مواد معدنی استفاده شده در لوازم آرایشی

دامنه کاربرد مواد معدنی در صنعت آرایشی بهداشتی به چند ماده مهم و تاثیرگذار می رسد. کائولن، تالک، سیلیس و چند ماده دیگر از جمله این کانی ها هستند. این متن در نظر دارد درباره مواد اولیه لوازم آرایشی و بهداشتی با شما صحبت کند؛ این که چطور مواد معدنی در صنعت آرایشی بهداشتی حضور داشته و می توانند در آراستگی و زیبایی انسان ها نقش داشته باشند. اگر به خواندن مقالات علمی و کاربرد مواد معدنی در زندگی بشر علاقه‌مند هستید، این متن می تواند اطلاعات شما را در این زمینه بهبود دهد.

تالک در صنایع آرایشی و بهداشتی

کاربرد مواد معدنی در صنعت آرایشی بهداشتی را با پودر تالک شروع می کنیم. همانطور که می دانید، از ماده مینرالی تحت همین عنوان تولید می شود. در ساختار این ماده هیدرات منیزیم و سیلیکات منیزیم حضور دارند. تالک در ردیف پر مصرف ترین و نرم ترین کانی هایی است که در دنیا مورد استفاده بشر قرار گرفته است. درباره ویژگی های شاخص این ماده می توان به این نکات اشاره کرد. این پودر جاذب خوبی برای رطوبت است. قادر است زبری پوست را از بین ببرد و آن را خشک نگه دارد.

همین امر باعث می شود تا پوست از کهیر زدن در امان بماند. ناگفته نماند این پودر در طبیعت به رنگ های سفید، سبز، خاکستری و حتی بی رنگ یافت می شود. طرز تهیه پودر تالک به این شکل است که نخست سیلیکات منیزیم را خوب کوبیده و نرم می کنند. پودر حاصله را الک کرده تا ماده ای یکدست به دست آید. در ادامه با شیوه هایی که در اختیار صنعتگران این حوزه است، به آن عطر و اسانس اضافه می کنند تا خوشبو شود.

Minerals used in cosmetics

کاربرد مواد معدنی در صنعت آرایشی بهداشتی به چه زمانی بر می گردد؟

کاربرد مواد معدنی در صنعت آرایشی بهداشتی به امروز و دیروز بر نمی گردد. انسان های عصر باستان نیز، با این مواد آشنایی داشته اند. شاید برایتان جالب باشد، نخستین افرادی که توانستند از لوازم آرایشی و بهداشتی خود استفاده کنند، مصریان باستان بوده اند. این ماده در شمال غربی هند نیز مورد استفاده قرار می گرفته و مردم آن روزگار، از آن برای سفید کردن پوست صورت و بدن استفاده می کردند. چینی ها گل رس را با پودر تالک در هم می آمیختند و از آن ماده ای خوش رنگ برای جلوه دادن پوست شان کمک می گرفتند.

آیا کاربرد مواد معدنی در صنعت آرایشی بهداشتی بدون فرآوری کانی ها امکان پذیر است؟

در قبال این سوال باید گفت، کاربرد مواد معدنی در صنعت آرایشی بهداشتی بدون فرآوری آنها ممکن نیست. قبل از این که از این مواد به صورت گسترده در لوازم آرایشی استفاده کنند، می بایست پروسه هایی طی شود. حتی چینی های عصر باستان نیز می دانستند که برای استفاده از پودر تالک لازم است آن را با دیگر مواد ترکیب کنند. مواد معدنی پس از استخراج نیاز است که حتما آسیاب شده و سپس با روش هایی از غلظت آن ها کاست.

این مواد دارای رنگدانه های بیشماری هستند که نمی توان آن را مستقیم روی پوست مالید. شرکت های سازنده لوازم آرایشی در ابتدا غلظت مواد معدنی را کاهش داده و با افزودن برخی مواد دیگر آنها را آماده مصرف می کنند.

بد نیست بدانید، تالک یک نوع رقیق کننده به شمار می رود. ترکیب این ماده به محصولات آرایشی آنها را مطمئن و ایمن می سازد. از تالک می توان در ساخت انواع کرم پودر، سایه، ماتیک، رژگونه، مدادهای آرایشی، براق کننده های بدن و مو و … استفاده کرد. همچنین در بین مواد معدنی، قیمت و مقرون به صرفه است که استفاده از آن را در این حوزه توجیه می کند.

 از فواید پودر تالک  در صنعت آرایشی بهداشتی

کاربرد مواد معدنی در صنعت آرایشی بهداشتی را با مبحث فواید پودر تالک ادامه می دهیم. جالب است بدانید، پودر تالک به دلیل جذب بالای رطوبت و چربی می تواند در لوازم آرایشی حضور داشته باشد. از قدیم افراد از این پودر برای برطرف کردن چربی پوست و حتی موهایشان استفاده می کردند. اگر موهای شما حتی پس از حمام هنوز چرب است، پودر تالک را روی موهایتان بپاشید و خوب شانه کنید.

پودر تالک می تواند چربی را از روی ساقه مو پاک کرده و درخشندگی و لطافت بیشتری به مو بدهد. اگر از پوست پرتغالی خود رنج می برید و نمی دانید چگونه روزنه های پوست خود را ببندید، کافی است از این پودر استفاده کنید. تالک به راحتی منافذ پوست شما را بسته و آن را یکدست و صاف نشان می دهد. مقاله کاربرد را مطالعه کنید.

کاربرد کائولن در حوزه ساخت لوازم آرایشی بهداشتی

گستره کاربرد مواد معدنی در صنعت لوازم آرایشی بهداشتی به کائولن نیز می‌رسد. برای اهداف بسیاری تولید و فرآوری می‌شود که یکی از آن موارد، استفاده در ساخت لوازم بهداشتی و آرایشی است. این ماده نرم معدنی را در خمیر دندان‌ها ریخته و از آن به عنوان پاک کننده جرم‌های دندانی استفاده می‌کنند. کائولن حتی در پودرهای تمیز کننده نیز حضور دارد.

این پودر بی بو، بی مزه اما پر خاصیت را وقتی به محلول‌های اسیدی یا قلیایی می‌افزایند، مایعی تولید می‌شود که اگر به آن عطر و کمی روغن اضافه کنند، محصولی به دست می‌آید که شامپو نام دارد. ساخت انواع ماسک های صورت، کرم ها، لوسیون برای انواع مختلف پوست، پودرهای حمام، ضد عرق ها، صابون، اسکراب پوست و … از این ماده معدنی به دست می آیند. خوب است بدانید، در نوع خود با کیفیت ترین بوده و استان اصفهان بیشترین منابع را از این حیث در اختیار تولیدکنندگان لوازم آرایشی می گذارد.

کاربرد سیلیس در لوازم آرایشی و بهداشتی

این مبحث را با کاربرد سیلیس در لوازم آرایشی و بهداشتی به پایان می بریم. سیلیس نیز یکی دیگر از مواد معدنی است که در تولید خمیر دندان از آن استفاده می شود. سیلیس که به عنوان پودر غیرآلی شناخته می شود، به راحتی می تواند، پلاک های چسبیده روی دندان را پاک کند بدون این که سطح مینای دندان را از بین ببرد. از این ماده همچنین به عنوان غلیظ کننده مواد آرایشی نیز استفاده می کنند.

از در صابون سازی نیز استفاده می شود که می توان هفتاد درصد وزن صابون را به این ماده اختصاص داد. از سیلیس یا سیلیکا می توان در اسکراب، داروهای ضدجوش، فاکتوری برای حجم دهنده محصولات، مات کننده و … استفاده نمود. این ماده می تواند نقش جاذب رطوبت و چربی را نیز ایفا کندلوازم آرایش معدنی در واقع محصولاتی هستند که با داشتن ترکیبات طبیعی یا مینرال، بدون اینکه باعث آسیب به پوست شوند، میکاپی طبیعی و زیبا را برای شما به ارمغان می‌آورند. در واقع این فاقد مواد شیمیایی و افزودنی‌های معمول هستند.

در این مقاله می‌خواهیم برای شما عزیزان توضیح دهیم که لوازم آرایش معدنی چیست ، چه تفاوتی با محصولات آرایشی دیگر دارد و استفاده از آن‌ها با چه معایب و فوایدی همراه است. پس پیشنهاد می‌کنیم مطالعه آن را از دست ندهید.در پاسخ به این سوال که لوازم آرایش معدنی چیست ؟ باید بگوییم این محصولات با استفاده از ترکیبات استخراج شده از زمین ساخته شده‌اند و در آن‌ها ترکیباتی مانند پارابن، رنگ‌های شیمیایی و مواد معطر به کار نرفته است.در واقع مهم‌ترین چیزی که لوازم آرایشی مینرال را از سایر محصولات رایج متمایز می‌کند، طبیعی بودن مواد تشکیل دهنده آن‌ها است.

پرکاربردترین مواد معدنی در لوازم آرایشی عبارتند از:

  • تالک
  • اکسیدهای آهن
  • اکسیدهای زینک
  • تیتانیوم دی اکساید

تاریخچه استفاده از مواد معدنی در لوازم آرایشی

جالب است بدانید به کار بردن مواد معدنی در لوازم آرایشی از عصر باستان رایج بوده است و مصریان باستان برای اولین از تالک برای مصارف آرایشی و بهداشتی خود استفاده می‌کردند. همچنین در شمال غربی هند نیز مردم از پودر تالک برای سفید کردن پوست و صورت و بدنشان بهره می‌گرفتند. در چین نیز با ترکیب گل رس و پودر تالک، محصولی مانند امروزی را تهیه می‌کردند!

با وجود اینکه شاید محصولات آرایشی مینرال یا طبیعی، به اندازه محصولات شیمیایی برای پوست معجزه‌گر نباشند؛ اما مزایا و فواید خودشان را دارند. در این بخش مهم‌ترین مزایای لوازم آرایش معدنی را بیان می‌کنیم.

سازگاری با پوست‌های حساس

لوازم آرایش مینرال به دلیل تحریک نکردن پوست و کمک به نرمی آن، برای پوست‌های حساس و افراد مبتلا به آکنه رزاسه بسیار ایده‌آل هستند. به طوریکه اغلب پزشکان پس از جراحی زیبایی، به شما توصیه می‌کنند که از لوازم آرایشی مینرال استفاده کنید.

کمک به بهبود لک، جوش و آکنه

لوازم آرایشی معمولی به دلیل داشتن روغن، عطر و مواد نگهدارنده، چندان برای پوست‌های چرب و مستعد آکنه مناسب نیستند. اما لوازم آرایش معدنی ، ضد جوش و فاقد روغن هستند و باعث انسداد منافذ و ایجاد جوش نخواهند شد.

محافظت از پوست در برابر آفتاب

مواد معدنی به کار رفته در لوازم آرایشی مینرال، مانند تیتانیوم اکساید و زینک اکساید، از قوی‌ترین ترکیبات محافظت از پوست در برابر نور خورشید هستند. البته این بدان معنا نیست که با استفاده از این محصولات دیگر نیازی به نخواهید داشت.

نمای زیبا و دلنشین روی پوست

تمام محصولات آرایشی علاوه بر سالم بودن مواد اولیه، باید روی پوست هم نمای خوبی داشته باشند. یکی از مزایای لوازم آرایش معدنی ایجاد درخشش طبیعی و خاص روی پوستتان است. همچنین این محصولات حاوی رنگدانه‌های نرم و خالصی هستند که به راحتی روی پوست پخش می‌شوند و کاوری عالی ایجاد می‌کنند.

معایب لوازم آرایشی مینرال

یکی از نقاط ضعف این محصولات، عدم وجود تنوع رنگی است که ممکن است باعث شود برای پیدا کردن رنگ مورد نظرتان با مشکل مواجه شوید. همچنین لوازم آرایشی معدنی به دلیل نداشتن مواد شیمیایی، ماندگاری کمتری روی پوست دارند و در صورت استفاده از آن‌ها باید در فواصل کمتری آرایش صورتتان را تجدید نمایید.

کدام لوازم آرایش معدنی هستند؟

در گذشته فقط پنکیک‌ها و فیکساتورهای پودری از نوع معدنی تولید می‌شدند. اما امروزه برندهای مختلف محصولات دیگری مانند رژگونه، کرم پودر مایع، پودر برنزه کننده، سایه چشم و حتی رژ لب را نیز با استفاده از مواد اولیه معدنی تولید می‌کنند.

سوالات متداول درباره لوازم آرایشی معدنی

در این مقاله به صورت مفصل درباره محصولات آرایشی معدنی، مواد تشکیل دهنده آن‌ها و مزایا و معایبشان صحبت کردیم. در این بخش نیز به سوالات پرتکرار کاربران در این خصوص پاسخ می‌دهیم. شما عزیزان نیز می‌توانید پرسش‌های خود را در قسمت نظرات از کارشناسان الانزا بپرسید و منتظر پاسخ آن‎ها بمانید:

این محصولات با استفاده از ترکیبات استخراج شده از زمین ساخته شده‌اند و در آن‌ها ترکیباتی مانند پارابن، رنگ‌های شیمیایی و مواد معطر به کار نرفته است.

منبع:

تکنوشیمی

دکمه بازگشت به بالا