ثبت شرکت در کانادا چقدر زمان می برد؟

ثبت شرکت در کانادا – شرایط مهاجرت با تاسیس شرکت

مهاجرت به کانادا با ثبت شرکت یکی از راه ‌های مهاجرت به این کشور است. کانادا پس از آمریکا، یکی از بهترین اقتصادهای جهان را دارد و همین امر سبب شده تا سرمایه گذاران زیادی به سرمایه گذاری در این کشور علاقه مند شوند. این کشور به نیروی کار حرفه ای احتیاج دارد و به همین دلیل گزینه های بسیاری برای مهاجران کاری ارائه می دهد. البته دریافت اقامت دائم کانادا تنها با ثبت شرکت امکان پذیر نیست و باید مراحل بیشتری طی بشود.

پس از سال 2021، شرایط ثبت شرکت در کانادا دست خوش تغییرات بسیاری شد. امروزه ثبت شرکت در کانادا به روش های قدیمی عملا غیر ممکن است. ما در این مطلب قصد داریم تا جدیدترین شرایط، مراحل، مدارک مورد نیاز و هزینه‌ های ثبت شرکت در کانادا را برای شما شرح دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

شرایط ثبت شرکت در کانادا

ثبت شرکت در کانادا برای هر دو دسته از افرادی که از قبل در کانادا سکونت داشته و هم افرادی که در این کشور به عنوان مهاجر تصمیم بر دریافت اقامت دائم دارند، امکان پذیر بوده که با رعایت قوانین کار در کانادا و با بررسی شرایط ثبت شرکت در کانادا با توجه به استان و محل های اقامت خود متفاوت می باشد. با این وجود، شرایط ثبت شرکت در کانادا برای اکثر متقاضیان شامل موارد زیر می شود:

  • فرد باید بالای 18 سال باشد.
  • فرد نباید در گذشته سابقه کیفری یا سابقه ورشسکتگی داشته باشد.
  • داشتن یک بیزینس پلن مناسب (طرح تجاری).
  • سابقه مدیریتی به مدت حداقل 3 سال.
  • داشتن یک آدرس کانادایی.
  • داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با تجارت پیشنهادی.
  • ثبت شرکت در برخی از استان‌ های کانادا نیازمند داشتند شهروندی یا اقامت دائم است.

همان طور که در ابتدا اشاره شد استان های متفاوت قوانین متفاوتی نیز دارند که داشتن اقامت در کانادا به صورت دائم، یادگیری زبان انگلیسی یا فرانسوی و داشتن نماینده خدمات برخی از این شرایط هستند. قبل از اقدام برای ثبت شرکت در کانادا، بهتر است قوانین و شرایط مربوط به استان انتخابی خود را نیز بررسی کنید. برخی از زمینه ها مانند زمینه های خدماتی نیز ممکن است محدودیت سنی داشته باشند.

در سال های اخیر، ترک کشور مبدا برای کار در کانادا به دلیل استانداردهای بالای زندگی در این کشور و کیفیت مطلوب امکاناتی که در دسترس مردم آن قرار دارد مورد توجه افراد جویای کار قرار گرفته است. به دلیل پایین بودن نرخ بیکاری در کانادا و استقبال زیاد این کشور از نیروی جوان، یافتن کار در این کشور جزو اهداف بسیاری از ایرانیان نیز قرار گرفته است که لازمه آن تحصیل در مقاطع بالاتر و یا در این کشور می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تحصیل در کانادا مقاله زیر را مطالعه نمایید.

روش های ثبت شرکت در کانادا

با برنامه Owner Operator، افراد حرفه ای و نیروهای کار که موفق به دریافت مجوز خروج از کشور شده و می توانند به کانادا مهاجرت کرده و تجارت خود را در این کشور گسترش دهند. در این برنامه افراد ابتدا بخشی حدود 51 درصد از سهام شرکت را خریداری کرده و یک فرد حقوقی محسوب می شوند.

پس از آن فرد می تواند طبق قوانین LMIA خود را به عنوان نیروی متخصص دعوت به کار کند. این فرم شامل 5 بخش است و برای کارگران خارجی تنظیم شده است. این فرم باید توسط کارفرما تکمیل شده تا نیروی کار به کانادا دعوت شود. بخش های مختلف فرم LMIA را می توانید در لیست زیر مشاهده کنید.

بخش اول: اطلاعاتی کلی درباره شرکت. این اطلاعات شامل مکان شرکت، نام تجاری و نوع آن نیز است.

بخش دوم: اطلاعات تماس کارفرما شامل آدرس، شماره تلفن، نام.

بخش سوم: اطلاعات شخص ثالث

بخش چهارم: بخشی که در آن باید کارفرما درباره تاثیر این کار بر روی اقتصاد و بازار کار کانادا بنویسد.

پخش پنجم: جزئیات تکمیلی درباره نوع و مدت قرار داد. در این بخش درباره شرکت نیز نوشته می شود.

ثبت شرکت در کانادا در زمینه های بسیار متنوعی ممکن است. برخی از این زمینه ها شامل خرده فروشی، خدمات، کشاورزی و دامپروری، تغذیه، خودرو و وسایل نقلیه، تولید، آموزش و پزشکی و سلامت می شوند. به طور کلی 4 نوع ثبت شرکت در کانادا وجود دارد. بسته به بودجه خود و نوع تجارتی که انتخاب کرده اید؛ می توانید یکی از این 4 روش را انتخاب کنید. موارد زیر روش های ثبت شرکت در کانادا هستند.

شرکت خصوصی (Sole Proprietorship): این نوع از تجارت ساده ترین نوع مدیریت است. شرکت خصوصی ثبت شده تنها توسط یک فرد مدیریت می شود. این روش هم هزینه کمتری دارد و هم تمامی سود حاصل از شرکت تنها به یک فرد می رسد. البته بدیهی است که تمامی ضرر و زیان ها نیز بر دوش یک فرد خواهد افتاد. در این روش درصورتی که مالک شرکت فوت کند، دولت کانادا شرکت را منحل می کند. محافظت از نام شرکت نیز در این روش بسیار مشکل است. همچنین باید در نظر داشت که هر چند سال یکبار ثبت شرکت تمدید شود.

شرکت مشارکتی (General Partnership): برای ثبت شرکت مشارکتی در کانادا، به یک یا چند شریک نیاز است. سرمایه اولیه مورد نیاز برای ثبت چنین شرکتی بیشتر از سرمایه مورد نیاز برای شرکت خصوصی است. اما می توان این هزینه اولیه را با همکاری شرکا پرداخت نمود. از مزایای دیگر این روش ثبت شرکت در کانادا، این است که ضرر و زیان های وارد شده بر شرکت بین تمامی افراد تقسیم می شود. اما از سوی دیگر، سود شرکت نیز بین افراد تقسیم می شود.

شرکت با اختیارات محدود (Corporation): در این نوع ثبت شرکت در کانادا، افراد سهامی را بسته به توانایی مالی خود خریداری می کنند. هرکسی با توجه به میزان سهمی که از شرکت دارد اختیار تصمیم گیری برای مسائل شرکت را می گیرد. در این نوع ثبت شرکت در کانادا، سود و زیان هر سهام دار به نسبت سهام او می باشد.

افرادی که سهام این شرکت ها را می خرند باید حتما اقامت دائم استرالیا را داشته باشند. همچنین باید در نظر داشت که هزینه تاسیس و گرداندن این شرکت ها نیز بیشتر از شرکت های ثبت شده توسط سایر روش هاست.

شرکت تعاونی (Cooperative): این روش، ارزانترین و آسان ترین روش ثبت شرکت در کاناداست. در این روش شرکای تجاری بسیار زیادی وجود دارد. مسئولیت هرکس محدود است و توسط اعضا مدیریت می شود. در این روش نیز تنها افرادی که اقامت دائمی استرالیا را داشته باشند می توانند سهام شرکت خریداری کنند.

هزینه لازم برای ثبت شرکت در کانادا

قوانین و هزینه های مرتبط با ثبت شرکت در کانادا در هر استان و ایالت متفاوت است. در برخی از استان ها علاوه بر هزینه ثبت شرکت، باید هزینه ای برای وارد شدن شرکت در جست و جوی سامانه NUANS نیز پرداخت. هزینه جست و جوی NUANS به حوزه قضایی مربوطه ربط دارد. در لیست زیر می توانید قمیت ثبت شرکت را در استان های مختلف مشاهده کنید.

  • نیوبرانزویک: 349 دلار
  • آلبرتا: 450 دلار
  • بریتیش کلمبیا : 350 دلار
  • انتاریو: 360 دلار
  • کبک: 326 دلار
  • منیتوبا: 350 دلار
  • نوا اسکوشیا: 336 دلار
  • نیوفاندلند و لابرادور: 200 دلار
  • جزیره پرنس ادوارد: 305 دلار

هزینه های اضافی مانند ثبت اسم شرکت نیز در برخی از ایالت ها و استان ها وجود دارد. برخلاف سایر ویزاها مانند ویزای کاری کانادا، برای ویزای ثبت شرکت هزینه پایه ای در نظر گرفته نشده است. از سایر موارد تاثیرگذار روی هزینه ثبت شرکت در کانادا می توان به بیزینس پلن و روش ثبت شرکت اشاره کرد. برخی از انواع ثبت شرکت هزینه کمتری نسبت به سایر شیوه ها دارند. بیشترین هزینه ثبت شرکت در کانادا مربوط به ثبت شرکت Corporation و کمترین میزان مربوط به روش Cooperative است.

برای تخمین دقیق هزینه های ثبت شرکت در کانادا باید بیزینس پلن و استان منتخب را در نظر بگیرید. اما می توان گفت که معمولا هزینه ای بین 100 هزار تا 300 هزار دلار کانادا برای ثبت شرکت نیاز دارید. سرمایه گذارانی که قصد ثبت شرکت در این کشور بزرگ را دارند می توانند با دریافت مستر کارت به تمامی کارهای بانکی و مالی خود برسند.

مدارک لازم برای ثبت شرکت در کانادا

مدارک لازم برای ثبت شرکت در هر استان با دیگری تفاوت دارد. در صورتی که مدارک فرد ناقص بوده یا مشکلاتی داشته باشد؛ در روند درخواست تاثیر گذاشته و ممکن است برای فرد هزینه اضافه داشته باشد. به همین دلیل بهتر است تا قبل از آماده سازی مدارک، از یک دفتر مهاجرتی مدارک مورد نیاز برای هر استان را پرسید. اما به طور کلی مدارک لازم برای اکثر متقاضیان شامل موارد زیر می شوند:

  • مدارکی برای اثبات مالکیت شرکت
  • تمامی مدارک شناسایی فرد متقاضی (شامل شناسنامه و پاسپورت)
  • مدارک تحصیلی فرد
  • مدارک سوابق مدیریتی (به همراه فیش حقوقی)
  • ارائه گواهی تمکن مالی و طرح بیزینس پلن
  • سند ازدواج در صورت تاهل
  • اظهارات بانکی و گردش حساب

در صورتی خانواده فرد متقاضی نیز قصد مهاجرت با او را داشته باشند؛ تمامی مدارک فردی مانند شناسنامه، پاسپورت کانادا، سوءسابقه و… باید برای آن ها نیز ارائه شود. افراد می توانند با استفاده از ویزای ثبت شرکت در کانادا، همسر و فرزندان زیر 22 سال خود را به این کشور ببرند. ارائه مدارک اضافه برای افراد خانواده شامل هزینه اضافی می شود.

یکی از مشکلاتی که در دریافت ویزا ممکن است با آن مواجه شوید، ریجکت ویزا می باشد. ریجکت در لغت به معنای عدم پذیرش و رد شدن می باشد و ریجکت ویزا به معنی رد درخواست دریافت ویزاست. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ریجکت ویزا مطالعه مقاله زیر به شما پیشنهاد می شود.

مراحل ثبت شرکت در کانادا

در مرحله اول باید یک برنامه برای کسب و کار خود داشته باشید. یک طرح مناسب ریخته و درباره این کسب و کار و بازار آن در کانادا تحقیق کنید. نوع شرکت و مکان شرکت را انتخاب کنید. نسبت به استانی که قصد ثبت شرکت در آن را دارید، نوع شرکت و نوع تجارت خود، بودجه مورد نیاز خود را نیز تعیین کنید. پس از آماده کردن مدارک و بودجه لازم برای ثبت شرکت در کانادا، یک سری مراحل دیگر وجود دارد که باید پشت سر بگذارید.

در مرحله بعدی باید یک نام برای شرکت خود انتخاب کنید. نام انتخابی شما باید کاملا طبق قوانین کانادا باشد و نباید با نام سایر شرکت های ثبت شده مغایرتی داشته باشد.

پس از آن نوبت به تنظیم اساسنامه مربوط به شرکت می رسد. در این مرحله باید مواردی مانند نوع شرکت، محل تاسیس آن، تعداد سرمایه گذاران، مبلغ سرمایه گذاری شده، قوانین شرکت و هیئت علمیه را در اساسنامه شرکت قید کنید. این اساسنامه باید به زبان انگلیسی یا فرانسوی ترجمه شود.

مدیر شرکت باید سوسابقه گرفته و تمامی مراحل تایید صلاحیت برای مدیریت شرکت را سپری کند. پس از آن باید مجوزهای لازم برای شرکت گرفته شده و تمامی اوراق بهادار، قراردادها و… مهر و موم شوند.

در مرحله آخر افتتاح حساب بانکی در کانادا برای شرکت انجام می شود. پس از انجام کلیه امور بانکی در کانادا، باید هزینه های مربوط به ثبت شرکت را نیز پرداخت کنید.

دریافت ویزا و ثبت نام اکسپرس اینتری کانادا یک سیستم فدرال کلی برای مهاجرت به تمام ایالات و استان های این کشور می باشد. برنامه اکسپرس اینتری کانادا Express Entry Canada یکی از روش های مهم و مطمئن برای مهاجرت و دریافت اقامت دائم کانادا است. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه کنید.

دکمه بازگشت به بالا