ایرانی کسب و کارعمومی

مصرف انرژی برق در داکت اسپلیت

شاید بررسی مصرف برق داکت اسپلیت یکی از دغدغه های شما هم قبل از خرید این سیستم ها باشد. پس با همراه باشید تا شما را راهنمایی کنیم!

معرفی سیستم داکت اسپلیت

سیستم داکت اسپلیت نوعی سیستم سرمایشی و گرمایشی است که دارای یک یونیت داخلی، یک یونیت خارجی و مجموعه ای از کانال کشی های متصل به یونیت داخلی است که هوای سرد یا گرم شده توسط داکت اسپلیت را در بخش های مجزای ساختمان توزیع می کنند.

یونیت داخلی از یک کابینت، یک کویل و یک یا چند فن تشکیل شده است. این یونیت از طریق لوله کشی ها و کابل کشی هایی به یک یونیت خارجی متصل است. یونیت خارجی نیز شامل یک بدنه می باشد که داخل آن، تبخیر کننده یا اواپوراتور، کمپرسور و کندانسر قرار دارند.

عملکرد داکت اسپلیت

داکت اسپلیت از یک سیکل تبرید برای عملکرد برودتی استفاده می کند. به این صورت که یک مایع مبرد سرد وارد یونیت داخلی، مشخصا، کویل آن شده و پس از انجام تبادل حرارتی با هوای درون ساختمان به کمک فن یا فن های یونیت داخلی، هوا را سرد کرده و خودش که اکنون گرم شده است، به یونیت خارجی باز می گردد و در تبخیرکننده، تحت فشار پایین بخار شده و به گاز تبدیل می شود.

گاز مبرد وارد کمپرسور می شود و تحت فشار به سمت کندانسر رانده می شود. این گاز در کویل کندانسر تحت فشار بالا به مایع تبدیل می شود و حرارتش را از دست می دهد. یک فن کندانسر نیز به انتقال این حرارت به هوای خارج از ساختمان کمک می کند. در نتیجه مایع مبرد سرد شده و به یونیت داخلی باز می گردد تا چرخه از سر گرفته شود.

در داکت اسپلیت ها برای عملکرد گرمایشی از هیتر الکتریکی یا پمپ حرارتی استفاده می شود. عملکرد پمپ حرارتی دقیقا برعکس عملکرد سرمایشی است.

هوای سرد یا گرم شده از طریق کانال کشی های داکت اسپلیت به بخش های مختلف ساختمان رفته و در انتهای هر انشعاب این کانال کشی، می توان یک دیفیوزر نصب کرد تا بازدهی سیستم بالاتر رود.

معرفی انواع سیستم داکت اسپلیت – بررسی مصرف برق داکت اسپلیت

دو نوع کلی سیستم داکت اسپلیت وجود دارد: نوع معمولی و نوع اینورتر. داکت اسپلیت های نوع معمولی دارای کمپرسورهایی معمولی هستند که دور موتور آن ها هم و زیاد نمی شود و برای ثابت نگه داشتن دمای داخل ساختمان روی مقدار تعیین شده توسط کاربر، مدام موتور کمپرسور را خاموش و روشن می کنند.

خاموش و روشن شدن های متوالی موتور کمپرسور چندین مشکل دارد. اول اینکه اینکار سبب افزایش مصرف برق می شود زیرا راه اندازی یک موتور از حالت کاملا خاموش به دور حداکثر، نیازمند انرژی بالایی است. به علاوه، این کار سبب وارد آمدن شوک های الکتریکی متعدد، هم به موتور کمپرسور و هم به دیگر وسایل برقی ساختمان می شود و عمر آن ها را کاهش می دهد.

سر و صدای خاموش و روشن شدن های متوالی کمپرسور نیز می تواند آزار دهنده باشد. مشکل دیگر این نوع داکت اسپلیت ها، نوسانات دمایی بالا و دمای هوای درون ساختمان مدام از حالت مطلوب کاربر، بالا و پایین می شود و روی راحتی او اثر منفی دارد.

در مقابل، کمپرسور اینورتر دارای یک موتور چند سرعته است و ترموستات، برای ثابت نگه داشتن دمای هوای ساختمان روی میزان تعیین شده توسط کاربر، موتور کمپرسور را خاموش رو شون نمی کند، بلکه فقط دور آن را کم و زیاد می کند. به همین سادگی تمامی مشکلات مرتبط با کمپرسورهای معمولی برطرف می شود؛ مصرف برق کاهش میابد، شوک الکتریکی به وسایل برقی وارد نمی آید، سر و صدا و نوسانات دمایی به شدت کاهش میابد و آسایش کاربر تضمین می شود ولی قیمت این کمپرسورها بالاست.

معایب سیستم داکت اسپلیت

در اغلب ، در خروجی انشعابات کانال کشی از دیفیوزرهای دارای فن و ترموستات استفاده نمی شود، در نتیجه نمی توان دمای هر بخش مجزا از ساختمان را به صورت مجزا کنترل کرد. ترموستات یونیت داخلی در بزرگترین بخش ساختمان نصب می شود و بنابراین دمای تمامی بخش های ساختمان مطابق با آن بخش تنظیم می شود.

یکی دیگر از معایب سیستم های داکت اسپلیت، سر و صدای نسبتا زیاد آن هاست و برای جاهایی که نیاز به سکوت می باشد، خیلی مناسب نیستند.

مزایای سیستم داکت اسپلیت

عملکرد گرمایشی سیستم های داکت اسپلیت کاملا مستقل از سیستم های موتورخانه مرکزی است، بنابراین ار نظر مصرف انرژی نسبت به رادیاتورها و فن کویل ها بهتر هستند. هزینه جاری سیستم های داکت اسپلیت نقریبا نصف هزینه استفاده از فن کویل است که یکی از مهم ترین مزایای داکت اسپلیت می باشد.

سیستم داکت اسپلیت، علاوه بر اینکه در عمل سرمایشی خیلی راندمان بالایی دارد، عمل گرمایش را نیز با راندمان بالایی انجام می دهد و می تواند سبب کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی استفاده از برق در زمستان شود.

سیستم های داکت اسپلیت می توانند با دارا بودن فیلترهای قابل شستشو، هوا را تمیز کنند. سیستم های داکت اسپلیت را می توان در بسیاری از ساختمان ها نصب کرد و برای مناطق بسیار سرد یا بسیار گرم، خیلی مناسب هستند.

مصرف بر در سیستم های داکت اسپلیت نسبت به سیستم های اسپلیت دیواری و مولتی اسپلیت بسیار به صرفه تر است زیرا یک یونیت داخلی و یک یونیت خارجی تمامی بخش های ساختمان را پوشش می دهند. این در حالی است که در سیستم های اسپلیت معمولی، از آن جایی که باید در هر بخش مجزا از ساختمان یک یونیت کامل را نصب کرد، مصرف انرژی می تواند خیلی بالا باشد. در سیستم های مولتی اسپلیت نیز در هر بخش باید یک یونیت داخلی مجزا نصب شود، بنابراین مصرف برق بالاتری نسبت به داکت اسپلیت دارند که تنها دارای یک یونیت داخلی و یک یونیت خارجی است.

همانطور که پیش از این نیز گفته شد، مصرف انرژی الکتریکی در داکت اسپلیت های معمولی خیلی بیشتر از داکت اسپلیت های اینورتر است، به طوری که سیستم های داکت اسپلیت اینورتر، تا ۴۰ درصد برق کمتری نسبت به انواع معمولی مصرف می کنند.

بنابراین اگر بخواهیم سیستم سیستم های داکت اسپلیت، اسپلیت دیواری، و مولتی اسپلیت را از نظر مصرف برق برای محاسبه کردن میزان مصرف برق داکت اسپلیت باید اول دستگاه مطابق با نیاز ساختمان انتخاب شود و بعد طبق فرمول می توان هزینه برق مصرفی آن را در ماه محاسبه کرد.

این دستگاه یکی از تکنولوژی های جدید تاسیسات ساختمانی است که برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان با انواع کاربری ها به کار گرفته می شود.

میزان مصرف برق داکت اسپلیت چقدر است؟

برای به دست آوردن میزان مصرف برق در سیستم داکت اسپلیت در زمستان و تابستان یک کار بسیار ساده است. به این گونه که هزینه مصرف هر کیلو وات ساعت را از قبض مورد نظر به دست آورده و آن را در حداکثر توان مصرفی دستگاه که بر حسب کیلو وات است ضرب کنید وقتی ضرب کردید عدد به دست آمده حداکثر قیمت برق دستگاه در یک ساعت را نشان می دهد.

راه های کاهش مصرف برق داکت اسپلیت

برای کاهش مصرف برق داکت اسپلیت باید یک برند خوب و معتبر انتخاب کرد. چون شرکت های معتبر از بهترین قطعات و متریال در ساخت آنها استفاده می کنند. و سعی می کنند تمامی استاندارد ها و قواعد را در ساخت و طراحی این محصول رعایت کنند. پس یک داکت اسپلیت خوب می تواند از هزینه ی برق مصرفی شما کم کند.

مطالعه بیشتر:

انتخاب ظرفیت مناسب یکی دیگر از راه های کاهش مصرف برق این دستگاه است. تقریبا می توان گفت که تمامی داکت اسپلیت های تولیدی با ظرفیت هوادهی مشخص تولید می شوند. پس در هنگام خرید باید به ظرفیت محیط و ظرفیت آن توجه کرد. اگر ظرفیت هوادهی دستگاه به خوبی انتخاب شود مصرف برق به حد قابل توجهی کاهش یافته و فضایی خنک تر خواهید داشت.

  • سرویس دوره ای مناسب و انتخاب اینورتر

انتخاب سرویس دوره ای یکی از روش های بسیار موثر در کاهش مصرف برق داکت اسپلیت می باشد. این دستگاه از دو یونیت کاملا مجزا تشکیل شده است که یونیت داخلی در داخل سقف قرار می گیرد و یونیت خارجی در بیرون ساختمان به دلیل ایجاد سر و صدا زیاد نصب می شود. روی قسمت دریچه های خروجی از چند لایه سیتم تصفیه هوا استفاده می شود که باعث می شوند آلودگی وارد محیط داخل نشود بعد از مدت زمانی این فیلتر ها پر از گرد و غبار می شوند و در هوادهی مشکل ایجاد می کند. پس بهتر است به طور دوره ای و ماهانه فیلتر ها راتمیز و سرویس کنید.

انتخاب اینورتر یکی دیگر از روش های کاهش مصرف برق داکت اسپلیت است. بیشترین زمانی که مصرف برق اتفاق می افتد در زمان خاموش و روشن شدن کمپرسور است. که شرکت های سازنده این سیستم ها با به کار بردن تکنولوژی اینورتر عمل خاموش و روشن شدن زیاد دستگاه را حذف کردند و به این دلیل باعث کاهش مصرف برف در این سیستم ها شدند.

نصب ترموستات یا کویل آب گرم

نصب ترموستات از روش های دیگر کاهش مصرف برق داکت اسپلیت است. نحوه عملکرد ترموستات به ای شکل است که دمای اتاق را پایش کرده و با توجه به نیاز دمایی فضای اتاق دور دستگاه را کنترل می کند و به این طریق در مصرف زیاد برق جلوگیری به عمل می آید.

نصب کویل آب گرم نیز یکی از راه های کاهش مصرف برق می باشد این دستگاه قابلیت عملکرد سرد و گرم را دارد و می توان در زمستان از قابلیت گرمایشی آن استفاده کرد. یکی از راه های کم کردن مصرف برق در این سیستم ها در زمستان نصب کویل آب گرم است. دستگاه آب گرم مورد نیازش را یا از پکیج و یا از موتورخانه می گیرد و به وسیله آب گرم گرمای مورد نیازش را تامین می کند.

مطالعه بیشتر:

هزینه مصرف برق داکت اسپلیت

برای به دست آوردن هزینه مصرف برق داکت اسپلیت باید محیط مورد نظر ساختمان  را در نظر گرفت و بعد با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه مقدار دقیق گرما و بارش را محاسبه کنید و یا تقریبی بگوید. و طبق اخرین قبض مورد نظر قیمت هر کیلو وات ساعت مصرف برق را به دست بیاورید و بعد قیمت هر کیلو وات ساعت برق را در مصرف برق کل ساختمان در حالت ماکزیمم ضرب نماید و بعد عدد به دست آمده هزینه مصرف برق داکت اسپلیت شما در یک ساعت کار با توان ماکزیمم است.

شما می توانید طبق اینکه چند ساعت و چند روز دستگاه کار می کند میزان برق مصرفی آن را به صورت روزانه و ماهانه محاسبه نماید.

مصرف برق داکت اسپیلت در زمستان

مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان در مقایسه با مصرف در تابستان بسیار کم تر و به صرفه تر است. سرمایش با همکاری تمامی اجزا و قطعات موجود در یونیت خارجی و داخلی انجام می شود. که کمپرسور یکی از مهم ترین اجزا برای ایجاد سرمایش در این سیستم است. راه اندازی واحد تراکم دستگاه با توجه به نوع و مدل با جریان سه فاز و یا تک فاز و ولتاژ ۲۲۰ ولت و ۳۸۰ ولت انجام می شود.

در زمستان٬ این دستگاه ها برای گرمایش به دو روش عمل می کنند و برای به دست آوردن میزان برق مصرفی در روز های سرد زمستان باید این دو حالت را در نظر بگیرید.

گرمایش توسط مصرف برق و به کمک یک شیر چهار طرفه مخصوص

گرمایش توسط کویل آب گرم که آب گرم مورد نیاز پکیج به وسیله پکیج گاز سوز یا بویلر موتورخانه تامین می شود و مصرف برق تنها در حد چرخش فن هواساز این دستگاه است.

در زمستان و در سیکل گرمایشی سیستم بخش های همچون: کندانسور و کمپرسور غیر فعال هستند و از مدار خارج می باشند. در حالت گرمایشی فن های دمنده  فقط از جریان برق استفاده می کنند. و این مصرف برق تنها برای پخش و پرتاب جریان هوای گرم به محیط داخل استفاده می شود. و بقیه اجزا برای گرمایش غیر فعال هستند پس در زمستان مصرف برق با کاهش چشمگیری روبرو است.

با هم دیگر مقایسه کنیم،‌ سیستم های اسپلیت دیورای معمولی، اسپلیت دیواری اینورتر، مولتی اسپلیت معمولی، مولتی اسپلیت اینورتر، داکت اسپلیت معمولی و داکت اسپلیت اینورتر، به ترتیب مودر اشاره، بیشترین برق را مصرف می کنند.

جهت مشاهده انواع کولرگازی ال جی به همراه مشخصات و قیمت اینجا کلیک کنید

بهترین داکت اسپلیت با توجه به مدل و ظرفیت دستگاه متفاوت است. جهت خرید انواع داکت اسپلیت می‌توانید در وب سایت ما اقدام کنید

دکمه بازگشت به بالا