اختراع ایرانی که کیفیت قطعات را به کمتر از ۱۰۰ نانومتر می رساند و ابزارهای پرهزینه سنتی را حذف می کند

اختراع ایرانی که کیفیت قطعات را به کمتر از ۱۰۰ نانومتر می‌رساند و ابزارهای پرهزینه سنتی را حذف می‌کند

در یک دستاورد علمی بی نظیر یک شرکت ایرانی موفق به طراحی دستگاهی انقلابی برای نانوپرداخت کاری سطح قطعات استوانه ای شد. این دستگاه که با استفاده از نانوذرات ساینده و فناوری پیشرفته قادر است کیفیت سطح قطعات را به دقتی کمتر از ۱۰۰ نانومتر برساند می تواند تحولی بزرگ در صنایع پزشکی پلاستیک و تجهیزات آزمایشگاهی ایجاد کند.

به گزارش مجله روز فناوران یکی از شرکت ها دستگاهی برای پرداخت کاری نانو سطح قطعات استوانه ای را به تولید رساند. این دستگاه به ویژه برای پرداخت سطوح قطعات با دقت بسیار بالا طراحی شده که می تواند کیفیت سطح قطعات را به کمتر از ۱۰۰ نانومتر برساند.

عملکرد دستگاه به این صورت است که دستگاه از نانوذرات ساینده به همراه یک مکانیزم خاص سایشی و چرخشی استفاده می کند. این نانوذرات در ترکیب با خمیر ساینده ای که برای این فرآیند طراحی شده می توانند سطح قطعات را با دقت بسیار بالا پرداخت کنند. این دستگاه به ویژه برای قطعات استوانه ای طراحی شده که در صنایع مختلف مانند پزشکی پیشرفته و قالب سازی پلاستیک کاربرد دارند.

دستگاه این امکان را فراهم می آورد که نیاز به ابزارهای پرهزینه برای پرداخت قطعات با هندسه های خاص حذف شود و به جای آن از نانو خمیر ساینده استفاده شود که به سرعت کیفیت سطح را به سطوح نانومتری می رساند.

مزایای رقابتی این دستگاه که در صنایع پزشکی برای ساخت پروتزهای پزشکی (مانند ایمپلنت های زانو و لگن) و در صنایع قالب سازی پلاستیک و تجهیزات آزمایشگاهی برای میکروگرافی نیز کاربرد دارد شامل «افزایش دقت پرداخت و رساندن سطوح به کیفیت سطح کمتر از ۱۰۰ نانومتر» «صرفه جویی در هزینه ها به دلیل حذف ابزارهای پرهزینه سنتی» و «افزایش دوام و عمر قطعات پزشکی» است.

این دستگاه به طور کلی می تواند تحولی در روش های پرداخت قطعات صنعتی ایجاد کند و در صنایع مختلف به ویژه در پزشکی و مهندسی مواد کاربرد زیادی داشته باشد؛ چرا که در دستگاه های رایج جهانی معمولاً پرداخت کاری سطحی تا دقت میکرومتر (یک میلیونیم متر) انجام می شود اما دستگاه ایرانی طراحی شده می تواند دقت پرداخت را به کمتر از ۱۰۰ نانومتر برساند که دقت بسیار بالاتری است.

استفاده از نانوذرات ساینده و خمیر ساینده برای دستیابی به این سطح از دقت ویژگی خاصی است که در دستگاه های مشابه جهانی کمتر دیده می شود. 

علی خوش انجام مدیرعامل این شرکت فناور در گفت وگو با مجله روز اظهار کرد: بر اساس نیازهای صنعت داخلی و محدودیت هایی که در روش های پرداخت سطوح قطعات در کشور وجود داشت فرایند «نانو پرداخت کاری سطوح قطعات استوانه ای» را طراحی و ثبت اختراع کرده و موفق به اخذ پتنت از آمریکا شدیم.

وی با بیان اینکه نمونه های مشابه و روش های رایج پرداخت کاری در کشور محدودیت هایی دارند افزود: این روش ها سطح قطعات را در حد میکرومتر پرداخت می کنند در حالی که در برخی قطعات خاص نیاز به کیفیت سطحی با دقت کمتر از یک نانومتر وجود دارد.

خوش انجام ادامه داد: در این فرایند با استفاده از نانوذرات ساینده و مکانیزم های سایشی و چرخشی ویژه دستگاهی را طراحی کرده ایم که پرداخت و سایش قطعات را انجام داده و کیفیت نهایی سطح را به کمتر از ۱۰۰ نانومتر می رساند.

به گفته وی کاربرد این دستگاه در صنایع پزشکی پیشرفته به ویژه در تولید پروتزهای پزشکی مانند فمورال هد (سر استخوان ران) و ایمپلنت های زانو و لگن است که کیفیت بالاتر سطح منجر به افزایش دوام و طول عمر این قطعات می شود.

مدیرعامل این شرکت فناور اضافه کرد: علاوه بر حوزه پزشکی این دستگاه در صنایع قالب سازی پلاستیک و تجهیزات آزمایشگاهی میکروگرافی نیز کاربرد دارد.

وی درباره بخش نانویی این فناوری توضیح داد: با استفاده از نانوذرات خمیر ساینده ای تولید کرده ایم که سطح قطعات را با کیفیتی کمتر از ۱۰۰ نانومتر پرداخت می کند و در عین حال نیاز به ابزارهای پرهزینه سنتی برای پرداخت قطعات با هندسه های خاص را از بین می برد.

خوش انجام در پایان تأکید کرد: این دستگاه که تاکنون نمونه مشابهی در کشور نداشته است می تواند تحولی در روندهای توسعه صنعتی ایجاد کند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا