ضرورت تقویت همکاری‌های میان حوزه و دانشگاه در راستای توسعه علوم انسانی و ارتقای ظرفیت‌های علمی و فرهنگی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم مطرح کرد؛

ضرورت تقویت همکاری‌های میان حوزه و دانشگاه در راستای توسعه علوم انسانی و ارتقای ظرفیت‌های علمی و فرهنگی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم بر اهمیت تقویت همکاری‌های حوزه و دانشگاه تأکید کرد و به تشریح برنامه‌ها و اقدامات مشترک در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی پرداخته و گفت: خواستار توجه ویژه به ظرفیت‌های دانش‌آموزی و تعاملات بین‌المللی در چارچوب تفاهم‌نامه‌ها هستیم.

به گزارش خبرنگار آنا، حجت‌الاسلام حسن خیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم در نشست هم‌اندیشی اجرای تفاهم‌نامه حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی به بررسی و تشریح رویکردهای جدید این دانشگاه در راستای تقویت همکاری‌ها با حوزه علمیه و گسترش فعالیت‌های علمی و پژوهشی مشترک پرداخت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم در ابتدای سخنان خود بر لزوم تقویت همکاری‌ها میان حوزه و دانشگاه تأکید کرد و گفت: یکی از چالش‌های اساسی که هم‌اکنون در مسیر تعامل حوزه و دانشگاه قرار داریم، این است که این همکاری‌ها تنها در بخش‌های خاصی مانند پایان‌نامه‌ها یا همایش‌ها متمرکز شده است. باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که این همکاری‌ها به صورت فراگیر و در تمامی عرصه‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی گسترش یابد.

خیری در ادامه به ضرورت توجه بیشتر به ظرفیت‌های دانش‌آموزی در تفاهم‌نامه‌ها اشاره کرد و گفت: متأسفانه در تفاهم‌نامه‌های موجود، ظرفیت‌های دانش‌آموزی که یکی از منابع بسیار ارزشمند همکاری میان حوزه و دانشگاه هستند، کمرنگ دیده شده است. این امر باید در بازنگری‌های آینده جدی‌تر گرفته شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم به ارائه پیشنهادات خود در زمینه بهبود همکاری‌های علمی و پژوهشی میان حوزه و دانشگاه پرداخت و افزود: ایجاد کرسی‌های علمی مشترک، تدوین کتاب‌های مشترک، جذب هیئت علمی پیوسته و وابسته از میان فضلای واجد شرایط، و برگزاری همایش‌ها و نشست‌های تخصصی از جمله اقداماتی هستند که می‌توانند به توسعه علمی و پژوهشی در این راستا کمک کنند.

خیری همچنین بر ضرورت گسترش تعاملات بین‌المللی در چارچوب همکاری‌های حوزه و دانشگاه تأکید کرد و گفت: حضور در عرصه‌های بین‌المللی و دعوت از اندیشمندان کشور‌های مختلف می‌تواند موجب ارتقای سطح علمی و فرهنگی دو مجموعه شود. همچنین طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی که با محوریت دانشگاه آزاد اسلامی و حوزه علمیه قم آغاز شده، باید تقویت و توسعه یابد.

وی همچنین به اهمیت جذب هیئت علمی در رشته‌های مختلف، به ویژه در رشته‌های علوم انسانی، و همکاری‌های فرهنگی میان حوزه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر، موفقیت‌های خوبی در جذب هیئت علمی از میان فضلای حوزه در رشته‌هایی مانند روانشناسی حاصل شده است. این روند باید ادامه یابد و گسترش یابد تا به تقویت بنیه علمی و پژوهشی در این رشته‌ها کمک کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم در پایان سخنان خود بر لزوم هم‌افزایی میان اقدامات مختلف و تعریف ساختار‌های سازمانی مشخص برای تضمین تحقق اهداف مشترک تأکید کرد و گفت: پراکنده‌کاری در این عرصه‌ها باعث می‌شود که نتایج مطلوب حاصل نشود؛ لذا باید ساختار‌های مدیریتی مشخصی برای این همکاری‌ها تعریف کنیم تا تصمیمات به‌طور مؤثر و سازمان‌دهی‌شده پیگیری شوند.

خیری همچنین از ادامه پیگیری موضوع تعامل حوزه و دانشگاه در ستاد راهبری تفاهم‌نامه‌ها و دیگر نهاد‌های مرتبط خبر داد و افزود: تمامی این اقدامات در راستای تقویت وحدت و هم‌افزایی میان حوزه و دانشگاه انجام می‌شود تا در نهایت بتوانیم به تحول علمی و فرهنگی در سطح کشور و حتی در عرصه بین‌الملل دست یابیم.

علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست با بیان اینکه تفاهم نامه بین دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در سال 1400 منعقد شده است، گفت: این تفاهم نامه همکاری در محورهای متعدد آموزشی، پژوهشی، بین المللی و … منعقد شد. 

وی با بیان اینکه دبیرخانه ای برای اجرایی سازی محورهای این تفاهم نامه در دانشگاه آزاد اسلامی با محوریت دانشگاه آزاد اسلامی استان قم تأسیس شد، اظهار کرد: براساس برشهای استانی محورهای این تفاهم نامه به استان های 31 گانه دانشگاه آزاد اسلامی برای اجرایی شدن سپرده شد. این امر با همکاری حوزه علمیه استانها انجام شد. 

سروری مجد ادامه داد: جلسه امروز گزارشی از سه سال عملکرد اجرای این تفاهم نامه است.

دکمه بازگشت به بالا