ریزش مو
ریزش مو چیزی است که اکثر زنان و مردان باید یک روز با آن مواجه شوند. بیش از 80 درصد از مردان و کمتر از 50 درصد از زنان مو را تجربه میکنند.
برخی از متخصصین پوست ماینوکسیدیل را برای ریزش مو تجویز میکنند. بسیاری از افراد به درمانهای مانند کرمها، شامپوها، روغنها و ژلها روی میآورند که وعده رشد مجدد مو یا جلوگیری از بدتر شدن ریزش مو را میدهند.
این محصولات معمولاً حاوی ماینوکسیدیل هستند و ممکن است با نام ماینوکسیدیل موضعی در داروخانهها نیز شناخته شوند.
ماینوکسیدیل مادهای است که برای دههها در صنعت زیبایی مورد استفاده قرار گرفته است و به طور کلی بیخطر است. یکی از معایب اصلی ماینوکسیدیل، ثابت نبودن نتایجی است که از آن بدست میآید.
- ماینوکسیدیل موضعی میتواند به کاهش ریزش مو کمک کند اما ان را به طور کامل درمان نمیکند
سازمان غذا و داروی آمریکا در دهه 80 میلادی استفاده از ماینوکسیدیل موضعی را برای جلوگیری از ریزش مو با الگوی مردانه تایید کرد. از آن زمان به بعد، این ماده برای درمان طاسی با الگوی زنانه، تولید با خلوص بالاتر و فروش بدون نسخه پزشک نیز مجوز دریافت کرد.
به طور خلاصه، با اعمال ماینوکسیدیل موضعی به کف سر برای یک الی دو بار در روز میتوان رشد مو را افزایش داد و روند ریزش مو را کند کرد.
بیشتر محصولات مراقبتی دارای 2 الی 5 درصد ماینوکسیدیل فعال هستند. این محصولات را میتوان بدون نسخه خرید و برای افرادی مناسب است که به تازگی دچار ریزش مو شدهاند و زیر 40 سال دارند.
استفاده از ماینوکسیدیل موضعی عوارضی به همراه دارد. بروز نتایج چند ماه طول کشیده و نمیتوان از ان برای درمان سریع ریزش مو استفاده کرد. درصورت توقف استفاده از ماینوکسیدیل موضعی، رشد مو در نواحی طاس نیز متوقف میشود. از عوارض جانبی دیگر استفاده از آن میتوان به خارش، التهاب و عفونت پوست سر اشاره کرد.
- از ماینوکسیدیل خوراکی برای درمان فشار خون بالا استفاده میشود
استفاده از ماینوکسیدیل خوراکی از قبل از تولید ماینوکسیدیل موضعی رایج بود. این قرص در سال 1970 توسط سازمان غذا و داروی آمریکا به تایید رسید.
یکی از عوارض جانبی شایع استفاده از ماینوکسیدیل خوراکی، رشد بیش از حد مو بود. آکادمی پوست آمریکا تصمیم گرفت از این ویژگی ماینوکسیدیل بیشترین استفاده را ببرد.
امروزه از ماینوکسیدیل خوراکی در دوز پایین برای تحریک رشد مو استفاده میشود.
- ماینوکسیدیل در انواع و دوزهای متفاوتی عرضه میشود
سازمان غذا و داروی آمریکا ماینوکسیدیل خوراکی را برای درمان فشار خون بالا و نوع موضعی آن را برای درمان ریزش مو تایید کرده است. نوع خوراکی آن هنوز برای کاهش ریزش مو تایید نشده است.
- تحقیقات کافی برای اثبات تاثیرگاری ماینوکسیدیل خوراکی بر ریزش مو، انجام نشده است
تا به امروز تحقیقات کافی برای اثبات تاثیرگذاری ماینوکسیدیل خوراکی بر ریزش مو انجام نشده است اما تعدادی از بررسیهای کوچک نشان دادهاند که مصرف این دارو میتواند روند رشد مو را بهبود ببخشد.
- دوز استانداردی برای مصرف ماینوکسیدیل خوراکی وجود ندارد
دوز مورد استفاده در تحقیقات تاثیرگذاری ماینوکسیدیل بر ریزش مو، کمتر از دوز مورد استفاده در قرص ماینوکسیدیل است. به همین دلیل نمیتوان به طور دقیق تعیین کرد چه دوزی از ماینوکسیدیل میتواند به کاهش ریزش مو کمک کند.
- مصرف قرص مینوکسیدیل میتواند باعث بروز عوارض جانبی خطرناک شود
عوارض جانبی داروهای موضعی فقط یک ناحیه از بدن را تحت تاثیر قرار میدهند اما ساختار داروهای خوراکی به گونهایی است که کل بدن را تحت تاثیر قرار میدهند.
عوارض جانبی رایج ماینوکسیدیل موضعی خارش و خشکی پوست سر است. آکنه، التهاب، تورم، تاری دید و درد سینه از عوارض نادر استفاده از این ماده است.
ماینوکسیدیل خوراکی هنوز توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تحت آزمایشات تاثیرگذاری بر روند کاهش ریزش مو قرار نگرفته است به همین دلیل نمیتوان به طور دقیق درمورد خطرات احتمالی مصرف آن برای درمان سریع ریزش مو بحث کرد. به عنوان مثال، هنوز مشخص نیست که آیا مصرف دوز پایین ماینوکسیدیل خوراکی برای ریزش مو ممکن بر فشار خون در افرادی که فشار خون ندارند تأثیر منفی بگذارد یا خیر؟
مصرف خودسرانه ماینوکسیدیل خوراکی ممکن است خطر افیوژن پریکارد را در افراد افزایش دهند. افیوژن پریکارد باعث تجمع بیش از حد مایع در اطراف قلب شده و میتواند خطرناک باشد. از دیگر عوارض جانبی این دارو میتوان به سرگیجه، تپش قلب و احتباس مایعات اشاره کرد.
- مصرف ماینوکسیدیل خوراکی در دوره بارداری خطرناک است
از انجایی که این دارو میتواند از طریق شیر مادر به نوزاد انتقال یابد، زنان شیرده و باردار نباید از ماینوکسیدیل به هر شکلی استفاده کنند.
- ماینوکسیدیل تنها روش درمانی برای ریزش مو نیست
روشهای زیادی برای درمان طاسی و ریزش مو وجود دارد. درمانهای مورد استفاده برای مردان و زنان متفاوت است، زیرا بعضی از آنها باعث رشد مو در ناحیه صورت میشود. برخی از این درمانها هم برای زنان باردار یا شیرده مناسب نیستند.
روشهای دیگر درمان طاسی و ریزش مو به شرح زیر هستند:
فیناستراید یک قرص تجویزی است که میتواند سرعت ریزش مو در مردان را کاهش دهد. در کاشت مو ریشه مو از یک قسمت پوست سر به قسمت دیگر انتقال پیدا میکند. در روش پلاسمای غنی از پلاکت، پلاسما از خون خود بیمار جدا شده و به پوست سر تزریق میشود تا رشد مو را افزایش دهد. این روش معمولا در ترکیب با کاشت مو صورت میگیرد. 9. ماینوکسیدیل موضعی هنوز هم درمان بالقوه ریزش مو شناخته میشود
اگر میخواهید برای اولین بار درمان ریزش موی خود را شروع کنید، بهتر است از روشهای مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا استفاده کنید. درصورت نتیجه نگرفتن از این روشها، میتوانید با مشورت پزشک متخصص، سراغ روشهایی چون مصرف ماینوکسیدیل خوراکی بروید.
مصرف مکمل هیرونیک در کنار درمانهای دیگر
بهرهگیری از درمانهای رایج ریزش مو بخشی از روند درمان ریزش مو است. برای حفظ سلامت مو نیاز است از روتینهای مراقبتی و رژیم غذایی مناسب استفاده کنید. مصرف مکملهایی مانند مکمل هیرونیک که به طور خاص برای حفظ سلامت مو طراحی شدهاند هم به بهبودی کیفیت موها کمک میکند.
با گذر زمان و آگاهی از نیازهای خانواده های ایرانی، شرکت نیکان فارمد تلاش خود را برای ساخت انواع مکمل شروع کرد.
پس از تلاشهای فراوان، بالاخره در سال 1399 مکملهای این شرکت تحت دو برند ایکس مارت و هیرونیک به بازار عرضه شدند.
تیم محققین نیکان فارمد تلاش خود را میکند تا برای همه جنبههای سلامتی یک مکمل تولید کنند تا مردم عزیز ایران بتوانند با اطمینان از محصولات ایرانی استفاده کنند.