خواص٬ خرید و قیمت عسل کنار طبیعی با کیفیت
این روش هم مثل روش های دیگر قطعی و مطمئن نیست ؛ چرا که اگر بخواهید عسل مرکبات و بهارنارنج که شل تر هستند را با این آزمایش تشخیص دهید ، حتی نمونه طبیعی هم با شکست در این آزمون مواجه می شود. زنبور دارانی که عسل کنار را برداشت می کنند ، غالبا با اتفاقی مواجه می شوند، و آن هم دیدن رنگ سفید و خامه ای شکل عسل کنار است ، و این امر برای برخی غیر عادی به نظر می رسد ، در حالی که این رنگ در عسل کنار عادی است.
عسل موجودی زنده است که این یعنی آنزیمهای موجود در آن حتی پس از برداشت عسل از کندو به زندگی خود ادامه میدهند و میتوانند ساکاروز را به مولکولهای گلوکز و فروکتوز تجزیه کنند. عسل کنار ارگانیک سرشار از آنتی اکسیدان است که از DNA در برابر انواع آسیبها محافظت میکند. از طرفی كیفیت عسل طبیعی چندین برابر بیشتر از عسل مصنوعی است كه زنبور با آب و شكر تغذیه می شود. فاکتورهای تشخیص عسل طبیعی کدامند؟
تشخیص عسل طبیعی آن هم بوسیله آب و کبریت دروغی است که بسیاری از افراد نا آشنا با زنبورداری و صنعت غذایی مطرح می کنند. رنگ عسل کریستالیزه شده، روشنتر میگردد چرا که بلورهای گلوکز سفید هستند.
عسل تیره تر اغلب مصارف صنعتی دارد، در حالی که عسلهای روشنتر برای استفاده مسقیم خرید و فروش میشوند در اکثر کشورهایی که برای عسل بازار بزرگی وجود دارد، رنگ آن تعیینک ننده میزان اولویتی است که خریدار برای محصول در نظر میگیرد ( به عنوان نشانه ای از طعم مطلوب )، بنابراین رنگ عسل به خودی خود مهمترین عامل تعیین کننده قیمتهای واردات و فروش کلی آن محسوب میشود.
اگر میزان آب موجود در عسل زیاد باشد عسل در بالای عسلی که چگالی بیشتر دارد (یعنی آب کمتر دارد) جمع می شود. خصوصیات ظاهری و فیزیکی عسل رنگ عسل : رنگ عسل بستگی به نوع شهد مصرفی دارد و از زرد بسیار روشن تا قرمز تیره متغیر می باشد (عسل آویشن قرمز رنگ ، عسل اقاقیا بی رنگ و عسل گیاه اسپرس زرد طلایی است).
عسل تکگل؛ به عسلی میگویند که زنبور عسل، شهد را از روی یک نوع گل جمع آوری کرده باشد مانند عسل آویشن، اقاقیا، سدر (کنار)، گون، مرکبات و …در مناطقی که پوشش گیاهی خاصی دیده میشود و حداقل 70 درصد آن منطقه را نوع خاصی از گیاه تشکیل شود ، شهدی که از آن منطقه توسط زنبور ها به کندو منتقل می شود ، بیشتر مربوط به آن گیاه است .
در صورتی ساکارز یا قند عسل زیاد میشود که زنبوردار از آب شکر برای تغذیه زنبورعسل استفاده کند و یا اینکه افزودنی به عسل اضافهشده باشد. رطوبت بالاتر آن، باعث تخمیر و فساد عسل میشود.البته از آنجایی که عسل به شدت جاذب رطوبت است. به عنوان مثال عسل به دست آمده از مناطق شمالی کشور به رطوبت بالاتری از عسلهای جنوب کشور دارد.
نام دیگر آن عسل سدر عربی می باشد و مصرف کنندگان خاص خود را دارد. به بیان دیگر عسل ماده شیرین و غلیظی است كه توسط زنبوران عسل از شهد گل ها جمع آوری شده و تغییر شكل می یابد … از آنجایی که مقدار کشش سطحی عسل پایین است برای جذب رطوبت، ماده عالی محسوب شده و برای استفاده در محصولات آرایشی بکار میرود.
سایر مواردی كه در تهیه و تولید و خرید عسل کنار اهمیت دارند میزان قند، میزان رطوبت، طعم ، رنگ و عطر عسل می باشد. از جایی عسل طبیعی بخرید که خلوص آن را تضمین کند و عطر و طعم طبیعی خود را داشته باشد، مارک های بسیاری در بازار وجود دارند که ادعا می کنند که عسل طبیعی و خالص را به فروش می رسانند.
همچنین ممکن است یک عسل طبیعی باشد و عطر و طعم معمولی داشته باشد. اما ممکن است همین خاصیت جذب آب و فرآیند تهیه یا ذخیره آن مسئله ساز گردد، به طوری که مشکلاتی بر اثر آب زیاد موجود در آن بوجود آید.
این محقق تصریح کرد: رس زدن در هر عسلی رخ میدهد اما عسل طبیعی رس زده یکنواخت است و هنگامی که مزه میشود دانههای ریز آن با دمای بدن باز میشود اما عسل مصنوعی رس زده یکنواخت نمیباشد و در دهان زبری دانهها حس میشود.
این محقق و کارشناس عسل در تشریح یکی دیگر از باورهای نادرست درباره عسل گفت: عوام بر این باورند که رنگ عسل باید قهوهای تیره رنگ (عقیقی) باشد در صورتی که رنگ عسل از زرد کهربایی مثل عسل اقاقیا و رنگ بسیار تیره مثل عسل کنار و سیاه دانه است؛ یکی از دلایلی که باعث تغییر رنگ عسل میشود رنگ خاصی است که شهد هر گیاه باعث آن میشود.
دلیل دیگر آن وجود مواد معدنی است، چرا که هر چند رنگ عسل تیرهتر باشد، مواد معدنی آن نیز بیشتر است. چنانچه این عسل خالص باشد و با عسل یا مواد دیگر ترکیب نشده باشد تقویتکنندهی اعصاب، دارای پروتئین، ضد کمخونی، بهبود کمردرد، موثر در درمان سوختگیها و تقویتکنندهی موی سر و درمان انواع سرطانها میباشد. همچنین استفاده از عسل گون برای خانم های باردار و افراد مبتلا به لوپوس و دیگر بیماری های خود ایمنی، ممنوع است.
تاریخچه استفاده از عسل طبیعی همراه با تاریخ خلقت بوده و تقریباً در هر فرهنگی می توان شواهد بهره گیری از آن را به عنوان یک منبع غذایی و به عنوان نمادی در مذهب، موسیقی و درمان بیماری و … عسل خالص کنار میتواند در درمان و بهبود کمردرد کارآمد باشد و به تعادل طبع افرادی که دارای مزاج گرم هستند، کمک کند. اضافه کردن این عسل در غذای روزانه میتواند تاثیر خوبی بر کاهش کلسترول خون داشته باشد. کاهش فشار خون و بی خوابی بهترین داروست .
با توجه به مطالعات انجام شده و آمارهایی که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا به دست آمده است، خرید عسل ارگانیک، به بهترین شکل شما را از همه مزایای این خوراکی شگفت انگیز بهره مند می کند. به زبان ساده ساکارز در واقع همان شکری است که روی میز صبحانه خیلی از ما پیدا میشود و ما از آن برای شیرین کردن چای،کیک و … شستشوی موی سر با سدر ( پودر برگ درخت کنار) باعث تقویت و رشد مو میشود و در طب سنتی از آن استفاده میشود.
این درخت نزدیک به مناطق استوایی در کشور های هند، پاکستان، ایران، آسیای غربی و شمال آفریقا بصورت پراکنده یافت می شود، همچنین در یمن پوشش گسترده ای دارد. ۲- درصد پرولین: شهد گلها حاوی آمینواسیدهایی مانند پرولین است؛ بنابراین در عسلهای طبیعی که زنبور برای تولید آنها از شهد گلها تغذیه کرده است، مقادیر استانداردی پرولین وجود دارد در حالی که در عسلهای تغذیهای یا تقلبی، پرولین یا وجود ندارد و یا مقدار آن کمتر از حد استاندارد است. برای همین هم اگر عسل واقعا طبیعی باشد، باید ساکارز آن زیر ۵ درصد باشد.