خبرگزاری آنلاین، گروه استانها: قصه از آنجا شروع شد که دختران نوجوان این سرزمین، روی پای خود ایستادند و با همه توان در مسیر اهدافشان قدم برداشتند، همان دخترانی که از نسل حضرت زهرا (س) هستند و آموختهاند که با صبوری و تلاش میتوان الگو بود.
فرناز خوش شنو و آیدا بزرگ زاده دو دختر نوجوان همدانی هستند که موفق به کسب رتبه اول کشوری پژوهش دانش آموزی خود در زمینه مهندسی ژنتیک شدهاند.
دانشآموزی در زمینه پژوهش موفق است که آزادانه گام بردارد
فرناز خوش شنو، دختر نوجوان همدانی است که در گفتگو با خبرنگار آنلاین چنین گفت: من و دوستانم از پایه هفتم یعنی ۵ سال پیش در مدارس استعدادهای درخشان مشغول به تحصیل هستیم.
در مدارس سمپاد، رقابت مفید همیشه برقرار بوده و هست. یکی از رقابتهایی که بسیار برای دانشآموزان متوسطه اول مهم به شمار میرود، کارسوق ملی مهندسی ژنتیک است. در این کارسوق، تمامی دانشآموزان پایه هشتم و نهم مدارس سمپاد از سراسر کشور میتوانند شرکت کنند.
اوایل سال تحصیلی در زمانی که پایه هفتم بودم، صحبتهای دبیران، سر منشأ و آغازی بر شروع پژوهش ما بود. سرسختانه اعتقاد دارم، دانشآموزی در زمینه پژوهش موفق است که آزادانه گام بردارد. وقتی با زور و اجبار شخصی را مجبور به پژوهش کنیم، قطعاً نتیجه مطلوب نخواهیم گرفت.
ما هم به لطف و عنایت خدا، به صورت خودجوش جرقهای در میان انبوه شلوغیهای ذهنمان رخ داد و در این عرصه اقدام کردیم. پیش از شروع مرحله ثبت نام، منابع زیادی را مطالعه کردیم و مجدانه برای آغاز مسابقات لحظه شماری میکردیم.
شیوع ویروس منحوس کرونا، کار ما را بسیار سخت و طاقت فرسا کرده بود. نمیتوانستیم با دبیران مشورت کنیم یا از آزمایشگاه استفاده کنیم.
سرانجام، موضوع تحقیقات، بررسی ترکیبات طبیعی گیاه گل راعی، بر پروتئین UreG، که یکی از مؤثرترین و حیاتیترین پروتئینهای موجود در باکتری ایجادکننده عفونتهای معده و سیستم گوارشی، (هلیکوباکتر پیلوری) انتخاب شد.
علاقه ما به توسعه این ایده، به ما امید تلاش مضاعف داد. شبهای زیادی تا سحر مشغول تحقیقات بودیم.
همیشه مشتاق تلاش بودیم
آیدا بزرگ زاده، دیگر دختر نوجوان دانش آموز است، او در بیان انگیزه خود و هم تیمی اش در این پژوهش به خبرنگار آنلاین چنین گفت: ما مشتاق بودیم که بتوانیم همسن و سالان خود را به سوی تحقیق و پژوهش تشویق کنیم.
عموماً همه نوجوانان در این سن غافل از این عالم زیبا هستند. شاید گاهی این پرسش مطرح شود که برای چه دنبال این ایده رفتیم؟ یا چه امیدی داشتیم؟ باید بگویم که زخم معده مشکل رایجی است و در شهر و استان همدان بسیار شیوع دارد، ما امیدوار هستیم که قدمی هرچند کوچک در راستای بهبود این شرایط برداشته باشیم.
الحمدلله توانستیم این قضیه را به عنوان یک دانش آموز از دید علمی بررسی کنیم و به عنوان جوانترین شرکت کننده و ارائه دهنده در کنگره بینالمللی میکروب شناسی در تهران حضور پیدا کنیم و موفق به ثبت رسمی مقاله این طرح شدیم.
هم اکنون نیز این مقاله در حال انتشار در سایتهای بین المللی از جمله آی. اس. آی و آی. اس. سی است، همه این مراحل را در ابتدا مدیون الطاف الهی و سپس تلاشهای خود هستیم که در مقابل مشکلات و موانع پیشرو ایستادیم و به راه پژوهش ادامه دادیم.