رئیس مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی از ظرفیت SID به عنوان کاتالیزور یا شتاب دهنده برای شناسایی و پیوند صنعت، فناوران و محققان اکوسیستم نوآوری نوین کشور خبر داد.
به گزارش مجله روز، دکتر. فاطمه عظیم زاده رئیس مرکز اطلاع رسانی علمی جهاد دانشگاهی ضمن تبریک به مناسبت چهل و دومین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی مهمترین دستاوردهای نوآورانه این مرکز در پاسخ به نیازهای ملی و منطقه ای را به شرح ذیل تشریح کرد. : پایگاه اطلاع رسانی علمی با 18 سال سابقه در نمایه سازی نشریات علمی کشور امکان استفاده از نتایج تحقیقات علمی را در قالب دسترسی رایگان برای میلیون ها معلم و دانشجو در کشور فراهم کرده است و بستری قدرتمند برای ارائه پژوهش ایجاد کرده است. فعالیت به زبان های فارسی، انگلیسی و عربی.
وی بابیان اینکه با توسعه زیرساخت سامانه SID.ir امکان ارائه محتوا به سایر زبان های زنده دنیا و همچنین ایجاد بانک های محتوای موازی، پردازش داده های فارسی در پایگاه داده و تلاش برای تبدیل فراهم می شود، گفت: داده ها به اطلاعات، اطلاعات به دانش و در نهایت دانش به خرد تبدیل می شوند.
دکتر. عظیم زاده افزود: اولین نتایج در این راستا استخراج کلید واژه های داغ علمی از جدیدترین کلیدواژه های پیشنهادی پژوهشگران در هر حوزه تخصصی و دیگری ارائه شاخص هم نویسندگی بخش صنعت و دانشگاه SJI است. (SID Journal Industrial) در نشریات نمایه شده در SID و ارائه 10 نشریه برتر.
وی افزود: در سطح منطقه نیز امکان ارتباط با نشریات کشورهای همسایه و نمایه سازی نشریات آنها وجود دارد و درخواست هایی از آنها وجود دارد که به زودی نتیجه آن را خواهیم دید.
دکتر. عظیم زاده ضمن تشریح تأثیرگذاری این مرکز در سطح کشور، تصریح کرد: بسیاری از فعالیت ها و دستاوردها در سطح کشور به دلیل نبود بانک اطلاعاتی جامع به صورت موازی یا تکراری انجام می شود. بنابراین توسعه فعالیت این مرکز در ایجاد بانک اطلاعاتی جامع می تواند منجر به تعاملات استانی و جلوگیری از بسیاری از هزینه های تکراری شود که یکی از دام های توسعه است.
رئیس مرکز اطلاع رسانی علمی دانشگاه جهاد دانشگاهی در خصوص میزان تعامل با مسئولان کشور افزود: دانشگاه جهاد دانشگاهی با توجه به غیروابستگی و غیردولتی بودن خود می تواند در نظارت علمی، پژوهشی نیز نقش آفرینی کند. و فعالیت های فناورانه زیرا با طبقهبندی این سازمانها به عنوان ناظر بیطرف و ارائه گزارشی بیطرفانه، به ارتقای ظرفیت و رسیدگی به مشکلات موجود کمک میکنند. از سوی دیگر با توجه به شعار سال «تولید، دانش و اشتغالزایی» و اهمیت فعالیت های دانش بنیان، این مرکز امکان شناسایی جامعه علمی متخصص در داخل و خارج از کشور در هر حوزه تخصصی و ایجاد ارتباط بین آنها و سازمانهای مختلف و همچنین امکان استخراج و دسته بندی اسناد علمی موجود و استخراج راهکارهای پیشنهادی در آنها جهت ارائه به مسئولین مربوطه.
به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاع رسانی علمی جهاد دانشگاهی SID، دکتر عظیم زاده برنامه آتی این مرکز در اکوسیستم نوآوری نوین کشور را اینگونه تشریح کرد: مرکز اطلاع رسانی علمی جهاد دانشگاهی SID می تواند به عنوان کاتالیزور یا شتاب دهنده در راستای شناسایی و پیوند صنعت، فناوران و محققین عمل کند.
وی افزود: ارتباط با نخبگان ایرانی خارج از کشور و راه اندازی بانک از توانمندی های تخصصی آن برای رفع نیازهای داخلی از دیگر برنامه های این مرکز است. همچنین در برنامه آتی مرکز، توسعه بانک های SID متناسب با معرفی دستاوردهای نوآورانه و فناورانه و ایجاد کمپین های برنامه ریزی شده برای توسعه گفتمان نوآوری و فناوری پیش بینی شده است.
انتهای پیام