
مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم های دریایی و سواحل دریایی از ممنوعیت پخت عرضه و سرو هرگونه غذای تهیه شده از کوسه ماهی و سفره ماهی در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش مجله روز شهرام فداکار با اعلام این خبر گفت: کوسه ماهی ها و سفره ماهی ها از شکارچیان رأس زنجیره غذایی هستند که نقشی کلیدی در تعادل و سلامت اکوسیستم های دریایی ایفا می کنند. این گونه ها با کنترل جمعیت ماهیان و بی مهرگان از تخریب زیستگاه های دریایی جلوگیری و پایداری زیستی دریاها را تضمین می کنند.
به گفته وی علاوه بر ارزش اکولوژیک این گونه ها از نظر اقتصادی نیز دارای اهمیت هستند. در بسیاری از مناطق مشاهده کوسه ها در قالب گردشگری دریایی منبع درآمدی پایدار برای جوامع محلی محسوب می شود.
وی افزود: متأسفانه کوسه ماهی ها و سفره ماهی ها با تهدیداتی مانند صید بی رویه آلودگی های زیست محیطی و تخریب زیستگاه ها مواجه هستند که موجب کاهش شدید جمعیت آن ها در سطح جهانی شده است.
فداکار ادامه داد: بر همین اساس در جهت اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از کوسه ماهی ها و سفره ماهی ها و پس از برگزاری جلسات مشورتی با دستگاه های ذی ربط اتاق اصناف ایران با صدور ابلاغیه ای طبخ عرضه و سرو هرگونه غذای دارای منشأ این گونه ها را در تمامی رستوران ها مراکز تهیه غذا فست فودها و سایر مراکز مرتبط ممنوع اعلام کرده است. این ابلاغیه جهت اطلاع رسانی و اجرای دقیق به کلیه اتاق های اصناف سراسر کشور ارسال شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم های دریایی و سواحل دریایی از همکاری عموم مردم فعالان حوزه غذا و اصناف کشور در اجرای این طرح مهم زیست محیطی قدردانی و بر لزوم عزم همگانی برای حفظ ذخایر ارزشمند دریایی تأکید کرد.
انتهای پیام