غذاهای شمالی همیشه به طعم منحصر به فرد و خاص خود معروف هستند. کباب بادمجان یکی از خوشمزه ترین غذاهای شمالی است که در گیلان و مازندران طبخ می شود. اما روش پخت بادمجان کبابی مازندرانی و بادمجان کبابی گیلانی بسیار شبیه به هم بوده و تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. این غذا هم کاملا گیاهی و هم با گوشت چرخ کرده تهیه می شود و می توان آن را با برنج یا نان سرو کرد. در این پست وبلاگی از سایت ترش واش، می توانید طرز تهیه بادمجان کبابی شمالی را به چند روش یاد بگیرید.
مواد لازم برای بادمجان سبزی:
4 عدد بادمجان
گردو مخلوط 1 لیوان فرانسوی درب دار
1 عدد پیاز
سیر 3 حبه
3 عدد گوجه فرنگی
سبزیجات معطر شمالی 4 قاشق غذاخوری
رب انار 1 قاشق غذاخوری
کشمش رب 1 قاشق غذاخوری
گلپر، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه تخم مرغ آب پز شمال
درست کردن بادمجان کبابی شمالی در خانه بسیار آسان است. در ادامه این قسمت می توانید طرز تهیه بادمجان کبابی را یاد بگیرید.
اولین گام؛ تلخی را در بادمجان بیابید
در مرحله اول طرز تهیه بادمجان کبابی باید بادمجان ها را بشویید و پوست آن را جدا کنید. برای تهیه این غذا نباید درپوش را از روی بادمجان ها بردارید زیرا باعث می شود بادمجان ها بیفتند. یک برش عمودی روی بادمجان بزنید و اگر قطر بادمجان زیاد بود با قاشق چایخوری داخل بادمجان را کمی خالی کنید. سپس بادمجان ها را در مخلوط آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن ها از بین برود. در آخر بادمجان ها را بشویید و با دستمال خشک کنید.
فاز دوم؛ بادمجان سرخ شده
بعد از خشک شدن بادمجان ها روغن را در تابه بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس بادمجان ها را در روغن سرخ کنید.
سطح سوم؛ مواد میانی را برای بادمجان کبابی آماده کنید
برای تهیه مواد بادمجان کبابی شمال ابتدا باید پیاز را خرد کنید. روغن را به تابه اضافه کنید و پیاز را در روغن تفت دهید. وقتی پیاز نرم شد، سیر خرد شده را اضافه کنید. بعد از 2 دقیقه زمان اضافه کردن مغزهای مخلوط، روغن انار، رب آلو و رب گوجه فرنگی است. سبزیجات معطر را ریز خرد کرده یا با مواد دیگر با ادویه مخلوط کنید. مواد را خوب سرخ کنید و شعله را خاموش کنید.
در این مرحله از طرز تهیه بادمجان سرخ شده، باید مواد متوسط را با قاشق داخل بادمجان بریزید. برای تهیه سس بادمجان سرخ شده 2 قاشق غذاخوری از مواد متوسط بریزید.
مرحله چهارم؛ بادمجان ها را کبابی کنید
بعد از آماده شدن دانه ها، گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کرده و در روغن سرخ کنید. سپس 2 قاشق غذاخوری از مخلوط را بین دانه های بو داده و یک لیوان آب قرار دهید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، جوانه ها را در قابلمه بریزید و درب تابه را بگذارید تا جوانه ها خوب بپزند.
برای خرید بادمجان کبابی با ما تماس بگیرید.
نکات و ترفندهایی برای تهیه تخم مرغ کبابی
برای تهیه برنج سرخ شده باید از گردو مخلوط استفاده کنید. می توانید با استفاده از مولینکس یا همزن گردو را کاملاً خرد کنید.
در صورت تمایل می توانید حبوبات را در فر تفت دهید تا روغن کمتری جذب شود.
برای اینکه در هنگام سرخ کردن بادمجان روغن کمتری به خود جذب کند، می توانید روی بادمجان ها ماست بپاشید.
می توانید از دانه های انار برای طعم دادن به ماده اصلی بادمجان سرخ شده استفاده کنید.
در پخت بادمجان کبابی مازندرانی و گیلانی معمولا از رب انار ترش و عسل استفاده می شود. اگر دوست ندارید طعم غذایتان ترش باشد، می توانید از رب انار شیرین یا کمی شکر برای تهیه این غذا استفاده کنید.
برای تهیه رژیم بادمجان کبابی می توانید بدون سرخ کردن آن را پر کرده و در سس مخصوص پخته بگذارید.
از گیاهان محلی مانند نعناع، چوچاق، گشنیز و ریحان کوچک برای تهیه ماده اصلی بادمجان سوخاری استفاده می شود.
هنگام تهیه بادمجان کبابی از بادمجان پنی استفاده کنید.
برای تهیه تخم مرغ سرخ شده باید از گردوی مرغوب و کره ای استفاده کنید.
اگر رب انار ندارید می توانید از رب آلو یا رب آلوچه استفاده کنید.
پوست کندن بادمجان برای تهیه بادمجان کبابی کاملا اختیاری است و می توانید این غذا را بدون پوست کندن بادمجان تهیه کنید.
اگر داخل بادمجان را کمی رها کردید تا بادمجان کبابی آماده شود، می توانید بادمجان را برش دهید و به ابزار متوسط اضافه کنید.
فقط از فلفل سیاه و پودر گلپر برای طعم دادن به تخم مرغ سوخاری استفاده کنید.
برای تهیه تنکابنی بادمجان کبابی باید سبزیجات خرد شده، مغزهای خرد شده، نمک، فلفل، رب انار و رب گوجه فرنگی را با هم ترکیب کنید. سپس بادمجان ها را به صورت عمودی برش دهید و در روغن سرخ کنید. شکم بادمجان ها را با مواد متوسط پر کنید، نصف لیوان آب به این مخلوط اضافه کنید و صبر کنید تا بادمجان های پخته شده آماده شوند.
برخی در این دستور مازندرانی به جای تفاله انار از رب پرتقال استفاده می کنند.