چگونه اسپلیت خود را سرویس کنیم ؟

کولر گازی اسپیلت شما، یک وظیفه ی مهم به عهده دارد و آن هم فراهم کردن آسایش و راحتی شما می باشد. به عبارتی کولر گازی اسپیلت باید در فصل گرما، هوای خنک منزل شما را فراهم کند و در فصل سرد سال نیز، هوای منزل را گرم نگه دارد. خرابی این دستگاه مفید، بسیار ناراحت کننده می باشد، اما شما می توانید با انجام سرویس به موقع از به وجود آمدن خرابی های بسیاری در دستگاه جلوگیری کنید. ما در این مقاله از در رابطه با آموزش سرویس کولر گازی اسپیلت صحبت می کنیم. بنابراین در صورتی که تمایل دارید تا با نحوه ی سرویس کولر گازی اسپیلت آشنا شوید و این مراحل را یاد بگیرید، ما خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می دهیم. همچنین در صورت تمایل می توانید بجای خواندن مقاله، ویدیوی زیر را مشاهده نمایید.

در صورتی که شما آموزش سرویس کولر گازی اسپیلت را یاد بگیرید، به راحتی می توانید دستگاه خود را بدون هزینه ای و یا با کمترین هزینه ی ممکن سرویس کنید و با این کار در هزینه های خود تا حد بسیار زیادی صرفه جویی کنید و باعث شوید که کولر گازی شما عملکرد فوق العاده ای داشته باشد. سرویس کولر گازی شامل خدماتی از قبیل شستشو، نصب مجدد، تعمیر، تست اجزای مختلف دستگاه و تست کارکرد کلی دستگاه می باشد.

سرویس کولر گازی اسپیلت شامل چه بخش هایی می باشد ؟

سرویس کولر گازی اسپیلت شامل سرویس پنل داخلی ( اواپراتور ) و سرویس پنل خارجی ( کندانسور ) می باشد. به عبارتی در سرویس دستگاه، هر یک از این دو تکه به خوبی شستشو می شوند و در صورت وجود ایراد به خوبی تعمیر می شوند، و در صورت خرابی قطعه ای، آن قطعه تعمیر و یا تعویض می شود. در واقع سرویس دستگاه به صورت سطحی و یا تخصصی انجام می شود. به عنوان مثال سرویس کردن کندانسور و اواپراتور و یا بررسی نشت گاز و… یک کار تخصصی می باشد و باید حتما توسط افراد متخصص انجام شود، اما کاری مثل تعویض فیلتر را افراد مبتدی هم می توانند انجام دهند.

فیلتر ها، سیم پیچ ها و پره های فن، مهم ترین قسمت هایی هستند که نیاز به نگهداری و سرویس شدن دارند، تا دستگاه بتواند به درستی وظیفه ی خود را انجام دهد. نا دیده گرفتن این موارد باعث می شود تا دستگاه شما با مشکل مواجه شود و عملکرد مناسبی نداشته باشند. همین طور باعث می شود تا عمر مفید دستگاه کاهش پیدا کند.

چه زمانی نیاز است که کولر گازی اسپیلت سرویس شود ؟

زمانی که کولر گازی اسپیلت دارای عملکرد مناسبی نمی باشد و به خوبی خنک نمی کند و یا گرمایش آن دچار مشکل است و زمانی که فیلتر، پره و یا کویل ها کثیف هستند و مقدار زیادی گرد و غبار روی آن ها وجود دارد و عمل خنک سازی به خوبی انجام نمی شود، و یا هزینه های برق مصرفی بسیار بالا رفته است و غیر عادی می باشد، نیاز است تا دستگاه شما سرویس شود.

نحوه ی سرویس کولر گازی اسپیلت چگونه می باشد ؟

  • کشدین دستگاه از برق : اولین کاری که شما برای برای سرویس کولر گازی اسپیلت باید آن را انجام دهید، این است که باید ابتدا برق دستگاه را از پریز جدا کنید. و تحت هیچ شرایطی وقتی که دستگاه به برق وصل است اقدام به شستشوی اجزای داخلی دستگاه و یا آب پاشی روی آن نکنید. زیرا ممکن است خطر برق گرفتگی شما را تهدید کند. اگر نمی توانید دو شاخه را از پریز برق جدا کنید، فقط کافیست تا فیوز مربوط به کولر را خاموش کنید.
  • تمیز کردن فیلتر ها : فیلتر ها یکی از مهم ترین قسمت ها در کولر می باشند که تمیز بودن آن ها اهمیت زیادی در کارکرد دستگاه دارد. فیلتر ها باید به صورت منظم تمیز و یا تعویض شوند. فیلتر های کثیف، باعث انسداد جریان هوا می شوند و کارایی سیستم به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. در صورتی که فیلتر ها مسدود باشند، جریان هوا فیلتر ها را دور می زند و آلودگی ها را مستقیما به داخل سیم پیچ اواپراتور منتقل می کند و در نتیجه سیم پیچ اواپراتور توسط گرد و خاک مسدود می شود و امکان دفع گرما امکان پذیر نخواهد بود، در نتیجه با تمیز کردن فیلتر و یا تعویض آن می توانید تا ۱۵ درصد، از مصرف انرژی بکاهید و عملکرد دستگاهتان را بهبود بخشید. برخی از فیلتر ها قابلیت شسته شدن و استفاده ی مجدد را دارند و برخی دیگر باید تعویض شوند. در فصل گرما، فیلتر ها باید ماهی یک بار و یا ترجیحا هفته ای یک بار، تعویض شوند. همچنین در صورتی که در منزل، حیوان خانگی دارید ؛ باید این تعویض زودتر انجام شوند. تمیز کردن فیلتر ها به صورت مرتب، باعث می شود تا عمر فیلتر هوا افزایش پیدا کند. اگر فیلتر ها بیش از حد کثیف باشند، بهتر است تا آن ها را تعویض کنید. برای تمیز کردن فیلتر ها، باید گیره های سمت چپ و راست در پنل داخلی را به آرامی با کشیدن باز کنید و قسمت پلاستیکی جلوی پنل را باز کنید. حالا شما ۲ فیلتر را در این قسمت مشاهده می کنید، که باید فیلتر ها را خارج کنید. فیلتر ها را باید در یک سطل بزرگ قرار دهید و آن ها را به آرامی و توسط آب گرم و مواد شوینده بشویید. و باید اجازه دهید تا فیلتر ها به خوبی خشک شوند.
  • سنسور دما دستگاه را تمیز کنید : سنسور دستگاه وظیفه ی دارد تا دمای دستگاه را بررسی کند و با بررسی مداوم دما، اجازه ی روشن شدن و یا خاموش شدن دستگاه را که به برد فرستاده می شود، کنترل می کند. در صورتی که سنسور کثیف باشد، ممکن است تا نتواند وظیفه ی خود را به درستی انجام دهد و پیغام اشتباهی را به برد ارسال می کند. در نتیجه لازم است تا سنسور دما بیرون کشیده شود و تمیز شود و سپس در جای اصلی خود قرار داده شود.
  • تمیز کردن سیم پیچ های اواپراتور کولر گازی اسپیلت : سیم پیچ های اواپراتور یا همان کویل های اواپراتور، بر اثر مرور زمان ممکن است توسط گرد و خاک کثیف شوند. علاوه بر این اگر کولر گازی اسپیلت شما در نزدیکی آشپزخانه نصب شده باشد، ممکن است کویل ها توسط ذرات چربی، چرب شوند. همچنین تمیز بودن فیلتر ها نیز باعث می شود تا گرد و خاک وارد سیم پیچ های اواپراتور نشود. کثیف بودن سیم پیچ های اواپرتور باعث می شود تا گرمای موجود در سیم پیچ ها دفع نشود. برای جلوگیری از این مشکل، سیم پیچ های اواپراتور باید هر سال یک بار و یا ترجیحا هر ۶ ماه یک بار تمیز شوند. برای تمیز کردن سیم پیچ های اواپراتور که در پنل داخلی وجود دارند، باید از محلول آب و صابون که خاصیت خورندگی ندارند استفاده کنید. این محلول را باید روی کویل ها اسپری کنید و سپس با یک فرچه نرم ماننده یک مسواک، کویل ها را تمیز کنید تا آلودگی ها و پرز ها پاک شوند و سپس با پارچه یک دور سطح کویل ها را پاک کنید. اگر ذرات چربی روی کویل ها وجود دارند، می توانید از اسپری محلول گاز پاک کن استفاده کنید. همچنین برای تمیز کردن کویل ها می توانید از بخار شوی استفاده کنید.
  • حال باید به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید. و سپس فیلتر ها را سر جای اصلی خود قرار دهید. و قسمت پلاستیکی جلوی دستگاه را نیز نصب کنید. بدین ترتیب سرویس کولر گازی اسپیلیت شما برای پنل داخلی به همین راحتی انجام شد. حالا باید سراغ پنل خارجی بروید و سایر موارد باقی مانده را نیز سرویس کنید.
  • تمیز کردن قسمت تخلیه آب : گاهی ممکن است که قسمت تخلیه آب توسط گیر کردن جسم سختی و یا بخاطر رسوبات آب مسدود شود و یا این که ممکن است در اطراف قسمت تخلیه باکتری و یا کپک به وجود بیاید. در نتیجه آب نمی تواند از دستگاه خارج شود. در نتیجه آبی که باید از این طریق از دستگاه خارج شود، از دستگاه خارج نمی شود و ممکن است وارد ساختمان شود و باعث خیس شدن دیوار زیر پنل داخلی شود. این قسمت باید توسط یک جسم نازک فلزی تمیز شود و انسداد آن بر طرف شود.
  • فن کندانسور را تمیز کنید و موتور فن را روغن کاری کنید : کندانسور قسمتی از کولر گازی می باشد که در یونیت خارجی قرار گرفته است. فن کندانسور ممکن است توسط گرد و غبار پوشانده شده باشد. در این صورت باید آن را توسط یک برس نرم ( مسواک ) و یا پارچه نم دار، تمیز کنید. همچنین باید موتور فن را روغن کاری کنید. برای این کار باید پیچ های نگهدارنده ی پوشش جلوی فن را باز کنید تا بتوانید به موتور فن دسترسی پیدا کنید. ابتدا باید فن را بردارید و موتور فن را که اطراف آن کمی چرب است را پیدا کنید و کمی روغن به آن بزنید.
  • سیم پیچ کندانسور را تمیز کنید : همچنین لازم است تا سیم پیچ های کندانسور که در یونیت خارجی واقع شده است را به همین ترتیب تمیز کنید. سیم پیچ های کندانسور ممکن است توسط ریزش برگ درختان و گرد و خاک کثیف شوند. برای شستشوی سیم پیچ کندانسور، می توانید از شلنگ آب استفاده کنید. در این صورت باید محافظ سیم پیچ را بردارید و سیم پیچ را کاملا شستشو دهید. همچنین باید باله ها را نیز به خوبی بشویید و در صورت خم شدن باله ها، باید آن ها را صاف کنید.
  • میزان گاز مبرد را بررسی کنید : همچنین باید بررسی کنید که سطح گاز مبرد در دستگاه کافی باشد و یا این که لوله های انتقال گاز دچار نشتی نشده باشند. در صورتی که میزان سطح گاز کم باشد، دستگاه نمی تواند اتاق را خنک کند، در این صورت باید شارژ گاز توسط تکنسین انجام شود.
  • تمیز کردن کانال ها و لوله ها : همچنین کانال ها و لوله های هوا ممکن است به واسطه ی ذرات گرد و غبار کثیف شوند، در این صورت شما می توانید با استفاده از جارو برقی، این ذرات گرد و غبار را از درون لوله خارج کنید.
  • سایر موارد را بررسی کنید : همچنین باید قطعات مختلفی مانند فیوز ها، ترموستات، سیم کشی ها، اتصالات الکتریکی و… را به دقت و به طور منظم بررسی کنید، و مطمئن شوید که همه ی اتصالات به درستی در جای خود قرار دارند. همچنین باید قطعات الکتریکی را روغن کاری کنید تا به قطعات متحرک آسیب وارد نشود، عدم روغن کاری باعث خراب شدن سریعتر قطعات می شود و در نتیجه زودتر از زمان ممکن نیاز به تعمیر و یا تعویض خواهند داشت. همچنین باید بلبرینگ ها را انظر ساییدگی و روانکاری بررسی کنید، سیم کشی را بررسی کنید و در صورت اسیب دیدگی و یا سوختن سیم ها، آن ها را تعویض کنید. همچنین باید خازن ها و سلامت کمپرسور را بررسی کنید، و در نهایت باید دستگاه را روشن کنید و عملکرد صحیح دستگاه را نیز بررسی کنید.

اهمیت سرویس کولر گازی اسپیلت

سرویس به موقع کولر گازی اسپیلت دارای مزایای بسیار زیادی می باشد. سرویس کولر گازی باعث می شود تا دستگاه تا ۱۵ درصد بهینه تر کار کند. شما با انجام سرویس کولر گازی اسپیلت می توانید از خراب شدن دستگاه جلوگیری کنید. و شما می توانید از دستگاهتان برای چندین سال استفاده کنید و باعث افزایش طول عمر آن شوید. با انجام سرویس دستگاه مشکلات احتمالی بر طرف می شود و شما می توانید به مشکل اصلی دستگاه پی ببرید و آن مشکل را هر چه سریع تر بر طرف کنید.

مضرات عدم سرویس کولر گازی اسپیلت

  • کاهش عملکرد دستگاه
  • افزایش هزینه های برق
  • وجود بوی بد و زننده بخاطر رشد انواع باکتری ها
  • نشت گاز مبرد
  • عدم خنک کردن
  • وجود سر و صدای عجیب و غیر عادی
  • به وجود آمدن خرابی های جدی
  • آسیب رساندن به محیط زیست
  • هزینه ی زیاد تعمیرات
  • خرابی کامل دستگاه
  • روشن نشدن کولر گازی اسپیلت
  • خاموش شدن ناگهانی دستگاه
  • پریدن فیوز هنگام روشن کردن دستگاه

از کجا بفهمیم که کولر گازی نیاز به سرویس دارد ؟

  • اگر کولر گازی اسپیلت شما بیش از حد سر و صدا دارد، احتمالا فیلتر ها مسدود شده اند. در این صورت فیلتر ها باید از دستگاه خارج شوند و گرد و خاک آن توسط جارو برقی خارج شود و خود فیلتر باید توسط آب گرم و مواد شوینده شسته شود و یا این که فیلتر ها باید تعویض شوند. اگز بعد از انجام این مراحل، باز هم سر و صدا شنیده شد، احتمالا یک مشکل مکانیکی در دستگاه وجود دارد.
  • اگر کولر گازی اسپیلت شما اتاق را خنک نمی کند. احتمال دارد که مشکل بخاطر کثیفی فیلتر ها و یا بخاطر کم بودن شارژ دستگاه باشد. این مشکل در سرویس تخصصی دستگاه مشخص می شود. همچنین ممکن است دستگاه دچار نشتی باشد و گاز مبرد در حال نشت باشد.
  • اگر هزینه های مصرف انرژی بسیار بالا می باشد. این مشکل می تواند بخاطر نصب نا درست دستگاه اتفاق افتاده باشد. در صورتی که دستگاه توسط یک نصاب غیر حرفه ای نصب شود و اتصالات به درستی بسته نشوند، ممکن است این مشکل به وجود بیاید. در این صورت باید با یک متخصص مناسب تماس بگیرید. تا دستگاه شما سرویس شود.
  • اگر روی پنل دستگاه پیغام خطا نشان داده می شود و یا یک سری از چراغ ها روشن شده اند و به رنگ قرمز می باشند. و یا این که علائم خاصی روی صفحه نمایش دستگاه نشان داده می شود.

نکات تکمیلی

  • در صورتی که مهارت و تجربه ی کافی در زمینه ی اسپیلت را ندارید، هرگز تعمیرات یا سرویس کولر گازی را انجام ندهید و این کار را به عهده ی یک تکنسین متخصص بسپارید. در غیر این صورت ممکن است که به خودتان و به دستگاه آسیب وارد کنید.
  • هر ۶ ماه یک بار لازم است تا دستگاه شما به طور کامل و به صورت تخصصی و توسط تکنسین سرویس شود. همچنین فیلتر ها باید هر ماه یک بار تمیز شوند. همچنین سرویس سطحی مثل تمیز کردن فیلتر ها را خودتان می توانید ماهی یک بار به راحتی انجام دهید.
  • در فصل زمستان، در صورتی که از کولر گازی اسپیلت استفاده نمی کنید، می توانید یونیت خارجی را توسط یک کاور بپوشامید تا از ورود گرد و خاک و برگ درختان، لانه کردن پرندگان و… جلوگیری کنید.

کولر گازی اسپیلت یک وسیله ی برقی گران قیمت محسوب می شود، در نتیجه در صورت خرابی این وسیله، بهترین کار تعمیر آن می باشد، و آخرین کاری که باید به آن فکر کنید، خرید یک دستگاه جدید استدر این مقاله به اهمیت و  شرایطی که حتما باید سرویس کولر گازی انجام شود؛ می پردازیم. هر وسیله ای که برای رفاه بشر اختراع شده و به طور مرتب استفاده می شود نیاز به سرویس دارد و در صورت عدم سرویس به موقع به تعمیر نیاز پیدا می کند.

زمان مناسب برای سرویس کولر گازی

کولر گازی از جمله لوازم خانگی و تجاری می باشد که در شروع فصول گرم و سرد نیاز به سرویس دارد. بدلیل هزینه ی بالای و در عوض هزینه ی پایین گاز شهری به طور معمول در زمستان از کولر گازی استفاده نمی شود. بنابراین به صورت کلی سرویس کولر گازی در فصل بهار و تابستان متداول تر است.

توجه داشته باشید این یک نکته ی بسیار مهم است که سرویس به موقع علاوه بر اینکه به مقدار زیاد در راندمان دستگاه (مصرف برق، سرعت بالا در خنک کردن) تاثیر دارد از خرابی قطعات بخصوص کمپرسور (موتور دستگاه) جلوگیری می کند.

آموزش سرویس کولر گازی

با وجود این که شرايط جوي تغيير كرده است و تازه ابتداي بهار است ولي هوا رو به گرما رفته و یکی از موضاعات داغ خانواده‌ها درباره کولرها است و انواع و اقسام سرچ‌ها در اینترنت مربوط به نصب، تعمیر یا سرویس کولرهای گازی و آبی در مناطق گوناگون تهران و شهرهاي ديگر است. ما هم در اين باره لازم دانستیم تا نکاتی را پیرامون انواع گوناگون کولرهای گازی، نصب کولر گازی، نصب اسپیلت و سرویس کولر گازی و اسپلیت قبل از استفاده از آن بیان کنیم.

سال‌هاي طولاني است كه برای رهایی از گرمای بيش از حد و همين طور طاقت فرسا و رو به ازدياد زمین، از روش‌های مختلفی بهره برداري می‌کنیم و چيزي حدود صد سالی نيز است که کولرهای آبي و سپس گازي وارد منازل مردم شده است. انواع کولرهای آبی و گازی، مدل ‌های گوناگون اسپیلت‌ ها، انواعی از کولرها هستند که ما از آن ها براي خنک نمودن محيط خانه‌هاي خود استفاده می كنيم تا در فصل تابستان و گرم از خنکی لذت ‌بخش آن استفاده کنیم.

اگر درباره نحوه عملکرد کولر گازی به دنبال اطلاعات بیشتری هستید مقاله “”  را مطالعه نمایید.یکی از انواع اين وسيله هاي سرمايشي در واقع کولرها هستند. همان طور که بيان شد کولر گازی نيز يكي از مدل هاي جديد اين وسايل سرمايشي است که در انواع مدل‌ها و برندها ساخته می‌شوند و روز به روز هم در کیفیت ‌ها، شکل و نوع ‌های مختلف تغییر و توليد می‌یابند.

زمان مناسب برای سرویس کولر گازی چه موقع است؟

بهترین زمان برای سرویس کولر گازی را می توان شروع تعطیلات عید نوروز به حساب آورد. بعد از این زمان هر چه به سمت اواسط و اواخر فصل بهار نزدیک شویم دمای هوا بالاتر می رود و در تابستان که گرما به اوج خود می رسد احتمالا بیشتر نیاز به تعمیر خواهیم داشت تا سرویس. بنابراین مناسب ترین زمان برای سرویس کولر گازی هنگام راه اندازی می باشد.

شرایط لزوم سرویس کولر گازی

به صورت کاملا مشخص به هنگام بروز موارد زیر، کولر گازی نیاز به سرویس دارد:

  1. یونیت داخلی (پنل) آبریزش دارد.
  2. یونیت داخلی (پنل) آب پرتاب می کند.
  3. سرمای خروجی از پنل بسیار کم شده.
  4. پرتاب باد خروجی از پنل بسیار کم شده.
  5. پنل (یونیت داخلی) صدای قرقر می دهد.
  6. پنل (یونیت داخلی) لرزش دارد.
  7. پنل یونیت داخلی صدای فیش فیش هوا (مانند صدای باد در بین پنجره ها) دارد.
  8. کولر گازی در بازه زمانی به طور مثال 20 دقیقه ای بسیار خنک و در بازه زمانی به مدت تقریبی 40 دقیقه گرم است.
  9. دستگاه اصلا سرما ندارد.
  10. دستگاه روزی دو یا سه بار بیشتر سرما ندارد.
  11. باد خنک می زند اما در کل حتی پس از گذشت زمان باز هم محیط همچنان گرم است.

راهنمای سرویس کولر گازی خوب

به طور کلی با گرم شدن کره زمین و بالا رفتن درجه دما، خرید و بهره برداري از وسایل برودتی حتی در مناطقي که زمستان‌ های سردي نيز دارند به طور چشم گيري رو به افزایش است. بایستي گفت كه تاسیسات برودتی سهم بسيار از کل مصرف برق بخش خانگی را در اصل به خودشان اختصاص داده‌اند.

این سهم در شرایط جوي مختلف يا آب و هوایی متفاوت است و با توجه به نوع وسیله‌اي كه شما مورد استفاده قرار مي‌دهيد، متغیر است. نحوه کارکرد انواع اين کولرها با در نظر گرفتن نوع آبی و گازی بودنشان متفاوت است. براي سرويس كولرگازي شما بايد مواردي را در نظر بگيريد تا به راحتي بتوانيد آن را تعميير كنيد:

  1. ارورهاي مختلف دستگاه خودتان را به كمك دفترچه شناسايي كنيد
  2. باد يا گاز كولر را چك كنيد
  3. ريموت اسپليت را چك كنيد
  4. از اين كه برق به كولر مي رسد اطينان حاصل كنيد
  5. از نپريدن فيوز سپليت اطمينان حاصل كنيد

 آیا خودم می توانم سرویس کولر گازی را انجام دهم؟

با کمک مقالات کاربردی و تخصصی به زبان ساده که برای عموم تکنسین ها و مردم عزیزم در سایت قرار دادم، شما با مطالعه و کمی دقت می توانید بخش های ساده از سرویس کولر گازی، مانند شستشوی فیلتر و یا حتی را تا حدی  را انجام دهید.

اما در نظر داشته باشید یک تعمیرکار متخصص هنگام سرویس کولرگازی فقط به شستشوی فیلتر نمی پردازد بلکه علاوه برآن یونیت خارجی را نیز کاملا سرویس می نماید موارد تخصصی مانند خازن، میزان گاز، شدت جریان مصرفی دستگاه و خیلی موارد دیگر را بررسی می کند که تمام آنها فقط پس از سرویس کامل دستگاه میسر است و شاید تعویض و تعمیر یک قطعه ساده از بسیاری از هزینه های احتمالی بعدی جلوگیری نماید.

شما می توانید این کار را به ما بسپارید. گروه صنعتی ایمن فن سینا با سالها تجربه در زمینه ی تعمیرات و نگهداری سیستم های تهویه مطبوع خانگی و صنعتی شامل کولرگازی، و … با کادری مجرب و دوره دیده در سازمان فنی و حرفه ای و در دوره تخصصی ایمن فن سینا که رزومه ی آن ها در سایت نیز موجود می باشد آماده ی خدمت گزاری به مردم عزیز می باشد.

یک سری مواردی که شما باید در هنگام اموزش سرویس کولر گازی به آن توجه کنید :

  1. متراژ محل کار یا منزل براي خنك سازي محيط
  2. نحوه صحيح برق رساني به اسپليت و بدنه آن
  3. کاربری مکان و محيط
  4. ساعات استفاده نمودن از کولر گازي
  5. تعداد درب ها و پنجره ‌ها

علاوه بر اين مواردي گفته شد، بايد بدانيد كه هر اسپليت داراي ارورهاي مشخص به خودش است پس هر مدلي از كولرگازي را كه خريداري نموده‌ايد ابتدا به دفترچه آن سر بزنيد.

راهنمای آموزش سرویس کولر گازی

یکی از اصلی ‌ترین و همچنين مهم ترين موارد پس از انتخاب و خریداري یک کولر، بحث راه ‌اندازی و نصب آن است. رعایت قواعد و نکاتی که اگر به آن‌ ها توجه ويژه نداشته باشید، هم کولر شما بازده خوبی در بر نخواهد داشت، و هم زود دچار خرابی و مشکل شده و احتمال زيادي دارد تا شما را به دردسر فراوان اندازد و همچنين بسيار خطرناک است.

بعضي از انواع کولر گازی، مثل کولر گازی پرتابل يا به عبارت ديگر کولر گازی ایستاده نیاز مبرم و اساسي به نصب چندانی ندارد به همين خاطر هم تعمير و سرويس آنچناني در بر نخواهند داشت، اما انواع کولر گازی پنجره‌ای موجود در بازار و به ویژه اسپیلت ها نیازمند نصب و راه‌اندازی دقیق هستند. در صورتی که کولر گازی شما از نوع پنجره ایی هست مطالعه مقاله “” را توصیه می کنیم.

سخت ترین نصب در بين اين‌ها مربوط به اسپیلت است، چرا که اغلب بيشتر اسپیلت ها دارای دو واحد داخلی و خارجی هستند و لزوم دقت فراوان در نصب و راه اندازي را می ‌طلبد. ولی به طور کلی اين را به شما اين توصیه را می‌کنیم كه برای نصب انواع کولر گازی از نصاب ماهر بايستي کمک بگیرید و کار را به کاردان بسپارید تا بعد از نصب دچار مشکل نشوید و دنبال تعير نباشيد و از تعميرات اساسي ولرگازی يا اسپليت منزلتان جلوگيري به عمل آوريد.

جالب است بدانید شخص مدیر عامل گروه صنعتی ایمن فن سینا در زمره متخصصان جوان و مشهور این حوزه است که سالها تجربه کار با سیستم های برودتی صنعتی و خانگی و همچنین آموزش نصب و تعمیرات این سیستم ها را در کارنامه خود دارد و همچنین خود آموزش دیده سازمان فنی و حرفه ای می باشد و دوره دیده تخصصی اکثر برند ها مانند ال جی، سامسونگ، امریکن پرو، مدیا، جنرال، اجنرال و … است.

گروه صنعتی ایمن فن سینا با کادری بالغ بر27 تکنسین در زمینه های کولرگازی، داکت اسپلیت، چیلر تراکمی، برج خنک کن، سردخانه، چیلر جذبی، پکیج، موتورخانه VRF و  VRV در تلاش است که علاوه بر جلب رضایت شما خاطره ی خوشی از سرویس و تعمیر لوازم خانگی خود داشته باشید.

آموزش سرویس کولر گازی به صورت گام به گام

همانطور که در قسمت‌های قبل گفته شد، کولر گازی یا اسپلیت، از دو قسمت پنل داخلی و خارجی تشکیل شده است که توسط یک سیم مسی به یکدیگر متصل شده‌اند. توجه کنید که اگر قصد آموزش سرویس کولر گازی را دارید و فردی هستید که تخصص لازم برای انجام این کار را ندارید، توصیه می‌شود که برای این منظور، به ادامه مطالب توجه ویژه فرمایید.

نحوه انجام سرویس کولر گازی برای افراد مبتدی

گام اول : کولر گازی را از برق بکشید

برای گام اول، همواره سعی کنید که کولر گازی یا اسپلیت خود را از برق بکشید. زیرا در غیر اینصورت، احتمال برق گرفتگی و خطر جانی و مالی بالا خواهد رفت. البته توصیه می‌شود که حتما از تکنسین مجرب در این زمینه کمک بخواهید تا دچار حادثه نشوید، زیرا اگر هیچ اطلاعی از نحوه کارکرد کولر گازی یا اسپلیت نداشته باشید، سرویس این دستگاه نیز برای شما دشوار خواهد بود.

گام دوم : شستشوی پنل خارجی ( کندانسور ) را انجام دهید

برای گام دوم، بهتر است که به شستشوی کندانسور دستگاه بپردازید. همانطور که می‌دانید، کندانسور وسیله‌ای است شبیه به رادیاتور ماشین که همان پنل خارجی دستگاه است و معمولا در پشت بام منازل قرار می‌گیرد. همواره این نکته را بدانید که بازدهی بالای کولرهای گازی، بسیار به تمیزی بستگی دارد. همچنین موجب خواهد شد که گرد و غبار وارد منزل نشود و هوای پاکیزه‌ای را در طول تابستان تجربه کنید.

معمولا در تابستان، دمای قسمت بیرونی کولر گازی ( کندانسور ) بسیار بالا می‌رود که باید بتوان آن را با استفاده از شستشو توسط آب، پایین آورد. حتما دقت کنید که در لحظه شستشوی کندانسور توسط شلنگ آب، به قطعات دیگر مانند موتور دستگاه، آسیب جدی وارد نشود. زیرا در اینصورت مجبور به تعویض قطعه خواهید شد.

گام سوم: فیلتر های پنل داخلی را تمیز کنید

توجه کنید که پس از آنکه از شستشوی پنل خارجی دستگاه مطمئن شدید، وقت آن رسیده است که یا اواپراتور را تمیز کنید. برای انجام این کار، در ابتدا سعی کنید که قاب پنل داخلی را به آرامی و طوری که لوله‌های مسی تغییر شکل ندهند، باز کنید. سپس سعی کنید که فیلترها را با استفاده از یک پارچه مرطوب، غبارگیری کنید. پس از آن که از تمیز شدن آن‌ها مطمئن شدید، اقدام به بستن قاب پنل داخلی کنید. دقت کنید که می‌توانید بصورت ماهانه این کار را انجام دهید تا دچار حساسیت فصلی نشوید.

آموزش سرویس کولر گازی برای افراد حرفه‌ ای

اگر فردی مبتدی نیستید و به راحتی می‌توانید پنل داخلی و خارجی کولر گازی را شستشو دهید، ادامه مطالب می‌تواند برای شما مفید باشد. در ادامه سعی شده است تا سرویس قسمت‌های دیگر کولرگازی یا اسپلیت را نیز برای شما توضیح دهیم.

  • پس از شستشوی کندانسور و فیلترهای پنل داخلی، سعی کنید که با ظرافت هر چه تمام‌تر، فین‌ها و کویل‌ها را نیز تمیز کنید.
  • سپس سعی کنید که از سلامت خازن کولر گازی، تمامی سیم‌های ارتباطی و برد دستگاه، اطمینان حاصل کنید.
  • همواره، آچارکشی پنل داخلی و خارجی را فراموش نکنید، زیرا در اثر کارکرد بیش از اندازه این سیستم تهویه، امکان شل شدن یا باز شدن برخی پیچ‌ها وجود دارند که باید آن‌ها را سفت کنید.
  • همچنین برای اینکه بتوانید یک سرویس بسیار حرفه‌ای را بر روی کولر گازی خود انجام دهید، باید مهم‌ترین عضو کولر گازی یا همان کمپرسور را بررسی کنید. بدین نحو که بصورت لمس لوله‌های تبرید، سیکل سرمایش را کنترل کنید. علاوه بر آن، نشت آب یا گاز را بصورت چشمی بررسی کنید و از سالم بودن دستگاه، اطمینان حاصل کنید. (مطالعه مقاله “” را پیشنها می کنیم.)
  •  پس از آنکه تمامی بررسی‌ها صورت گرفت و شستشوی دستگاه به اتمام رسید، قبل از بستن پنل داخلی، برق دستگاه را وصل کنید و با روشن کردن کولر گازی، عملکرد فن و صداهای تولید شده توسط آن را زیر نظر بگیرید. اگر صدای ناهنجاری به گوشتان نرسید، می‌توانید پنل داخلی را ببندید.
  • در آخر نیز قدرت باد خروجی را با حالت قبل از سرویس کولر گازی مقایسه کنید.

در مطلب بالا، سعی شد تا آموزش سرویس کولرگازی را بصورت گام به گام برای افراد مبتدی و متخصص، بیان کنیم. همچنین می‌توانید برای آموزش‌های بیشتر، ویدئو آموزش سرویس کولر گازی را تماشا کنید.

اهمیت شستشوی پنل داخلی کولر گازی

تمیز کردن یونیت داخلی کولر گازی برای حفظ کیفیت هوای مطلوب در خانه و همچنین افزایش عملکرد کولر گازی بسیار مهم است. فیلترهای داخلی کولرگازی برای جذب گرد و غبار طراحی شده اند و اگر به صورت منظم تمیز نشوند، مسدود شده و رطوبت و کپک در آن جمع می‌شود.

تمیز کردن پنل داخلی کولر گازی علاوه بر افزایش بهره وری دستگاه موجب کاهش هزینه‌ها و صرفه جویی در مصرف انرژی نیز خواهد شد. همچنین شما را از صرف هزینه اضافی برای نجات خواهد داد.

از مهم‌ترین دلایل تمیز کردن پنل داخلی کولر گازی و همچنین مزایای سرویس کولر گازی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عملکرد بهتر کولر گازی
  • کیفیت هوای بهتر و جلوگیری از ایجاد
  • جلوگیری از ایجاد رطوبت و رشد کپک
  • افزایش عمر مفید کولر گازی
  • جلوگیری از مشکلات تنفسی
  • کاهش هزینه قبض برق

مراحل شستشوی یونیت داخلی کولر گازی عبارت اند از:

  1. جدا کردن کولر گازی از منبع تغذیه
  2. فعال کردن حالت فن برای تبخیر رطوبت موجود در دستگاه
  3. تمیز کردن فیلتر هوای کولر گازی
  4. تمیز کردن کویل‌ها
  5. تمیز کردن مسیر تخلیه کولر گازی
  6. بررسی قطعات و روشن کردن کولر گازی

تعمیر تخصصی کولرگازی خود را به کاراباما بسپارید ثبت سفارش 24 ساعته در 7 روز هفته

راهنمای شستشوی یونیت داخلی کولر گازی

نحوه شستشوی پنل داخلی کولر گازی به صورت مرحله به مرحله در ادامه بیان شده است:

کولر گازی را از برق بکشید

اولین اقدام برای شستن پنل داخلی کولر گازی، قطع کردن برق دستگاه است تا خطری شما را تهدید نکند و شستشوی اسپیلت را ایمن انجام دهید. برای قطع کردن برق کولر گازی با توجه به نوع کولر دو راه دارید:

  1. دوشاخه کولر گازی را که کنار پنل قرار دارد از برق بکشید.
  2. فیوز برق کولر گازی را از جعبه ‌فیوزی که معمولا داخل آشپزخانه یا کنار درب ورودی است قطع کنید. اگر تعداد فیوزها زیاد است و نمی‌دانید کدام فیوز مربوط به کولر گازی شماست کولر خود را روشن کنید و یکی یکی فیوزها را قطع کنید، با خاموش شدن اسپیلت مشخص می‌شود فیوز آن کدام است.

نکته

قبل از انجام هرگونه اقدام برای تمیز کردن کولر گازی، مطمئن شوید برق دستگاه قطع باشد.

کولر گازی را خشک کنید

قبل از شروع فرایند تمیز کردن، خشک کردن آن ضروری است زیرا در صورتی که از کولر گازی استفاده کرده باشید، احتمالا داخل آن آب و رطوبت وجود داشته باشد. کولر گازی را روی حالت فن به مدت 30 دقیقه روشن کنید تا رطوبت آن تبخیر شود.

تمیز کردن فیلترهوا و نحوه شستشوی پنل داخلی کولر گازی

با بلند کردن پنل جلویی کولر گازی می‌توانید به فیلترهوای دستگاه دسترسی داشته باشید. (فیلترهوای کولر گازی قطعات مستطیلی و بلندی است که در قسمت جلویی دستگاه قرار دارند.).

در حد امکان گرد و غبار روی پنل را با کمک جاروبرقی یا مسواک تمیز کنید تا شستشوی آن راحت‌تر باشد. سپس فیلترهوا را با آب ولرم و صابون شسته و به خوبی خشک کنید. (از خشک کردن فیلترها در مقابل نور مستقیم آفتاب خودداری کنید.)

برای ، هتر است هر 2 تا 3 هفته یکبار فیلترهوای دستگاه را تمیز کنید.

  • اگر فیلترهای گرد و غبار خیلی کثیف اند، برای شستسوی آنها از آب گرم و مقداری مواد شوینده ملایم استفاده کنید. (قبل از قرار دادن آنها در دستگاه، از خشک شدن کامل آن مطمئن شوید.)

کویل های کولر گازی را بشویید

برای شستشوی کویل‌های کولر گازی، می‌توانید به وسیله یک آب‌پاش (شیشه‌شوی) به کویل‌ها آب بپاشید تا زمانی که کاملا خیس شوند. سپس یک برس نرم یا مسواک را به صورت عمودی روی کویل‌های کولر گازی بکشید تا پرز و گرد و خاک آن تمیز شود. (بهتر است بگذارید مواد شوینده حدود 30 دقیقه روی کویل‌ها بماند و سپس آن را پاک کنید.)

به علاوه، راه دومی هم برای شستن کویل‌های کولر گازی وجود دارد: استفاده از بخارشوی. به جای اسپری کردن آب و برس کشیدن می‌توانید با بخارشوی، پنل کولر گازی را تمیز کنید. در مورد شستن کویل‌های چربی گرفته، قبل از بخارشوی، از اسپری گاز پاک‌کن استفاده کنید و بعد از یک ساعت که این اسپری، چربی‌ها را نرم کرد، با دستگاه بخارشوی آن را تمیز و براق کنید.

لوله تخلیه کولر گازی را تمیز کنید

یکی دیگر از مواردی که لازم است در مورد نحوه شستشوی پنل داخلی کولر گازی بدانید، شستشوی مسیر تخلیه است. برخی مواقع انسداد و گرفتگی لوله تخلیه باعث بروز مشکل در عملکرد کولر گازی خواهد شد. برای جلوگیری از گرفتگی لوله تخلیه توصیه می‌شود هر چند وقت یکبار با استفاده از سرکه و آب داخل لوله تخلیه را تمیز کنید. انسداد مسیر تخلیه کولر گازی علاوه بر کاهش عملکرد دستگاه، موجب ایجاد بوی نامطبوع نیز می‌شود.

پس از بررسی قطعات، کولر گازی را روشن کنید

در نهایت سنسور و سپس فیلتر را مانند قبل سر جای خود محکم کنید و درب پنل را ببندید. دقت کنید که فیلترها کاملا خشک شده باشند و تمام قطعات را درست سر جایشان قرار دهید. بعد از شستشوی پنل داخلی کولر گازی، اگر آن را به خوبی انجام داده باشید وقتی به کویل‌ها نگاه می‌کنید، متوجه تفاوت آنها می‌شوید که کاملا سفید و تمیز شده‌اند. پس از شستن یونیت داخلی کولر گازی، حدود 30 الی 60 دقیقه صبر کنید و سپس آن را روشن کنید.

وقتی کلیه قطعات کولر گازی را بررسی کردید، لازم است مجدد دستگاه را به برق متصل کنید تا ببینید آیا به درستی کار می‌کند یا خیر. در صورت مشاهده هرگونه خطا یا شنیدن هرگونه صدای غیرعادی، توصیه می شود دستگاه را از برق بکشید و از یک تکنسین کمک بگیرید.

شستن کولر گازی با جوهر نمک

برای شستن کولر گازی با جوهر نمک، می توانید مقداری آب را با جوهر نمک ترکیب کنید و روی کویل‌ها یا فیلترهوا اسپری کنید و بعد از حدود 30 دقیقه قسمت موردنظر را با آب شستشو دهید.

در مواقعی که موفق به عیب‌یابی دستگاهتان نشدید پیشنهاد ما : مرکز تخصصی تعمیرات، کاراباما امکان ثبت سفارش در 7 روز هفته (7 صبح تا 2 بعد از نیمه شب)

توصیه سرویسکاران برای افزایش طول عمر کولرهای گازی، سرویس دوره‌ای دستگاه توسط ، جنرال، سامسونگ یا هر برند دیگری که استفاده می‌کنید است.

کلام پایانی

برای عملکرد صحیح کولر گازی، ضروری است که حداقل فیلترهای هوا را به صورت دوره ای تمیز کنید. علاوه بر این، می‌توانید کویل‌ها را با جاروبرقی بدون استفاده از اسپری نیز تمیز کنید. تمیز کردن و نگهداری از کولر گازی یکی از راه‌های افزایش طول عمر دستگاه و همچنین کنترل مصرف انرژی است. با توجه به اهمیت اطلاع از نحوه شستشوی پنل داخلی کولر گازی، مراحل شستشوی پنل به صورت کامل بیان شد. برای سرویس دوره ای و جلوگیری از آسیب به قطعات، اگر تخصص کافی در این زمینه ندارید، بهتر است شستشوی یونیت داخلی را به تکنسین متخصص بسپارید. برای راهنمای بیشتر می توانید به https://www.tehranservic.com/air-conditioner/ac-service/ مراجعه کنید.

سوالات متداول

برای تمیز کردن کویل‌های کولر گازی می‌توانید از محلول مایع ظرفشویی و آب استفاده کنید.

برای افزایش عملکرد کولر گازی توصیه می شود هر 2 تا 3 هفته یکبار فیلترهوای دستگاه را تمیز کنید.

برای جلوگیری از گرفتگی لوله تخلیه توصیه می‌شود هر چند وقت یکبار با استفاده از سرکه و آب داخل لوله تخلیه را تمیز کنید.

جهت اطلاع از منبع کلیک کنید

دکمه بازگشت به بالا