
سازمان حج و زیارت درحالی اعلام کرده که عمره امسال را پس از پایان حج تمتع با جمعیتی در حدود ۴۰۰ هزار نفر اجرا می کند که تاخیر پروازهای هواپیمایی ایران عملیات عمره ۱۴۰۳ را که با جمعیتی نصف این تعداد وعده داده شده انجام شد با چالش بزرگی مواجه کرده است. برخی پروازهای عمره گاه تا ۱۲ ساعت تاخیر داشته اند و زائران در فرودگاه سرگردان و معطل مانده اند. رئیس سازمان حج خواسته که خسارت این تاخیرها به زائران پرداخت شود.
به گزارش مجله روز شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت درحالی به وضعیت سفر عمره ۱۴۰۳ که روزهای پایانی خود را سپری می کند پرداخت که تاخیر پروازهای عمره مهمترین چالشی بود که به بحث گذاشته شد.
نصراله فرهمند مدیرعامل موسسه عمره سعادت به عنوان مجری عمره ایران در نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که یکشنبه دهم فروردین ماه ۱۴۰۴ به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد با اشاره به اینکه با پایان ماه رمضان و برداشتن برخی محدودیت های تردد در شهر مکه شرایط بهتری برای حضور عمره گزاران در مسجدالحرام و ارائه خدمات بهتر به معتمرین فراهم شده است افزود: تا پایان عملیات عمره که ۱۹ فروردین ماه خواهد بود حدود هشت هزار نفر دیگر به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.
به گفته او تا کنون بیش از ۱۹۶ هزار نفر برای عمره به عربستان اعزام شده اند.
فرهمند با بیان اینکه تاخیر در پروازهای ایران ایر برخی مشکلات و دغدغه ها را برای زائران و دست اندرکاران سفرهای عمره ایجاد کرده است گفت: در بحث هواپیمایی باید تدابیری اندیشیده شود که رضایت زائران در عمره بعد از حج تمتع که تعداد هم به حدود دو برابر افزایش خواهد یافت بیشتر و تاخیرها رفع شود.
علرضا بیات رئیس سازمان حج و زیارت هم از مدیرعامل موسسه عمره سعادت خواست به زائرانی که به دلیل تاخیر در پروازهای شرکت هواپیمایی ایران ایر دچار مشکل در انتقال و کاهش مدت اقامت در سرزمین وحی شدند از محل پرداخت ها به این شرکت کاسته و خسارت پرداخت شود.
نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز بر رعایت حق زائر و فراهم کردن شرایط و امکانات مناسب برای بهره مندی معنوی بیشتر در سفرهای عمره تاکید کرد و خواستار اتخاذ تدابیر مناسب درباره تامین پروازهای عمره بعد از حج تمتع با همراهی ایران ایر شد.
اکبر رضای معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در این شورا به موافقت عربستان برای استفاده از فرودگاه طائف در ابتدای عملیات انتقال و بازگشت زائران حج پیش رو اشاره کرد و افزود: ایران ایر درحال بررسی استفاده از این امکان است و هنوز پاسخ نداده است.
نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز تاکید کرد: با توجه به اینکه این فرصت در سرعت انتقال و بازگشت حجاج تاثیر دارد این موضوع مورد توجه قرار گرفته و پیگیری شود.
در ادامه مرتضی آقایی معاون امور عتبات سازمان حج به اعزام بیش از ۳۲,۲۸۰ نفر از ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ تا ۸ فروردین در قالب دوره عتبات نوروزی به عراق اشاره کرد و گفت: با تلاش های صورت گرفته حدود ۷,۶۸۰ نفر از این تعداد هوایی اعزام شدند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از معاون فرهنگی بعثه خواست با توجه به توصیه مقام معظم رهبری در پیام نوروزی در خصوص مطالعه و توجه به نهج البلاغه برنامه ریزی مناسبی در حج پیش رو صورت گیرد تا حجاج نیز با این کتاب گرانسنگ بیشتر آشنا شده و از این کتاب بهره مند شوند.
انتهای پیام