جشن بزرگ هفته خوشنویسی به مناسبت هفتاد و چهارمین سال تاسیس انجمن خوشنویسان ایران با حضور محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و مدیرکل حوزه وزارتی و اساتید و هنرمندان عرصه خوشنویسی پنجشنبه (۲۶ آنلاین) برگزار شد.
به گزارش مجله روز به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی، مشاور عالی وزیر فرهنگ در این مراسم گفت: از خداوند آفریننده هنر میخواهم جناب استاد عطارچیان را که در بستر بیماری هستند شفاء دهد و از طرفی در این محفل هنری و معنوی جای استادان امیرخانی و کابلی خالی است چرا که در صورت حضور منورکننده این محفل میبودند.
وی افزود: خوشنویسی به معنی زیبا نویسی یا نوشتن همراه با خلق زیبایی است؛ گاهی درک خوشنویسی به عنوان یک هنر مشکل است به نظر میرسد برای درک و لذت بردن از تجربه بصری خوشنویسی، هنرمند قصد دارد افزون بر نگارش یک متن، اثری هنری با ارزشهای زیبایی شناختی خلق کند.
احمدی تصریح کرد: عشق و علاقه وصف ناپذیر انسان به تلفیق خط و زیبایی در میان تمدنها و فرهنگهای مختلف کاملاً مشهود است آنچه در دوران شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی (که به دست مسلمانان) به وقوع پیوست، منجر به پیدایش انواع خوشنویسی اسلامی شد، همچنین شیفتگی مسلمانان نسبت به کتابت قرآن کریم موجب گشت تمام توان خود را برای هرچه زیباتر نوشتن آن به کار گیرند.
مشاور عالی وزیر فرهنگ گفت: قبل از دوران اسلام، خط پهلوی، اوستایی و میخی رواج داشت اما با ورود اسلام و پذیرش آن از سوی ایرانیان، الفبای عربی جای خطوط قبلی را گرفت اما خوشنویسیِ خط الفبای فارسی، در میان هنرمندان ایرانی به مرتبهای از کمال و زیبایی رسید که نقطه اوج هنرنمایی آنها در عرصه خط و خوشنویسی شد و خط، تبدیل به هنری مقدس گردید.
وی افزود: از ویژگیهای این هنر، تأثیر آن بر سلامت جسمی و روانی انسان است که از باب نمونه چند اثر مثبتی که بر آن مترتب است را عرض میکنم.
احمدی ضمن اشاره به تاثیر هنر خوشنویسی بر بهبود کارکرد ذهن و مغز، تصریحکرد: هنر خوشنویسی نوعی چارچوب خاص برای نگارش حروف، کلمات و جملات است که رعایت آن باعث ایجاد زیبایی منحصر به فرد بصری میشود و میتواند شادی و لذت بسیاری را در روح و روان آدمی ایجاد و در نتیجه ما را به نوشتن بیشتر تشویق کند؛ این موضوع به توسعه و گسترش مسیرهای عصبی جدید و پیچیده منتهی میشود که در نهایت به افزایش کارایی مغز کمک میکند.
او بهبود تمرکز را نتیجه دیگر این هنر دانست و گفت: خوشنویسی به نوعی، کار هنرهای تجسمی است که دارای پیچیدگیهای خاص خودش است بنابراین نیاز به تمرکز، صبر و دقت بسیار دارد حتی کوچکترین میزان عدم تمرکز و یا دغدغههای شدید ذهن، می تواند شما را از مسیر درست هنری محروم کند بنابراین تمرکز در حوزه خوشنویسی یکی از موارد مهم است.
ساماندهی اندیشه و تفکر تاثیر دیگر هنر خوشنویسی است که احمدی به آن اشاره و اظهار کرد: هنر خوشنویسی به افراد اجازه میدهد در هر کاری مصممتر باشند برای انجام هر شغلی باید بدانند که چگونه از قلم و یا خودکار برای نگارش حروف استفاده کنند، این کار نواحی حرکتی مغز را فعال میکند در عین حال بخش زبانی مغز را درگیر میکند؛ مطالعات نشان داده است که کودکان وقتی کلمه را با دست مینویسند املای آن را بسیار بهتر میآموزند، بنابراین یادگیری خوشنویسی و خطاطی مهارتی است که در افزایش قدرت حافظه و ساماندهی فکر نقش مؤثری دارد.
مشاور عالی وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنانش به وظایف وزارت فرهنگ اشاره کرد و اظهار داشت: وزارت فرهنگ سه وظیفه نظارت، هدایت و حمایت را برعهده دارد؛ همه انجمن های هنری و فرهنگی باید تحت حمایت مادی و معنوی قرار بگیرند و منافاتی هم با کمکهای مردمی ندارد در همین راستا از دوستان انجمن خوشنویسان میخواهم تا به وزارت فرهنگ بیایند و در مورد مواردی که میتوان از ظرفیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای انجمن استفاده کنیم به گفت و گو بنشینیم.
احمدی گفت: در پایان سر تعظیم فرود میآورم محضر استادان بزرگواری که امروز مورد تقدیر قرار میگیرند و گواهینامه خود را اخذ میکنند و از همت انجمن خوشنویسان و متولیان آن به خاطر برگزاری چنین محفل معنوی و علمی تشکر میکنم.
در این مراسم ضمن رونمایی از دو کتاب تحت عناوین درویش عبدالمجید طالقانی و تاریخ سیر تحول خط نستعلیق، از برخی از فعالان عرصه خوشنویسی تقدیر بهعمل آمد.
انتهای پیام