برخی رسانه های خارجی اعلام کردند که ایران می خواهد زمان را تلف کند اما وزیر امور خارجه کشورمان نیز تاکید کرد که ایران برای دستیابی به یک توافق خوب عجله دارد. از سوی دیگر بازار درصد باقی مانده از مذاکرات نیز داغ است. . ابتدا رویترز به نقل از یک مقام ایرانی می گوید که 30 درصد کار باقی مانده است و سپس المیادین می گوید که 98 درصد توافق حاصل شده و تنها 2 درصد باقی مانده است، اما به نظر می رسد این نیز خبری باشد زیرا یک منبع است نزدیک به مذاکرات هسته ای یک مقام ایرانی نه تنها اجازه مصاحبه با رویترز را نداده است، بلکه بیشتر اطلاعات این گزارش نیز نادرست بوده و به شکلی خاص منتشر شده است. وضعیت را بهتر نشان دهید. این ضربالمثل چینی میگوید: 90 مایل فقط نصف طول یک مسیر 100 مایلی است؛ زیرا در نهایت راه سخت میشود. طرفین در اسرع وقت. مخالفان این مقامات ایرانی منبع اخبار هسته ای شدند.
وزیر امور خارجه، سخنگوی وزارت امور خارجه و دبیر شورای عالی امنیت ملی هر کدام در نشست های خبری، تماس های تلفنی و توییت های خود بخشی از برنامه مذاکره اعلام شده از سوی ایران ایرلند، کشوری که وی از اعضای سازمان امنیت سازمان ملل متحد است را منتشر کردند. شورا علاوه بر اتحادیه اروپا و در عین حال به عنوان تسهیل کننده قطعنامه 2231 که قطعنامه مورد تایید برجام است در وزارت امور خارجه کشورمان منصوب شده است “ما برای رسیدن به توافق خوب عجله داریم.” او گفت. توافقی در چارچوب مذاکرات عقلانی و تاکید بر دستیابی به حقوق ملت ایران. علاوه بر این نشست خبری، امیر عبداللهیان دوشنبه شب سه تماس با مسکو، بروکسل و لندن داشت تا از طریق گفتگو با وزرای خارجه روسیه و انگلیس و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برخی از چالش های مذاکرات وین را تسهیل کند. .
خطیب زاده: در وین بن بست وجود ندارد
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه که هر دوشنبه در جمع خبرنگاران سیاست خارجی حاضر می شد، به صراحت اعلام کرد که هیچ بن بست در وین وجود ندارد. خطیب زاده در پاسخ به این سوال که آیا تا قبل از سال نو شمسی و اواخر بهمن ماه شاهد توافق در وین خواهیم بود؟ وی گفت: اگر امروز طرف اروپایی و آمریکا به ابتکارات ایران در برجام پاسخ دهند و به حقوق ملت ایران و منطقی که ایران روی میز گذاشته است احترام بگذارند، لزومی ندارد که در بهمن ماه پایان یابد. فردا می توانیم در وین توافق را اعلام کنیم، این وزارت خارجه یا سخنگوی وزارت امور خارجه نبودند که مواضع خود را در قبال ایران اعلام کردند، علی شمخانی نیز در توئیتی به توضیح برخی از این مواضع پرداخت. تأیید، آزمایش و تضمین به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از یک توافق خوب است و افزود: “تعهد ثابت شده ایالات متحده بزرگترین تهدید برای هر توافقی است.” راستیآزمایی و ارائه بخش جامع گارانتی معامله خوبی است.
2323