محقق و پژوهشگر حوزه ادبیات استان بوشهر گفت: مشاعره مانند مجادله، مناظره و افعالی بر این وزن، از فعالیتهایی بوده که بر پایه عمل و عکسالعمل پیریزی میشود.
به گزارش خبرنگار آنا، سیروس فتحی محقق و پژوهشگر حوزه ادبیات استان بوشهر در کارگاه آموزشی فنون مشاعره از سلسله برنامههای پیش رویداد جشنواره مشاعره ملی با بیان اینکه در پس برگزاری هر دوره این جشنواره از مراحل پیش رویداد تا برنامه اصلی، اتفاقات اثرگذاری در استان ایجاد شده، اظهار کرد: مشاعره بر وزن مفاعله است، مشاعره مانند مجادله، مناظره و افعالی بر این وزن، از فعالیتهایی بوده که بر پایه عمل و عکسالعمل پیریزی میشود.
وی با تأکید بر اینکه در نهاد ذهنی هر فرد، بسیاری از اشعار نهفته شده، افزود: شرکتکننده در مشاعره با یادآوری اشعار به دنبال رقابتی سالم، علمی، ادبی و هنری است تا خود برای عرصههای مختلف زندگی آماده کند.
محقق و پژوهشگر حوزه ادبیات استان بوشهر با بیان اینکه مشاعره در دو سبک آزاد و موضوعی برگزار میشود، توضیح داد: برای سهولت در حفظ اشعار، اشعار را باید بهصورت موضوعی حفظ کرد. در پس هر شعر یک داستان و پیام بوده و شاعر با ابیات به دنبال انتقال آن پیام به مخاطب است.
فتحی با تأکید بر اینکه باطن شاعر و کسی که شعر را حفظ میکند همانند چشمه بوده که در پس هر جوشش، جوششی دیگر بیرون میزند و اشتیاق فرد بیشتر میشود، گفت: نخستین گام برای حفظ اشعار، انتخاب صحیح است. اشعاری که مفهوم، محتوا و ساختاری قوی داشته باشند و محتوای آن، موضوعیت دنیای کنونی را نیز در بربگیرند، سریعتر حفظ میشوند. همانند اشعار مولانا.
وی بیان کرد: برای حفظ شعر، بلند خواندن اشعار، تکرار اشعار در حالت قدم زدن، صحیح خوانی کلمات، توجه به وزن شعر، شروع با اشعاری که قافیه و موزن بوده، داستان سازی و کد گذاشتن برای اشعار در ذهن بسیار کمککننده هستند.
به گزارش آنا، چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به میزبانی ۶۲ واحد استانی دانشگاه آزاد اسلامی از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برگزار میشود و علاقهمندان برای ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی emamat.iau.ir/fa مراجعه کنند.