معاون بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی تاکید کرد: اگر سازمان دامپزشکی نتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد، شاهد افزایش روزافزون بیماری ها در جامعه خواهیم بود.
به گزارش مجله روزدکتر کریم امیری در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت روز جهانی بیماری های واگیر بین انسان و حیوان، گفت: بیش از 1400 عامل بیماری زا که می تواند انسان را بیمار کند شناسایی شده است که بیش از 60 مورد از آنها ظرفیت دارند. انتقال از حیوانات به انسان برخی از این بیماری ها در حیوانات علامتی ندارند، اما می توانند علائمی را در انسان ایجاد کنند. در این راستا سازمان دامپزشکی کشور در تلاش است تا امنیت غذایی و بهداشتی را برای جامعه ایجاد کند.
وی تاکید کرد: کشتارگاه های کشور ما آینه ای است که همه چیز را نشان می دهد. بازرسان دامپزشکی کشتارگاه سعی می کنند محصولی که روی سفره انسان گذاشته می شود، محصولی سالم باشد، یعنی باعث آلودگی و بیماری نشود. نمونه اش تب مالت است، اگر به وظیفه خود عمل نکنیم هیچ انسانی بدون بیماری نمی تواند زندگی کند. اگر سازمان دامپزشکی نتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد، شاهد افزایش روزافزون بیماری ها در جامعه خواهیم بود.
امیری تصریح کرد: خبرهای مربوط به بیماری سیاه زخم بسیار نادر و در افرادی که با دام سروکار دارند است. حیواناتی را که به این بیماری مبتلا هستند درمان می کند یا با واکسیناسیون گسترده با پیشگیری از ابتلا به بیماری در دام، انسان را از خطر نجات می دهد. دامپزشکان سربازان ناشناخته ای هستند که بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری ها هستند، اما سعی می کنند با به خطر انداختن جان خود از سلامت جامعه محافظت کنند.
وی به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد و گفت: در این زمینه توصیه اکید ما به مردم این است که دام را از محلی که تحت نظارت سازمان دامپزشکی است خریداری کنند اما من به عنوان دامپزشک ضمانتی نمی دهم. که یکی گاوها را بخرد و در خانه سرش را ببرد و کاملا در امان باشد. ما تمام تلاش خود را می کنیم تا ریسک را کاهش دهیم، اما نمی توانیم خطر را حذف کنیم. تلاش ما بر این است که دام هایی را در مزارع معرفی شده از سوی شهرداری به مردمی که کمتر در معرض خطر هستند و قبلا سمپاشی شده اند عرضه کنیم تا از طریق کنه به انسان منتقل نشود اما هنوز تضمین صددرصدی وجود ندارد. ما 100% تضمین می کنیم که اگر کسی بخواهد گوشت مصرف کند از قصابی که آنلاین دامپزشکی روی گوشت دارد خریده است. در این مرحله کاملاً تضمین شده است که این گوشت توسط همکاران من بررسی شده است.
وی با اشاره به اینکه حدود 700 بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان وجود دارد، گفت: سل گاوی قابلیت انتقال به انسان را دارد که در صورت عدم مشاهده می تواند سلامت جامعه را به خطر بیندازد. بیماری مشمش نیز یکی از خطرناکترین بیماریهای دوران جنگهای غوغا (در کنار اسبها) است و این بیماری مهلک در 40 سال گذشته تنها دو مورد انسانی (غیر ایرانی) در ایران داشته و هیچکدام فوت نکرده است. و همه اینها نشان دهنده تلاش شبانه روزی ما و نظارت بر باشگاه های سوارکاری است، به گونه ای که حتی یک اسب 20 میلیارد تومانی را به خاطر سرخک قربانی کردیم و این باعث می شود که این بیماری در این گروه و در انسان افزایش نیابد. راحت زندگی کن
معاون بهداشت و مدیریت بیماری های دام سازمان دامپزشکی تصریح کرد: بسیاری از بیماری های مشترک بین انسان و دام از حیات وحش سرچشمه می گیرد و حتی تاج و ایدز نیز از حیات وحش سرچشمه می گیرد.
وی درباره تاثیر تحریم ها بر تامین واکسن و داروهای مربوط به بیماری های دامی گفت: اینطور نیست که نتوانیم واکسن وارد کنیم. تنها واکسن وارداتی دام ما واکسن هاری است که امسال نسبت به سال قبل 30 درصد افزایش واردات داشته ایم و واکسیناسیون سگ های صاحب نیز نسبت به سال های قبل از پیش بینی ها 3 درصد افزایش داشته است. ما سگ های ولگرد را واکسینه نمی کنیم، اما سگ های جمع آوری شده توسط شورای شهر را واکسینه می کنیم. سگ های بی صاحب باید جمع آوری، عقیم و درمان و پس از واکسیناسیون رها شوند، اما با توجه به اینکه روز به روز تعداد سگ های بی صاحب به خصوص در حاشیه شهرها افزایش می یابد، تاکنون مخالف آزادی آنها بوده ایم و معتقدیم اینطور نیست. صحیح .. بهتر است سگ های ولگرد را کنترل کنید تا برای مردم مشکل ایجاد نکنند.
انتهای پیام