درمان ریزش مو با قرص فیناستراید

نحوه نگهداری و دورریزی فیناستراید :

درب دارو را پس از استفاده محکم کنید و به دور از دسترس اطفال و کودکان قرار دهید. بهترین دمای نگهداری این دارو دمای اتاق و به دور از گرما و رطوبت زیاد مانند حمام نگهداری شود. با پایان تاریخ مصرف دارو آن را دور بریزید و حتما درباره دور ریختن این دارو با متصدی داروخانه صحبت کنید.

Treatment of hair loss with finasteride tablets

میزان اثر قرص فیناستراید :

با توجه به تحقیقات صورت گرفته در سال 2014 بر روی گروهی از مردان که از فیناستراید به مدت 5 سال استفاده می کردند ، 48 درصد مردان شاهد کاهش ریزش مو و 52 % آن ها هیچ نتیجه مثبتی از این دارو نگرفته اند. بر اساس این تحقیق می توان گفت که تاثیر گذاری فیناستراید هنگامی که علت ریختن مو ها زیاد بودن هورمون DHT بوده است مثبت بوده و در سایر دلایل ریزش مو ، این دارو موثر نبوده است.

ناگفته نماند استفاده از این دارو در تمام افراد یکسان نیست و ممکن است در برخی از افراد جواب ندهد.این موضوع در روش های مختلف کاشت مو هم دیده می شود و ممکن است در افراد بسته به شرایط ، متفاوت باشد.البته با استفاده از بهترین روش کاشت مو که امروزه کاشت مو به روش SUT می باشد ، این عوارض به حداقل رسیده است.

مصرف بیش از حد دارو و خطرات احتمالی :

اگر این دارو بیشتر از میزان مورد نیاز استفاده شود احتمال مسمومیت در فرد را زیاد کرده و در چنین مواقعی حتما با مرکز کنترل مسمومیت (شماره تلفن 1490) تماس بگیرید و آن ها را مطلع سازید. ممکن است با مصرف بیش از اندازه این دارو بیمار بی هوش و یا دچار قطع تنفس شود که در این صورت فورا با اورژانس (شماره 115) تماس بگیرید.

نکات دیگری که می بایست بدانیم :

✔ در تمامی قرار هایی که با پزشک و یا آزمایشگاه دارید حضور پیدا کنید. پزشک متخصص برای تست کردن واکنش بدن شما به فیناستراید نیاز به آزمایش هایی خاص دارد.

✔ در هنگام مصرف دارو پیش از آن که برای هرگونه تست آزمایشگاهی آنها را از مصرف این دارو با خبر سازید.

✔ به هیچ عنوان این دارو را در اختیار اشخاص دیگر برای مصرف قرار ندهید.

✔ از تمامی دارو ها چه با نسخه چه بدون نسخه از ویتامین ها گرفته تا دارو های دیگر لیستی تهیه کنید و به هنگام ملاقات با پزشک خود و یا بستری شدن در بیمارستان با خود همراه داشته باشید.

پکیج پی آر پی، مزوتراپی، لیزرتراپی و ویتامین درمانی

فرمول شیمیایی این دارو C23H36N2C2 می باشد و غیر قابل حل در آب است. مواد به کار رفته در این دارو در کنار یکدیگر عاملی برای جلوگیری از تولید هورمون های کاهنده رشد مو در بدن است که به همین سبب شاهد افزایش رشد مو پس از استفاده از فیناستراید خواهیم بود. این دارو امروزه در دو مدل ساخت ایران و یا سایر کشورها در داروخانه ها موجود می باشد که مدل خارجی این دارو با نام تجاری فین پشیا و مدل ایرانی آن با نام فین استراید به فروش می رسد.

دوز این دارو هم بر حسب نیاز در دو مدل 1 درصد و 5 درصد قابل فروش می باشد که بنا به تجویز پزشک می توان از آن استفاده کرد. البته ناگفته نماند که برای جلوگیری از ریزش مو و یا عموما دور 1 درصد آن تجویز می شود و دوز 5 درصدی آن به منظور درمان بیماری های پروستات می باشد. از نظر کیفیت دو مدل ایرانی و خارجی مشابه یکدیگر می باشند و تفاوت چندانی از این حیث وجود ندارد.

نحوه عملکرد و تاثیر فیناستراید

بالا رفتن میزان هورمون تستسترون در آقایان با سنین بالا سبب تولید دی هیدروتستوسترون در این افراد شده که به سبب این اتفاق این افراد دچار ریزش مو خواهند شد. این نوع ریزش مو که به ریزش موی مردانه معروف است یکی از اصلی ترین دلایل از دست دادن موها در آقایان می باشد.

کاشت مو یکی از بهترین روش ها در چنین افرادی می باشد. اما در صورتی که بتوان با استفاده از روش های جلوگیری از ریزش مو همچون استفاده از داروهایی مانند ماینوکسیدیل یا فیناستراید به موقع جلوی این اتفاق را گرفت نیازی به انجام کاشت مو نمی باشد.

عملکرد داروی فیناستراید بدین شکل است که این دارو آنزیم 5 آلفادوکتاز که دلیل اصلی این مدل از ریزش مو در آقایان می باشد را مهار نموده و با مصرف آن می توان جلوگیری نماید که در نتیجه شاهد کاهش میزان ریزش مو و رشد مجدد آن خواهیم بود. یکی دیگر از معضلات مردان در سنین بالا افزایش موهای زائد همچون کمر ، گوش ، سینه و… می باشد که با استفاده از این دارو می توان تا حد قابل قبولی از بروز این اتفاق جلوگیری کرد.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته در بین مردانی که دچار الگوی طاسی مردانه بودند و طی مدت زمان مشخصی اقدام به استفاده از قرص فیناستراید نموده اند ، 90 درصد آنها تاثیرگذاری این دارو را مشاهده کرده اند که نزدیک به 50 درصد آن ها با رشد مجدد موها روبرو شده اند و سایر افراد باقی مانده با توقف ریزش مو روبرو شده اند. تنها 10% از افرادی که از این قرض استفاده کرده اند همچنان دچار ریزش مو بوده اند. بنابراین بر اساس تحقیقات و مشاهدات می توان گفت این دارو جز داروهای تاثیرگذار بر جلوگیری از ریزش مو می باشد.

روش مصرف قرص فیناستراید

با توجه به این که این دارو به صورت قرص تولید و عرضه می شود استفاده از آن به راحتی میسر بوده اما نکته ای که می بایست حتما مورد توجه قرار گیرد عدم استفاده خودسرانه از این دارو می باشد. با توجه به عوارض احتمالی که این دارو که ممکن است در برخی از افراد به وجود آورد استفاده از این دارو می بایست طبق تجویز پزشک انجام شود.

به طور کلی مصرف روزانه یک عدد قرص فیناستراید با دوز 1 درصد و در یک زمان مشخص مثلا قبل از خواب و در مدت زمان طولانی (1 سال یا بیشتر) می تواند بالاترین تاثیر را بر روی رشد مو و جلوگیری از ریزش مو در افراد بگذارد. مصرف بیش از اندازه این دارو نه تنها تاثیر مثبتی نداشته بلکه ممکن است باعث آسیب به بدن شود. بر اساس تجربیات علمی ، استفاده از این قرص طی 6 ماه اول مصرف سبب کاهش حجم موها می شود که این موضوع طبیعی می باشد و با ادامه مصرف به موقع آن طی مدت زمان یک تا 2 سال شاهد اثر بخشی آن خواهیم بود.

مزایای داروی فیناستراید

✔ جلوگیری از و یا کاهش موثر ریزش مو

✔ افزایش رشد مو با مراقبت از فولیکول های مو و تقویت آن ها

✔ این دارو به صورت قرص به فروش می رسد و مصرف آن به راحتی امکان پذیر است.

عوارض فیناستراید

پیش از هرچیز باید گفت که هر دارویی حتی احتمال بروز برخی مشکلات را در افراد داشته و استفاده خودسرانه از آن ها ممکن است سبب بروز مشکلاتی در افراد گردد. فیناستراید هم همچون دیگر داروها دارای عوارضی است که در ادامه درباره آن ها توضیح خواهیم داد.

  • استفاده از این دارو برای خان ها و کودکان ممنوع می باشد.
  • احتمال ایجاد تورم ، حساسیت پوستی و خارش در نواحی مختلف بدن همچون لب و صورت
  • احتمال به وجود آمدن مشکلات جنسی در آقایان و یا کم شدن میل جنسی
  • احتمال برآمده شدن سینه ها در آقایان
  • ایجاد درد در بیضه ها
  • احتمال ایجاد افسردگی در برخی از افراد
  • برای دستیابی به تاثیر نهایی این دارو می بایست مدت زمان طولانی از آن استفاده کرد(یک تا دو سال)
  • و…

البته می بایست به این نکته هم اشاره شود که تمامی عوارض اشاره شده جز عوارض نادری می باشد که با استفاده از این دارو ممکن است اتفاق بیقتد. عوارض پوستی و حساسیت های بعد از استفاده از این دارو نیز در کوتاه مدت برطرف می گردد.

چه کسانی نمی توانند از فیناستراید استفاده کنند؟

همانطور که گفته شد این قرص تنها برای آقایان بوده و استفاده از این دارو برای خانم ها و حتی کودکان ممنوع می باشد. علاوه بر این افرادی که با بیماری هایی نظیر سرطان پروستات ، مشکلات ادراری ، انواع عفونت ها ، هرگونه بیماری و مشکلات کبدی مواجه هستند پیش از استفاده می بایست درباره مصرف فیناستراید با پزشک متخصص مشورت نمایند.

به دلیل قابلیت جذب شدن این دارو از طریق پوست ، زنان ، کودکان و خانم های باردار از تماس با این دارو اجتناب نمایند زیرا در صورت کنده شدن لایه پوششی این قرص ، پس از تماس با آن احتمال جذب به وسیله سطح پوست بالا می باشد. از دیگر نکاتی که هنگام استفاده از فیناستراید می بایست در نظر گرفته شود این است که افراد در طول دوره استفاده از این قرص نباید اقدام به فرزند آوری کنند زیرا احتمال به وجود آمدن مشکلاتی در جنین ممکن می باشد.

آیا مصرف فیناستراید سبب عقیم شدن مردان خواهد شد؟

کاشت مو

موثرترین روش برای بازگشت موهای از دست رفته کاشت مو می باشد که بر اساس نیاز متد مناسب آن توسط پزشک متخصص انتخاب و انجام می شود. بهترین و امروزه کاشت مو به روش میکروفیت می باشد.

محلول ماینوکسیدیل

این دارو دارای عوارض احتمالی به نسبت کمتری نسبت به فیناستراید است و می توان جایگزین مناسبی برای آن باشد. با استفاده مداوم از این دارو شاهد کاهش ریزش مو و افزایش رشد و ضخامت مو خواهیم بود.البته این دارو نیز همانند سایر روش ها می بایست بر اساس تجویز پزشک مصرف گردد و قابل استفاده برای آقایان و بانوان است.

مزوتراپی مو

استفاده از روش برای افرادی که دچار کم پشتی مو هستند و قصد ترمیم مو را دارند می تواند تاثیر بسیار مناسبی داشته باشد. با استفاده از این روش که به صورت تزریق مستقیم انواع مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز برای رشد و تقویت مو است، می توان اقدام به تقویت مو در آقایان و بانوان نمود.

در پایان می بایست به این نکته اشاره کرد که کلیه مراحل درمانی ریزش مو و یا هرگونه مشکلات کم پشتی و… می بایست توسط پزشک متخصص معاینه شده و بر اساس معاینات ، بهترین روش های جلوگیری از ریزش مو توسط پزشک انتخاب گردد. امروزه قطعی ترین روش برای جلوگیری از ریزش مو و کم پشتی کاشت مو می باشد که در کلینیک های معتبر پوست و مو به بهترین شکل ممکن انجام می گیرد.

دکمه بازگشت به بالا