نحوه محاسبه ظرفیت سختی گیر

محاسبه سختی گیر رزینی  برای چیلر تراکمی

به نقل از reichhold.com در مورد انتخاب و محاسبه برای سیستم های تبرید نکته مهمی که باید به آن پرداخته شود این است که چیلر های تراکمی آب خنک چون کندانسور آن به صورت آبی است و درون مسیر بسته با برج خنک کن قرار دارد و با مقدار معینی از gpm  در حال برج تغدیه می شود ،لذا باید مقدار تبخیر یا آب جبرانی که به سیستم از طریق منبع انبساط اضافه می شود را محاسبه این مقدار تبخیر را معمولا 3 تا 5درصد از gpm در حال گردش که همان خروجی از برج بوده و به کندانسور می رسد را در نظر مگیرند

برای مثال یک برج 50 تن تبرید معادل 150 gpm دبی در حال گردش ان می باشد ، که مقدار دبی جبرای یا نرخ تبخیر آن با در نظر گرفتن 5درصد ، چیزی معادل 7.5 gpm می باشد ، یعنی

 سختی گیر frp: از جمله مراحل بسیار مهم در زمینه تصفیه آب مورد نیاز واحدهای خانگی، صنعتی، بهداشتی، کشاورزی و … مرحله نهایی آن است که به کاهش املاح و مواد معدنی موجود در آب پرداخته و اصطلاحا این مرحله را تحت عنوان ” ” می شناسیم ما در این مقاله با نحوه محاسبه ظرفیت سختی گیر آشنا میشویم..

در واقع در این مرحله با کاهش املاح موجود در آب همچون کلسیم و منیزیم را کاهش داده و اصطلاحا آب نرم تولید می کنند.

در این مرحله از ابزار، روش ها و تکنولوژی های پیشرفته ای همچون انواع دستگاه های با ظرفیت های مختلف استفاده می شود.

در واقع این دستگاه ها در ظرفیت های مختلف طراحی می شوند تا نیاز کاربران را در واحدهای خانگی، صنعتی و … به راحتی پاسخ دهند. بنابراین آنچه در انتخاب این دستگاه ها به منظور و مورد نیاز کاربران اهمیت دارد، توجه به ظرفیت سختی گیر می باشد.

همانطور که می دانید در محتوای منابع آب همواره درصدهای مختلفی از مواد آلاینده، مواد معدنی و املاح وجود دارد که لازم است پیش از مصرف این مواد را از آب حذف نمود.

در واقع وجود این مواد در آب می تواند بر سلامت انسان یا تجهیزات صنعتی که با آب سروکار دارند، خسارت های جبران ناپذیری را وارد سازد که از جمله این خسارات می توان به رسوب املاح و مواد معدنی در خطوط انتقال آب یا درون تجهیزات صنعتی و از بین رفتن برخی قطعات اشاره کرد. رسوب املاحی همچون کلسیم و منیزیم درون لوله های آب موجب گرفتگی تاسیسات شده و خسارات مالی فراوانی را در پی دارد، همچنین مصرف آب سخت در طولانی مدت می تواند بر سلامت بدن انسان نیز اثر گذاشته و بیماری های کلیوی و گوارشی را به دنبال داشته باشد.

بنابراین به منظور پیشگیری از بروز چنین مشکلات و پیامدهای ناگوار مالی و جانی بهتر است که پس از تصفیه آب، عملیات انجام شود تا میزان املاح موجود در آب کاهش یافته و املاحی همچون و از آن .

بدین ترتیب لازم است که از یک پیشرفته در این زمینه استفاده نمود و با توجه به آنکه میزان مصرف آب در واحدهای مختلف می تواند در اندازه های گوناگونی استفاده شود، لذا لازم است که دستگاه های در اندازه ها و ظرفیت های گوناگون طراحی و تولید گردند تا نیازهای کاربران را در بخش های مختلف خانگی و صنعتی پاسخ دهند، بدین منظور لازم است که پیش از انتخاب و خرید، ظرفیت را محاسبه نموده و همواره از سختی گیری با ظرفیت مورد نیاز خود استفاده کنید.

 دستگاه های در ظرفیت ها و مدل های متنوع طراحی و تولید شده و با از بین بردن املاح و مواد معدنی موجود در آب همچون کلسیم و منیزیم حل شده در ساختار آب های سخت، درجه سختی آب را کاهش داده و آب مصرفی کاربران را در کیفیت مطلوب و مورد نیاز کاربران تامین می نمایند. این دستگاه ها با و از بین بردن املاح و مواد معدنی موجود در آب از رسوب املاح در خطوط لوله کشی ها و گرفتگی تاسیسات واحدهای خانگی و صنعتی جلوگیری نموده و از بروز پیامدهای ناگوار مالی و جانی جلوگیری به عمل می آورند.

در زمینه انتخاب دستگاه های علاوه بر آنکه باید به برند دستگاه، قیمت آن، تجهیزات به کار رفته در ساختار دستگاه و تکنولوژی آن در زمینه سختی گیری آب توجه داشته باشید، لازم است که ظرفیت سختی گیر را نیز بررسی نموده و همواره از دستگاهی با حجم و ظرفیت متناسب با نیاز خود استفاده نمایید. بدین ترتیب پیش از انتخاب دستگاه لازم است که طبق قواعد و اصول تعیین شده و به وسیله مهندسین متخصص در این زمینه ظرفیت سختی گیر مورد نیاز خود را بررسی نموده و سپس نصب به خرید و نصب آن اقدام نمایید.

برای محاسبه ظرفیت سختی گیر همواره لازم است که از یک متخصص و مهندس تکنسین این کار کمک گرفته و مطابق با قواعد و اصول تعیین شده ظرفیت سختی گیر را بررسی نمایید. فرمول ها و قواعد ریاضی مختلفی در این زمینه معرفی شده اند که با شناخت و علم به این قواعد می توان به راحتی ظرفیت دستگاه سختی گیر را محاسبه نمود؛ اما در این میان توجه به چند پارامتر نیز می تواند در بررسی ظرفیت سختی گیر موثر واقع شود، به عنوان مثال:

در دستگاه های سختی گیر همواره از روش تبادلات یونی برای از بین بردن املاح موجود در آب استفاده می شود و معمولا در این حالت لازم است که از دانه های رزین برای ایجاد تبادلات یونی استفاده کرد. رزین به کار رفته در ساختار دستگاه می تواند از انواع مختلفی انتخاب شده و در نهایت بر سرعت و کیفیت فرآیند سختی گیری موثر واقع شود.

از جمله فاکتورهای مهم در محاسبه ظرفیت سختی گیر توجه به حجم رزین های می باشد.

دستگاه های سختی گیر در ابعاد و اندازه های گوناگونی طراحی می شوند تا در تمام واحدهای صنعتی و خانگی قابل مصرف باشند. در واقع هدف از این کار انجام عملیات سختی گیری در اندازه ها و حجم های گوناگون آب مصرفی کاربران می باشد. بنابراین تفاوت در ابعاد و اندازه های سختی گیر تاثیر مستقیمی بر ظرفیت دستگاه دارد.

از دیگر فاکتورهای موثر در انتخاب دستگاه های سختی گیر توجه به جنس دستگاه و تجهیزات به کار رفته در ساختار آن می باشد.

توجه به فاکتورهای معرفی شده علاوه بر آنکه می تواند بر تعیین و محاسبه ظرفیت سختی گیر موثر باشد همچنین می تواند بر انتخاب دستگاه سختی گیر با کیفیت، پیشرفته و متناسب با نیاز و هدف شما نیز موثر واقع شده و در نهایت بهترین انتخاب را در زمان خرید برای شما به دنبال داشته باشد. با این حال محاسبه ظرفیت دستگاه سختی گیر همواره فاکتور اصلی و مهم در خصوص انتخاب بهترین دستگاه معرفی می شود.

همانطور که گفته شد فرمول ها و قواعد ریاضی مختلفی در زمینه محاسبه ظرفیت دستگاه سختی گیر معرفی شده که می توان با استفاده از این قواعد ظرفیت دستگاه های مختلف را تعیین نمود؛ اما متداول ترین روش در این زمینه استفاده از فرمول محاسباتی گرین می باشد. گرین واحد محاسباتی ظرفیت سختی گیر رزینی بوده و به طور معمول در محاسبه ظرفیت انواع دستگاه های سختی گیر کاربرد دارد.

در پایان به منظور حسن ختام این مقاله به معرفی دو فرمول مهم و متداول از فرمول های محاسبه ظرفیت سختی گیر می پردازیم:

در این فرمول M نشان دهنده ی میزان سختی آب، V تعیین کننده حجم رزین به فوت مکعب، H میزان سختی کل آب ورودی،  PPMمیزان دبی آب سختی گیری شده، T نشان دهنده فاصله زمانی بین دو احیا، C ظرفیت رزین را برحسب گرین بر فوت مکعب نشان می دهد.

دکمه بازگشت به بالا