اگر ایران و عربستان سعودی در مورد عمره به توافق برسند ، حجاج ایرانی چه واکسنی برای ورود به عمره خواهند گرفت؟
به گزارش مجله روز ، مقامات سعودی اعلام کرده اند که پس از یک سال وقفه ، مراسم عمره را با حضور حجاج خارجی واکسینه شده به صورت محدود انجام می دهند. قرار است ثبت نام این زائران از 9 آگوست ، دوشنبه ، 18 مرداد آغاز شود. عربستان سعودی اعلام کرده است که اجازه عمره در ابتدا به 60 هزار زائر در ماه داده می شود و به تدریج این تعداد به دو میلیون زائر در ماه افزایش می یابد.
ایران هنوز هیچ برنامه ای برای شرکت در عمره امسال اعلام نکرده است. با این حال ، اکبر رضایی ، معاون سازمان زیارت و حج ، پیشتر گفته بود که تا پایان مراسم حج ، عربستان دستوراتی برای حفظ عمره و اجازه ورود حجاج عمره صادر کرده است. اخیراً حجت الاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب ، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: کشور میزبان (عربستان) پیام مثبتی در مورد پذیرش حجاج ایرانی توسط عمره ارسال کرده است. علیرضا رشیدیان ، رئیس سازمان زیارت و حج ، اخیراً ابراز امیدواری کرده است که فعال شدن مجدد روابط بین دو کشور زمینه را برای اعزام حجاج ایرانی به سرزمین وحی فراهم کند.
عربستان سعودی از 1 اوت ، حدود یک هفته پیش ، مرزهای خود را به روی خارجی ها باز کرده است. طبق مقررات کشور ، مسافران خارجی باید دو دوز کامل واکسن مورد تأیید وزارت بهداشت را تزریق کرده و گواهی واکسیناسیون مورد تأیید مقامات رسمی بهداشتی کشور صادرکننده را همراه داشته باشند. Pfizer / Biontech ، Oxford / Astrazenka ، Moderna و Johnson & Johnson چهار واکسنی هستند که عربستان تاکنون برای مسافران خارجی تأیید کرده است.
مقررات سفر همچنین بیان می کند که مسافرانی که دو دوز واکسن Sinofarm و Sinovac را به طور کامل تزریق کرده اند در صورت دریافت دوز اضافی یکی از چهار واکسن تأیید شده در عربستان سعودی پذیرفته می شوند.
البته این کشور هنوز در مورد نوع واکسن های مورد تایید عمره اظهارنظر رسمی نکرده است ، اما در بین واکسن های تایید شده برای ورود مسافران خارجی به عربستان سعودی ، تنها دو واکسن “استرازنکا” و “سینوفارم” در ایران وجود دارد. ، که در حضور زائران ایرانی. در عمره ، شرط صدور مجوز ورود با واکسن Sinofarm نیز تعیین شده است.
در دسامبر 1999 ، رئیس سازمان حج و زیارت ، که هنوز در ایران واکسینه نشده بود ، اعلام کرد که “در صورت انجام مراسم حج ، واکسن تاج لازم برای زائران ارائه می شود. با وعده مساعد وزیر وزیر بهداشت و آموزش پزشکی. “در آن زمان هیچ صحبتی در مورد نوع واکسنی که برای مراسم حج آماده می شد ، نشد.
وزارت حج و عمره عربستان شرط اهل سنت را برای شرکت کنندگان در حج تعیین کرده بود که در دو مورد اخیر محدود شده بود. در نتیجه ، افراد بین 18 تا 65 سال که واکسینه شده بودند و بیماری مزمن نداشتند مجاز به شرکت در مراسم حج بودند. انتظار می رود این قوانین در طول عمره وضع شود.
به دنبال بی احترامی و تجاوز دو نوجوان ایرانی توسط دو مقام فرودگاه جده ، ایران پس از سال 2015 شرکت در مراسم “عمره” را متوقف کرد. پیش از شیوع ویروس تاج ، مقامات حج ایرانی از مذاکره با عربستان برای بازگشت حجاج ایرانی به مراسم عمره صحبت کرده بودند ، اما شیوع این ویروس مذاکرات بین دو کشور را متوقف کرد.
آمارهای سازمان حج و زیارت همچنین نشان می دهد که حدود 5.8 میلیون ایرانی در انتظار عمره هستند.
انتهای پیام