رئیس خانه صنعت و معدن تهران با تاکید بر ضرورت دانش بنیان شدن صنایع گفت: انتظار می رود در دانشگاه های کشورمان به صنعتی سازی تولید نان توجه و واحدهای آموزشی و رشته های دانشگاهی خاص این حوزه در نظر گرفته شود، چون با توجه به اینکه درصد زیادی از ریز مغذی های ما از نان تامین می شود بنابراین باید رعایت کنیم که حتما سلامت محور بوده و آموزش های لازم در این صنعت داده شود.
به گزارش مجله روز، سید محمد مرتضوی – عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران – در نشستی با توجه به اهمیت ورود تکنولوژی به صنایع مختلف اظهار کرد: تقریبا در تمام کشورهای دنیا یک اتفاق جدیدی افتاده و آن این است که هتل ها، رستوران ها و کافی شاپ ها با توجه به پیشرفت تکنولوژی این امکان برایشان به وجود آمده که با تجهیزات خیلی کوچکتری بتوانند نان و شیرینی های دلخواه خودشان را تولید کنند.
وی افزود: در گذشته این امکان از نظر تکنولوژیکی ایجاد نمی شد، ولی بتدریج با به وجود آمدن تکنولوژی های مدرن در ایران، پدیده ای به نام کافه نان ایجاد شد.
رئیس خانه صنعت و معدن تهران افزود: یک نانوایی سنتی که به عنوان مثال درآمد ماهیانه 70 میلیونی دارد اگر وارد فضای کافه نان شود درآمدش می تواند به چندین برابر افزایش یابد.
مرتضوی گفت: تکنولوژی های نو و جدید توانسته در فضای کارگاهی کوچکتری این امکان را به وجود بیاورد که موسسات، کافی شاپ ها، هتل ها بتوانند علامت و امضای خود را داشته باشند و این فرآیند مبارکی است و اتفاق جدیدی است که ما در عصری قرار گرفتیم که امضای مورد علاقه خودمان را در شیرینی و نان داشته باشیم.
به گفته وی؛ انتظار می رود در دانشگاه های کشورمان به صنعتی سازی تولید نان توجه شود و واحدهای آموزشی و رشته های دانشگاهی خاص این حوزه در نظر گرفته شود، چون با توجه به اینکه درصدزیادی از ریز مغذی های ما از نان تامین می شود بنابراین باید رعایت کنیم که حتما سلامت محور باشد و آموزش های لازم در این صنعت داده شود.
ایجاد فرصت های شغلی جدید با صنعت بیکری در نانوایی ها
محمدجواد کرمی – رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیم حجیم تهران بزرگ – با بیان اینکه صنعت بیکری از جمله صنایع مهم و اشتغال زای کشورمان است گفت: در سال 1403 که به عنوان “جهش تولید با مشارکت مردم” نامگذاری شده، توسعه این صنعت و ایجاد اشتغال برای فعالان آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: از نظر صنعت بیکری، این کار به افزایش تقاضا برای نان و شیرینی های با کیفیت و تازه می انجامد. این امر به نوبه خود منجر به افزایش تولید، فروش و سودآوری واحدهای بیکری می شود. همچنین، با ایجاد فرصت های شغلی جدید در این صنعت، به کاهش نرخ بیکاری کمک می کند.
کرمی ادامه داد: از نظر مشتریان، دسترسی به نان و شیرینی های تازه و باکیفیت در کافی شاپ ها و سایر واحدهای هورکا(هتل، رستوران و کافی شاپ)، تجربه لذت بخش تری را برای آنها رقم خواهد زد. این امر می تواند به افزایش رضایت مشتریان و وفاداری آنها به این واحدها منجر شود. از نظر واحدهای هورکا، تجهیز به بیکری می تواند به آنها در ارائه خدمات متمایزتر به مشتریان و افزایش درآمدشان کمک کند.
رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیم حجیم تهران اظهار کرد: همچنین، با پخت نان و شیرینی در محل، می توانند از ضایعات نان و شیرینی بکاهند و در هزینه های خود صرفه جویی کنند. در مجموع، تجهیز کافی شاپ ها و سایر واحدها به بیکری، یک اقدام برد-برد برای همه طرف های ذینفع است.
90 هزار نانوایی در ایران نیاز به تجهیز دارد
همچنین مرشدی، یکی از صنعتگران حوزه بیکری در این زمینه با بیان اینکه طبیعتا تجهیز کافی شاپ ها، رستوران ها و هتل ها به بیکری از جهات مختلف اثربخش است گفت: با تجهیز و رسیدن به بیکری مردم می توانند از نان های تازه و مغذی و سالم بهره مند شده از طرفی اشتغال زایی زیادی نیز ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف نان در کشور ما زیاد است گفت: می توان گفت کشورمان، یکی از پرمصرف ترین کشورها در مصرف نان است و حدود 90 هزار نانوایی در ایران وجود دارد و شاهد گردش مالی زیادی در این صنعت هستیم.
مرشدی با بیان اینکه بدون شک این صنعت به دلیل مصرف بالای آن، ارتباط مستقیم با سلامت مردم دارد، گفت: حدود 50 سال است که در بخش ماشین آلات حوزه بیکری فعالیت دارم و باید به نکته مهم اشاره کنم که علیرغم مصرف سرانه بالای نان در کشور و اهمیت این صنعت ولی از لحاظ آموزشی، اقدامات و فعالیت های رضایت بخشی صورت نگرفته است.
وی با تاکید بر ضرورت دانش بنیان شدن این صنعت و اهمیت آن در جایگاه سلامت و اقتصادی مردم گفت: ضرورت دارد در دانشگاه های کشورمان به این صنعت توجه بیشتر شود و واحدهای آموزشی و رشته های دانشگاهی خاص این حوزه در نظر گرفته شود، چون با توجه به اینکه درصد زیادی از ریز مغذی های ما از نان تامین می شود بنابراین باید رعایت کنیم که حتما سلامت محور باشد و آموزش های لازم در این صنعت داده شود.
لزوم توجه به کیفیت نان
همچنین حسین جوانشیر یکی دیگر از صنعتگران در حوزه صنعت بیکری گفت: از آنجایی که نان، قوت غالب مردم بوده و در سفره همه ایرانیان وجود دارد، طبیعتا توجه به کیفیت نان بسیار مهم است، چون با سلامت مردم سروکار دارد.
وی افزود: برای تولید نان خوب، مواد اولیه و ماشین آلات مناسب و دانش فنی مورد نیاز است که خداراشکر همه اینها در کشور ما موجود است و کافه بیکری های متعددی فعالیت می کنند و سطح کیفی نان در کشور افزایش یافته و قطعا این موضوع در سلامت مردم تاثیر گذار است.
جوانشیر افزود: آمار بسیاری از بیماری هایی که به دلیل مصرف برخی نان ها وجود دارد از قبیل بیماری های روده و معده با مصرف نان های با تخمیر کامل و مغذی کم می شود و قطعا در سلامتی مردم خیلی تاثیر خواهد داشت.
مهدی خان محمدی یکی دیگر از فعالان صنعت بیکری و نانوایی نیز در این رابطه اظهار کرد: با توجه به اینکه اصلی ترین و مهمترین پارامتر و استفاده از مواد اولیه تازه است، نقش و اهمیت نان به عنوان یک ماده اولیه و محصول نهایی دو چندان است.
وی افزود: نان به عنوان تامین کننده قسمت عمده ای از کالری ها، ویتامین ها، پروتئین ها و دیگر مواد مورد نیاز بدن از اهمیت زیادی برخوردار است. 43 درصد از کالری مورد نیاز مردم شهر نشین و 56 درصد از کالری مورد نیاز خانواده های روستایی از طریق نان به دست می آید.
خان محمدی اظهار کرد: تهیه و تولید نان سالم و بهداشتی ارتباط مستقیمی با سلامتی افراد جامعه خواهد داشت. چنانچه بتوان در رستوران ها، هتل ها و کافه ها نان را به صورت روزانه و تازه تولید کرد، علاوه بر اشتغالزایی، تازگی نان قطعا باعث افزایش رضایت مشتریان خواهد شد. همچنین با توجه به اینکه نان صنعتی، نانی سالم، غنی و عاری از آلودگی و مواد افزودنی غیر مجاز می باشد، قطعا این اقدام کمک شایانی به سلامت جامعه خواهد کرد.
لازم به ذکر است؛ ششمین نمایشگاه های تخصصی غذا و نوشیدنی از تاریخ 10 لغایت 13 مردادماه سال جاری در سایت نمایشگاهی شهر آفتاب با حضور فعالان این صنعت برگزار می شود.
انتهای پیام