به گزارش خبرنگار آنلاین، رضا تحویلیان ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن آمفیتئاتر اداره بیمه سلامت استان کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: بیمه سلامت در مجلس شورای اسلامی پس از تأسیس و دریافت مجوز فعالیت خود را آغاز کرد و در دورههای مختلف ارائه خدمت به کردم داشته است.
وی تحول در بیمه سلامت را شاهکار دولت سیزدهم دانست و افزود: تحولات ایجاد شده به دلیل اقدامات انجام شده در راستای اجرای عدالت در جامعه، ایجاد یک بیمه همگانی و بیمه شدن اقشار کم درآمد یک شاهکار و اتفاق بسیار خوبی در این حوزه محسوب میشود.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: در دولت سیزدهم به طور کلی بالغ بر ۶ میلیون نفر در کشور توسط بیمه سلامت به طور رایگان بیمه شدهاند.
تحویلیان خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات قابل توجه در حوزه بیمه سلامت تأسیس صندوق بیماریهای صعب العلاج و ارتقا میزان پوششهای بیمه درمانی از پنج بیماری به ۱۰۷ بیماری صعب العلاج بود که مورد حمایت مالی برای تأمین هزینههای درمانی قرار خواهند گرفت.
وی با تاکید بر اینکه بیشترین میزان هزینههای بیمه سلامت صرف بیماری سرطان و دیابت میشود، تاکید کرد: همچنین علاوه بر پوشش درمانی بیماریهای خاص بر اساس گستره حمایتی این مجموعه حمایتهای مالی و درمانی برای بیماری اس ای ام که در دولتهای قبلی اقدامی برای آن نمیشد امروز در دولت سیزدهم به طور کامل حمایت مالی میشوند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه استان کرمانشاه را پیشتاز در امر حمایت در بیماران خاص دانست و عنوان کرد: این استان در حوزه بیماران خاص ۴۱ هزار و ۷۷ بیمار خاص را شناسایی کرده در تأمین هزینههای مالی مورد حمایت بیمه سلامت قرار گرفتهاند.
تحویلیان به مجموع بیمه شدگان در این استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک میلیون ۱۵۸ هزار ۱۱۰ نفر معادل ۵۸ درصد جمعیت استان کرمانشاه بیمه شده بیمه سلامت هستند.
وی ادامه داد: امسال پوشش بیمه همگانی سلامت برای پنج دهک اول درآمدی کاملاً رایگان شده و با این کار بیش از ۸۰۰ هزار نفر در استان کرمانشاه رایگان بیمه شدند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه بیان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون ۷۰۰ میلیون تومان هزینه درمان بیمه شدگان بیمه سلامت در استان کرمانشاه شده است که نشان از استفاده بالای اقلام دارویی است که با معرفی روش صحیح از استفاده خودسر داروها پیشگیری لازم انجام گیرد.
تحویلیان یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ مجموعاً یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان صرف هزینههای درمانی بیمه شدگان بیمه سلامت شده که با توجه به آمار بالای هزینههای دارویی برنامه داریم که در حوزه پیشگیری و کاهش هزینههای درمانی با برنامهریزی و معرفی رژیم غذایی درست ورود پیدا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه سیاست بیمه سلامت اقدامی پیشگیرانه در برابر بروز بیماریها است، مطرح کرد: پیشگیری از بروز برخی بیماریها از طریق مختلف از جمله آموزش و آشنایی با علائم بیماریها، رژیم غذایی و… دنبال میشود که بر اساس هماهنگیهای انجام شده این آموزش و آشناییها از طریق پزشکان نظام ارجاع به بیماران انتقال داده میشود.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه به نقش غذاهای مصرفی در بروز بیماریها تاکید کرد و گفت: با تغییراتی که رفته رفته از گذشته تاکنون در رژیم و نوع غذاهای مصرفی ایجاد شده شاهد بیماریهای بیشتری هستیم که بر اساس سیاست پیشگیری از بزوز بیماری با شرکت در جلسات شورای آرد و نان در حوزه کشاورزی برای تأمین سلامت غذایی حضور خواهیم داشت.
تحویلیان اصلاح آرد و نان مصرفی مردم را مهم دانست و افزود: در استان کرمانشاه به دلیل مصرف عمده مردم از نان به عنوان اصلی ترین کالای مصرفی در سفره اقدامات ویژهای در حال انجام است چرا که با بررسیهای انجام شده عمده بیماریهای مردم مربوط به بیماریهای گوارشی است.
وی در ادامه به اقدام و ورود بیمه سلامت به نظام الکترونیکی اشاره کرد و ادامه داد: این مجموعه نخستین سازمانی بود که جرأت ورود به نظام الکترونیکی شدن در کشور را داشت و و با الکترونیکی کردن نسخهها اکنون این برنامه در از سالها در حال اجرا است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه بیان کرد: الکترونیکی شدن نسخهها در جامعه جهانی از نشان توسعه و پیشرفت محسوب میشود و در حال حاضر کمتر کشوری نسخه الکترونیکی را راه اندازی کردن اما در ایران راه اندازی شده و در تمام نقاط روستایی و شهری با اتصال به اینترنت این امر در جریان است.
تحویلیان همچنین به اقدامات قابل توجه حوزه ناباروری نیز تاکید و اظهار کرد: امروز با حمایت بیمه سلامت بیش از ۲ هزار زوج نابارور شناسایی و خدمات درمانی در مراکز درمانی ناباروری بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد رایگان انجام میگیرد.
وی ادامه داد: در بخش توانخواهان و معلولین نیز ۵۸ خدمت به کد خدمتهای بیمه سلامت اضافه شده که مربوط به معلولین بهزیستی بود شامل خدمات شنوایی و بینایی سنجی و … خواهد بود و با پذیرش تعرفههای دولتی و خصوصی بین ۷۰ تا ۹۰ درصد تحت پوشش مالی قرار خواهند گرفت.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه به اجرای پزشک خانواده در نظام ارجاع اشاره و خاطر نشان کرد: اجرای طرح پزشک خانواده نیز یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم بود که ۱۶۸ پزشک خانواده با بیمه سلامت قرارداد دارند و بیش از ۲۱۸ هزار نفر به این پزشکان ارجاع داده میشوند.
تحویلیان همچنین در پایان با تاکید به فعالیت بیمه سلامت در تمامی شهرستانهای کرمانشاه، عنوان کرد: مجموعه بیمه سلامت در استان کرمانشاه به عنوان یک مجموعه فعال و چابک هم اکنون ۱۰۴ نفر پرسنل اداری و خدمات رسان داشته که با سایر نیروهای آتیه سازان و نیروهای خدماتی جمعاً با ۱۳۷ نفر در حال ارائه خدمات است که بر اساس جمعیت بیمه شده استان به ازای هر یک نفر تقریباً ۱۱ مرکز درمانی در استان راهبری میشود.