آغوز باعث زردی نوزاد نمی شود

آغوز باعث زردی نوزاد نمی شود

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر اینکه آغوز باید دور ریخته شود زیرا باعث زردی نوزاد می شود اعلام کرد که این موضوع فاقد شواهد علمی بوده و آغوز سرشار از مواد مغذی و آنتی بادی و برای سلامت نوزاد ضروری است.

به گزارش مجله روز به نقل از وبدا دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به این باور که آیا آغوز باید دور ریخته شود زیرا باعث زردی نوزاد می شود؟ اعلام کرد: «زردی اصطلاحا به حالتی گفته می شود که پوست یا قسمت سفید چشم نوزاد زرد می شود؛ زردی در نوزادان به دلیل عدم تکامل کامل کبد نوزاد شایع است و می تواند در عرض یک روز یا چند روز پس از تولد نوزاد رخ دهد.

نوزادان معمولاً پس از تولد در حالیکه هنوز در بیمارستان هستند و دوباره در اولین معاینه پس از رفتن به منزل از نظر زردی بررسی می شوند. زردی زمانی اتفاق می افتد که مقدار بالای ماده ای به نام بیلی روبین در خون نوزاد وجود دارد. نوزادان به دلایل مختلف ممکن است مقدار بیلی روبین بالایی داشته باشند. به عنوان مثال برخی از نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند در صورت عدم دریافت شیر مادر ممکن است به زردی دچار شوند. زردی در نوزادانی که زود به دنیا می آیند شایع تر است. لازم است که نوزادان از نظر زردی بررسی شوند چراکه در صورت عدم درمان مقدار بسیار بالای بیلی روبین می تواند منجر به آسیب مغزی نوزاد شود.

در چند روز اول پس از تولد نوزاد مادر فقط مقدار کمی شیر زرد یا طلایی رنگ تولید خواهد کرد که به آن آغوز می گویند؛ آغوز سرشار از مواد مغذی و آنتی بادی است که به محافظت از نوزاد در برابر عفونت ها کمک می کند. اگرچه مقدار آغوز کم است اما تمام مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را در چند روز اول زندگی تا زمانیکه به طور مکرر آن را دریافت می کند فراهم می کند. آغوز نیز به عنوان شیر مادر در نظر گرفته می شود منتها به شکل اولیه و غلیظ آن.

بنابراین مصرف آغوز توسط نوزاد نه تنها سبب زردی نمی شود بلکه ضروری است و به سلامت سیستم ایمنی و در کل سلامت نوزاد کمک می کند و حتی آغوز با سرعت بخشیدن به دفع مکونیوم نوزاد احتمال زردی را نیز کاهش می دهد.»

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا