
به گزارش خبرنگار آنلاین رئیس دانشگاه زابل محمد رکوعی ظهر چهارشنبه در نشست خبری همایش ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی که در این دانشگاه برگزار شد اظهار داشت: این رویداد با همکاری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در سالن همایش های بین المللی پردیس جدید دانشگاه زابل روز ۲۷ اردیبهشت برگزار خواهد شد.
رکوعی در ادامه با تأکید بر جایگاه شاهنامه در فرهنگ ایرانی گفت: شاهنامه فردوسی نه تنها گنجینه ای حماسی برای ایران است بلکه نقش مهمی در حفظ و تداوم هویت فرهنگی کشور و منطقه سیستان و همچنین زبان فارسی در طول قرون متمادی ایفا کرده است.
وی با اشاره به ترجمه های جهانی این اثر فاخر بیان کرد: امروز شاهنامه در سطح بین المللی شناخته شده و به زبان های گوناگون ترجمه شده است؛ این موضوع نشان دهنده ارزش و تأثیر جهانی این اثر برجسته است.
رئیس دانشگاه زابل با اشاره به اینکه منطقه سیستان در بسیاری از روایت های شاهنامه حضور دارد افزود: دانشگاه زابل به عنوان مرکز علمی فعال در این منطقه وظیفه دارد در حفظ و ترویج میراث گران سنگ شاهنامه نقش آفرین باشد.
او با بیان اینکه برگزاری رویدادهایی چون این همایش می تواند بستری مناسب برای آموزش پژوهش و گفتمان سازی درباره شاهنامه فراهم کند ابراز امیدواری کرد که این برنامه ها به جریان سازی فرهنگی مستمر در منطقه و کشور منجر شود.
وی افزود: در این مراسم چهره های شاخصی همچون استاد جلال الدین کزازی محمد معتمدی (خواننده موسیقی سنتی) و همچنین میهمانانی از کشورهای افغانستان پاکستان و تاجیکستان حضور خواهند داشت.
رکوعی همچنین به تقارن این همایش با روز روابط عمومی اشاره کرد و گفت: نقش رسانه ها و فعالان روابط عمومی در بازتاب این گونه رویدادهای فرهنگی بسیار مهم است. تقارن برگزاری همایش با روز روابط عمومی را به فال نیک می گیریم و امیدواریم با همراهی رسانه ها شاهنامه و سیستان بیش از پیش در سطح ملی و جهانی معرفی شوند.