چگونه مانتو بدوزیم؟

خریدن لباس همیشه آسان‌ترین و اولین گزینه است اما با وجود تمام این مزایا، همیشه هم بهترین انتخاب به شمار نمی‌آید. برای مثال بعضی از اوقات، بودجه‌ی محدودتری داریم یا حتی مدل و پارچه‌ی مدنظر مانتو زنانه را پیدا نمی کنیم. علاوه بر این‌ها، خرید بیش از حد لباس، تولیدکنندگان را مجبور به تولید مقدار بیشتری لباس می‌کند که آثار بسیار مخربی بر روی محیط زیست برجا می‌گذارد.

از بهترین روش هایی که از خرید بی رویه‌ی لباس جلوگیری و از محیط زیست حفاظت می‌کند، می‌توان به به اشتراک گذاشتن لباس، خرید لباس های دست دوم و یا دوختن یک لباس اشاره کرد. در این مقاله قصد داریم راجع به دوختن مانتو صحبت کنیم. حتی اگر خیاطی بلد نیستید و مایلید بدانید که چطور مانتو بدوزیم؟ خواندن این مقاله به شما کمک می‌کند تا اولین مانتوی خودتان را بدوزید.

شما می‌توانید با نصب اپلیکیشن مانتوسنتر٬ مانتوهای دست دوز خودتان را راحت و بی دردسر برای فروش قرار بدهید.

در ابتدا چند نکته‌ی ساده و کاربردی را با هم بررسی می‌کنیم و سپس نحوه‌ی دوخت دو مدل مانتوی بسیار جذاب و آسان را خواهیم دید.

چطور مانتو بدوزیم؟ مرحله‌ی اول: انتخاب پارچه

قبل از شروع هر کاری، در ابتدا باید پارچه‌ی مورد نظرتان را تهیه کنید. پارچه‌ها در عرض‌های مختلفی قابل تهیه هستند و بنا به نیاز و مدل، انداز‌ه‌ی طول متغیر خواهد بود. جنس پارچه هم به مدل و فصل بستگی دارد.

چطور مانتو بدوزیم؟ مرحله‌ی دوم: انتخاب مدل

اگر با اصول خیاطی آشنایی دارید، میلیون‌ها مدل در انتظار شما هستند اما اگر احیانا خیاطی بلد نیستید، انتخاب‌های شما کمی محدودتر می‌شوند؛ اما همیشه راهی هست و نباید ناامید شد. برای این که بدون آشنایی کافی با خیاطی بتوانید مانتو بدوزید، بهتر است در شروع کار به سراغ مدل‌های ساده تر و بدون الگو بروید. مانتوهای کیمونو بهترین انتخاب برای شروع هستند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت. به خاطر داشته باشید که مانتوهای مدل‌دار و پیلی دار برای ابتدای مسیر انتخاب های مناسبی نخواهند بود.

چطور مانتو بدوزیم؟ مرحله‌ی سوم: کشیدن الگو

در این مرحله، باید با دانشی که از خیاطی داریم و بنا به مدلی که انتخاب کردیم و انداز‌ه‌های سایز بدن، الگوی نهایی را بر روی کاغذ الگو بکشیم. این مرحله باید با دقت انجام شود تا لباس فرم زیبایی داشته باشد. اگر هم خیاطی بلد نیستید، نگران نباشید. می توانید از مانتوهای آماده‌تان کمک بگیرید و آن‌ها را روی کاغذ بکشید تا یک الگوی مانتو حاصل شود.

چطور مانتو بدوزیم؟  مرحله‌ی چهارم: پیاده سازی الگو بر روی پارچه

پس از این که الگوها روی کاغذ کشیده شدند، هر قسمت از آن را باید با یک قیچی جدا کنیم. تکه های الگوی مورد نظر را با کمک سوزن ته گرد، بر روی پارچه می چسبانیم تا ثابت بماند. برای دوخت مانتو به الگوی آستین، قسمت جلو و قسمت پشت نیاز داریم.

چطور مانتو بدوزیم؟ مرحله‌ی پنجم: بریدن پارچه

بعد از وصل کردن الگو بر روی پارچه، در این مرحله باید با کمک قیچی، دقیقا مطابق با الگو، پارچه را ببریم. به خاطر داشته باشی که باید از کم و زیاد کردن اندازه ها در هنگام برش، خودداری کنید. استفاده از قیچی‌های تیز، کمک می‌کند تا برش‌های تمیز تری داشته باشیم.

چطور مانتو بدوزیم؟ مرحله‌ی ششم: کوک زدن تکه ها

اگر تا این مرحله به خوبی پیش رفته‌اید، تبریک می‌گویم! در این مرحله، ابتدا کاغذ الگو را از پارچه جدا کنید و سپس با کمک یک نخ و سوزن، تکه‌های جدا جدا را به هم دیگر بدوزید. آستین ها باید به حلقه آستین و قسمت های پشت و جلو باید به یک دیگر دوخته شوند. در این مرحله مانتو را پرو کنید تا عیب های احتمالی را برطرف کنید.

چطور مانتو بدوزیم؟ مرحله‌ی هشتم: چرخ کردن

با کمک یک ماشین خیاطی، روی کوک‌ها را چرخ کنید. دقت کنید که در این مرحله باید تمام تلاشتان را کنید تا خطوط را صاف و به دور از هر گونه انحراف بدوزید.

 

چطور مانتو بدوزیم؟ مرحله ی نهم: اتو کردن درزها و برطرف کردن نواقص

با یک اتوی بخار، روی درزها را صاف کنید تا بتوانید عیب ها را راحت تر پیدا کنید. در این مرحله مانتو را به تن کنید و عیب گیری نهایی را انجام دهید.

تبریک می‌گویم. مانتوی شما آماده است! حالا که مراحل کلی دوخت یک مانتو را با هم بررسی کردیم، همان طور که در ابتدا گفته شد، دوخت چند مدل مانتوی بسیار آسان را با هم خواهیم دید. ایده بگیرید و خلاقیت را چاشنی کارتان کنید. مطمئن باشید که نتیجه فوق العاده خواهد بود.

چطور کیمونو بدوزیم؟

کیمونوها در اصل لباس‌های سنتی کشور ژاپن هستند. دوخت این لباس‌ها بسیار آسان است و همه‌ی شما می‌توانید در خانه با پارچه‌های مختلف آن‌ها را تهیه کنید. علاوه بر این، می‌توانید با کمی تغییرات بسیار ساده کیمونوهای بسیار متنوعی برای خودتان بدوزید و در فصل‌های مختلف مخصوصا تابستان به تن کنید.

برای دوخت کیمونوها، بسته به قدی مانتویی که مدنظرتان است، باید به اندازه ی دو برابر آن پارچه تهیه کنید. این فرمول کلی و کلاسیک متراژ پارچه در هنگام دوخت یک کیمونو است. به طور معمول برای دوخت این مدل، به طور میانگین به یک و سه متر پارچه احتیاج دارید که می تواند بنا به قد مانتو متغیر باشد.

در هنگام دوخت کیمونو، بهتر است که از پارچه هایی با وزن سبک استفاده کنید چون جلوه ی بهتری به مانتو می‌دهند.

چطور مانتوی کیمونو آستین‌دار بدوزیم؟

به جرات می‌توان گفت یکی از راحت ترین و خنک ترین مدل های مانتو برای فصل تابستان، کیمونوهای آستین دار هستند. دوخت این مدل یکی از ساده‌ترین مدل‌های مانتو می‌باشد. در ادامه مراحل دوخت کیمونوها را توضیح خواهیم داد:

  1. پارچه را روی زمین یا میز به پشت پهن کنید.
  2. پارچه را تا کنید تا طول آن نصف شود.
  3. پس از این که مرحله ی سوم را انجام دادید، پارچه را دوباره تا کنید تا عرض آن نصف شود. در این مرحله، پارچه ی شما آماده ی برش است و می توانید مدل مد نظرتان را روی آن پیاده کنید.

مطابق شکل، در این مرحله شما مدل، پهنا و عمق آستین مانتو را مشخص کنید.

  1. از لبه ی پارچه بسته به سلیقه تان به سمت پایین حرکت کنید و اندازه بزنید. این اندازه ی پهنای آستین مانتوی شما خواهد بود.
  2. دقیقا از جایی که علامت زدید، به موازات لبه ی بالایی پارچه حرکت کنید و عمق آستین را مشخص کنید.
  3. در این مرحله، از جایی که به عبارتی آستین تمام می شود، به سمت پایین و لبه ی پایینی پارچه خطی بکشید.
  4. کیمونوی شما آماده ی برش می‌باشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مستطیل کوچک رسم شده بر روی پارچه را با قیچی ببرید.
  5. حال تای پارچه را باز کنید و نتیجه را مشاهده کنید. درزها آستین و لبه ی مانتو را با ماشین خیاطی چرخ کنید.
  6. . پهنای مانتو را اندازه بگیرید و وسط آن را مشخص کنید. یک خط مستقیم و صاف از بالا تا پایین رسم کنید. سپس آن را ببرید.
  7. برای داشتن کیمونوی زیباتر، می‌توانید از یقه های مختلف و ساده مثل یقه ی گرد یا بدون یقه بنا به سلیقه ی خودتان استفاده کنید.
  8. مانتوی کیمونوی شما آماده ی پوشیدن است!

نکات تکمیلی دوخت مانتو و کیمونو

درزگیری را به خوبی انجام دهید تا مانتوی زیباتری داشته باشید.

سعی کنید خطوط را مستقیم رسم کنید تا بتوانید برش های صاف و دقیق تری بزنید.

می‌توانید پهنای آستین را بنا به سلیقه کم و زیاد کنید.

در کیمونوهای با آستین، می‌توانید به جای برش زاویه دار آستین، از منحنی استفاده کنید.

نحوه‌ی دوخت کیمونوی بدون آستین

این مدل، از مدل قبلی بسیار راحت تر است و مراحل دوخت این مدل مانتوی بسیار ساده، مشابه مدل قبلی است اما چند تفاوت ریز دارد:

  1. پارچه را از وسط تا کنید تا طول نصف گردد.
  2. در دو طرف پارچه، از لبه ی بالایی، تا اندازه ای که دوست دارید، به سمت پایین حرکت کنید. این اندازه، اندازه ی حلقه آستین شما خواهد بود. این کار را برای هر دو سمت پارچه انجام دهید.
  3. درزهای طرفین پارچه را چرخ کنید.
  4. کیمونوی شما آماده است.

فروش مانتوی دست‌دوز از طریق فروشگاه مانتوسنتر

اگر شما هم اهل دوخت و دوز و فروش کارهای دستی‌تان هستید٬ سایت مانتوسنتر اینجاست تا شما را به کمد دختران ایرانی متصل کند. کافی‌ست اپلیکیشن را دانلود کنید و عکس مانتوهای کار دستی‌تان را با اطلاعات سایز مانتو و جنس پارچه و …. وارد کنید. این هم چند نمونه از مانتوهای دست دوز دختران هنرمند مانتوسنتر.

چطور مانتو بدوزیم؟!

با فرا رسیدن هر فصل، مانتوهای جدیدی وارد بازار می ‌شود و بالطبع، همۀ ما دوست داریم از این تنوع و زیبایی لذت ببریم. این موضوع در مورد پارچه‌ ها نیز صدق می ‌کند. تنوع پارچه‌ های موجود در بازار نیز بسیار زیاد است. هر بار که از کنار پارچه فروشی رد می ‌شویم، مدل‌ های مختلف مانتو در ذهنمان مجسم می ‌شود و دوست داریم با پارچۀ دلخواهمان، مانتوی مورد پسندمان را بدوزیم.
دوختنِ مانتو هم مثل دوختنِ بقیۀ لباس‌ هاست؛ اصلا نیازی نیست از این کار هراسی داشته باشید! در این مطلب، مرحله به مرحله، برایتان خواهیم گفت که چطور مانتو بدوزید تا بتوانید مانتوهای جذاب و متفاوتی داشته باشید.

وسایل مورد نیاز برای دوختن مانتو

برای دوختنِ هر لباسی، ابتدا وسایل مورد نیاز را کنارمان قرار دهیم:
•    پارچه
•    کاغذ الگو
•    قیچی
•    سوزن ته گرد
•    نخ
•    سوزن خیاطی
•    چرخ خیاطی
•    گچ خیاطی
•    متر و خط کش

مرحلۀ اول: انتخاب مدل مانتو

در قدم اول، باید مدل مورد نظرتان را برگزینید تا بتوانید پارچۀ متناسب با آن را خریداری کنید. باید بدانید که به پارچۀ نازک نیاز دارید یا ضحیم؛ پارچۀ شل یا پارچۀ سفت و آهار دار؛ پارچۀ نقش‌دار یا پارچۀ ساده. اگر هم دوست داشته باشید می ‌توانید در پارچه‌ تان از دو مدل پارچه استفاده کنید؛ مثلاً هم پارچۀ نقش‌دار استفاده کنید و هم پارچۀ ساده، در ضمن، انتخابِ مدل مانتو پیش از خریدِ پارچه باعث می ‌شود بتوانید پارچه به اندازۀ دلخواه خریداری کنید؛ نه کم و نه زیاد!

مرحلۀ دوم: خریدنِ پارچه

حالا که مدل مانتوی مورد نظرتان را انتخاب کردید، به سراغ انتخاب پارچه بروید. در این مرحله، پارچۀ متناسب با مدلتان را انتخاب کنید. پس از خریدنِ پارچه، آن را به خوبی بشویید، اجازه دهید خشک شود، سپس به خوبی اتو کنید تا هیچ چروکی روی آن باقی نماند. با این کار، اگر احتمالِ آب رفتن هم وجود داشته باشد، از بین می ‌رود.

مرحلۀ سوم: اندازه گیری

حالا به مرحلۀ اندازه گیری می ‌رسیم. این مرحله از کار را جدی بگیرید، چرا که تاثیر مهمی بر ظاهر نهایی کارتان خواهد داشت. برای دوختنِ مانتو، باید قسمت‌ های زیر را اندازه‌ گیری کنید:
•    کارور جلو
•    کارور پشت
•    سر شانه
•    یقه
•    آستین
•    قد مانتو
•    دور کمر
•    دور باسن
•    دور سینه
•    بلندی سینه
•    بلندی باسن
•    بالاتنه
•    دور بازو
•    مچ
•    حلقه آستین
•    فاصله دو سینه

مرحلۀ چهارم: ترسیمِ الگو

حالا نوبت به ترسیم الگو می ‌رسد. با توجه به مدلی که انتخاب یا طراحی کرده ‌اید، الگوی مورد نظرتان را ترسیم کنید. الگوی مانتوی خود را بسیار با دقت و با توجه به اندازه‌ هایی که گرفته ‌اید ترسیم کنید تا مانتوی‌ شما کاملاً متناسب با اندامتان باشد. اگر هم مانتوی مورد نظرتان بسیار گشاد است، دیگر نیازی نیست در مورد اندازه‌ ها وسواس به خرج دهید؛ کافی است صاف و با دقت بُرش بزنید!
اگر هم دوست داشته باشید، می ‌توانید کار ترسیم الگو را خودتان انجام ندهید و از الگوهای متعددی که در سایت‌ های مختلف موجود است انتخاب کنید. این کار، خیلی آسان است؛ کافی است الگوی مورد نظرتان را انتخاب و دانلود کنید و آن را بر اساس اندازه‌ های خودتان بُرش بزنید.
می ‌توانید اسم قسمت‌ های مختلف الگو را روی آن‌ ها بنویسید تا موقع بُرش زدن به مشکل برنخورید.

مرحلۀ پنجم: پیاده ‌سازی الگو و  بُرش زدن پارچه

پس از ترسیم الگو و بُرش زدنِ آن، نوبت به پیاده سازی الگوی روی پارچه می ‌رسد. برای بُرش زدن باید پارچه را دو لا کنید؛ در ضمن، یادتان باشد که باید پارچه را به پشت پهن کنید تا اگر طرح الگوها را با استفاده از گچ خیاطی روی آن مشخص کردید، ظاهر لباستان آسیبی نبیند.
حالا که پارچه را دو لا و به پشت، روی محل مورد نظرتان پهن کردید، قسمت‌ های مختلف الگو را به طور مرتب، روی آن قرار دهید. یادتان باشد که پارچه را روی سطحی سفت پهن کنید تا کار بُرش زدن برایتان راحت ‌تر باشد.
اگر زاپاس (اندازه جای دوخت) لباس را روی الگو مشخص نکرده ‌اید، بُرش زدن، آخرین فرصت برای مشخص کردنِ زاپاس پارچه است. الگو را با استفاده از سوزن ته گرد به پارچه بچسبانید تا هنگام بُرش زدن و ترسیم آن روی پارچه، تکان نخورد؛ سپس دورِ آن را با استفاده از گچ خیاطی خط بکشید تا کارِ بُرش زدن برایتان راحت‌ تر شود. پس از آن، 1.5 سانتی متر برای زاپاس در نظر بگیرید، سپس بُرش بزنید.

مرحلۀ ششم: کوک زدن

پس از بُرش زدنِ پارچه، نوبت به وصل کردنِ آن‌ ها به یکدیگر می ‌رسد. بهتر است به جای اینکه مستقیم به سراغ چرخکاری بروید، ابتدا پارچه‌ ها را به یکدیگر کوک بزنید، سپس پرو کنید تا بتوانید اشکالاتِ احتمالی را به راحتی برطرف سازید.
پارچه را از همان سمت پشت، یعنی همان سمتی که صابون یا گچ خیاطی کشیدید، به یکدیگر بدوزید. کوک زدن را از روی همان خطی انجام دهید که هنگامِ بُرش زدنِ پارچه روی آن ترسیم کردید؛ البته اگر زاپاس را روی الگو مشخص نکرده و آن را روی پارچه مشخص کرده ‌اید.
پس از آنکه لباس را کوک زدید، آن را پرو کنید، ایرادهایش را شناسایی و برطرف سازید. هر چند بار نیاز بود، این کار پوشیدن و پرو کردن و برطرف کردنِ ایراد را انجام دهید.

مرحلۀ هفتم: دوخت نهایی

پس از آنکه لباس کوک زده را پرو کردید و اشتباهات آن را برطرف ساختید، به سراغ چرخ خیاطی بروید. در این مرحله، چرخکاری نهایی را انجام دهید. چرخکاری را با دقت و روی خطی مستقیم انجام دهید. چرخکاری باید صاف و مرتب باشد، وگرنه ظاهرِ کلی لباستان بر هم می ‌خورد.

هنگامِ  چرخ کردنِ قسمت‌ های منحنی کار، مانند حلقه آستین یا یقه، ممکن است به مشکل بر بخورید؛ مثلاً ممکن است این قسمت‌ ها چروک به نظر برسند یا جمع شوند. برای جلوگیری از این موضوع، می ‌توانید قسمت‌ های منحنی را، به اندازۀ کمتر از یک سانتی متر، چِرت بزنید و سپس چرخ کنید. همین چرت زدنِ ساده، تاثیر شگفت انگیزی بر نتیجۀ کارتان خواهد داشت. لبۀ آستین و پایین مانتو را هم  به اندازۀ سه سانتی متر تو بزنید و چرخ کنید.
در نهایت، باید کنارۀ درزها را با هر روشی که برایتان فراهم است، پاکدوزی کنید. این کار را، هم می توانید به وسیلۀ دستگاه‌ های مخصوص این کار ، و هم با استفاده از دست انجام دهید. هدف از پاکدوزی، جلوگیری از ریش ریش شدن و پاره شدنِ لبۀ پارچه است؛ به علاوه، پاکدوزی باعث می ‌شود دوختِ لباستان تمیزتر به نظر برسد. توصیه می ‌کنیم پیش از انجامِ پاکدوزی، درزها را به خوبی اتو کنید.

مرحلۀ هشتم: اتو کشیدن

آخرین مرحلۀ کار اتو کشیدن است. با توجه به اینکه درزها را پیش از پاکدوزی اتو کشیده ‌اید، کارتان چندان سخت نخواهد بود. مانتو را حسابی اتو کنید تا شکل واقعی آن مشخص شود. از پوشیدنِ مانتوی دلخواهتان لذت
ببرید.

سخن آخر

مانتو دوختن، یکی از هنرهای لذت بخش و هیجان برانگیز است. با این هنر، می توانید هر مانتویی را با هر فرم و نقش و طرحی بدوزید و با صرف کمترین هزینه نسبت به مانتوهای آماده، انواع مانتوها را با رنگ ها و مدل ها به تن کنید و از پوشیدن انواع طرح های دلخواهتان لذت ببرید.
با یادگیری روش دوختن مانتو، می توانید متفاوت و خاص باشید و با ظاهری منحصر بدرخشید!

دکمه بازگشت به بالا