد، تلاش ما بر این بوده است که دانشجویان سراسر کشور در این همایش مشارکت داشته باشند و از این رو دانشگاه‌های سراسر کشور با این همایش درگیر کرده‌ایم.

وی ادامه داد: پیش نشست‌های علمی را هر هفته خواهیم داشت و هدف این است که در دانشگاه‌های مختلف نشست‌های را داشته باشیم.

حسینی تاکید کرد که ارسال مقالات تمدید نخواهد شد و اختتامیه همایش نیز در ایام شعبان برگزار می‌شود.

وی همچنین از تولید و انتشار کتابی در خصوص حوزه تاریخ و سیر تحول عزادای در هیات‌ها خبر داد که در این همایش رونمایی خواهد شد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا