خواص گیاهان دارویی پیاز

مصرف پیاز به دلیل خواص پیاز که برای سلامتی و بدن بسیار فراوان و مفید است توصیه می‌شود اما باید دقت کنید که زیاده‌روی و افراط در مصرف پیاز نیز منجر به عوارض و مضراتی می‌شود. پیاز دارای قند‌ها، ویتامین‌ها مانند A و C، مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و فسفر است. از جمله خواص پیاز می‌توان به مبارزه با سرطان، کمک به بهبود سلامت قلب، کاهش قند خون بالا، تقویت معده و بهبود هضم، حفظ سلامت استخوان، جلوگیری از آلرژی و کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی، درمان اختلالات گوش، بهبود خواب، بهبود تنفس، بهبود سلامت چشم، بهبود سلامت دهان، تقویت مغز، درمان وبا، درمان تب، تسکین درد قاعدگی اشاره کرد. در این مطلب از غفاری دایت که در ارتباط با خواص پیاز است به بررسی مواردی مانند خواص پیاز خام و خواص پیاز پخته، خواص آب پیاز پخته، خواص پیاز برای مردان، خواص آب پیاز برای پوست، خواص پیاز برای مو، خواص پیازچه و در نهایت مضرات پیاز می‌پردازیم.

خواص پیاز خام و خواص پیاز پخته

پیاز دارای خواص و فواید بی نظیری برای سلامت بدن است و این گیاه دارویی خام یا پخته خواص فراوان و فوق‌العاده‌ای دارد. خواص پیاز خام از خواص پیاز پخته کمی بیشتر است. از خواص پیاز خام می‌توان به سطوح بالاتر ترکیبات آلی در آن اشاره کرد. لایه‌های خارجی پیاز منبع غنی و منشا مهمی از فلاونوئیدها است. از خواص پیاز خام می‌توان به تاثیر آن در درمان بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان اشاره کرد. خواص پیاز پخته نیز فراوان است و ازجمله خواص پیاز پخته می‌توان به این مورد اشاره کرد که پیاز مخته منبعی سرشار از فیبر و مس است. فیبر برای مشکلات گوارش و مس برای ارتباط مغز بسیار مفید و موثر است. از دیگر خواص پیاز پخته می‌توان به مواردی از جمله بهبود هضم، پیشگیری از پوکی استخوان، تنظیم قند خون، پیشگیری از عفونت، تقویت سیستم ایمنی بدن و ارتقا سلامت چشم اشاره کرد. خواص پیاز خام و خواص پیاز پخته تقریبا مشابه و مشترک هستند و هر دو خواص مشترک زیادی دارند.

خواص آب پیاز پخته

یکی از بهترین درمان‌هایی که میتوان برای رشد مو از آن‌ها استفاده کرد استفاده از آب پیاز است. آب پیاز برای درمان بسیار از مشکلات و بیماری‌ها بسیار مفید است که از جمله خواص آب پیاز برای  مشکلات و بیماری‌هایی که آب پیاز برای آن‌ها مفید است و نقش دارد می‌توان به درمان سرطان، درمان دیابت، کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی، درمان قارچ‌های ناخن، افزایش بینایی، درمان عفونت گوش، بهبود خواب، تقویت باروری و مبارزه با آکنه اشاره کرد. پیاز را می توان به عنوان یک خواص گیاهی دانست که به طور کل خرید گیاهان دارویی توصیه می شود.

خواص پیاز برای مردان

یکی از خواص پیاز کمک به افزایش باروری در مردان است. پیاز یکی از گیاهان دارویی است که در اوگاندا غرب از آن برای برای مدیریت ناتوانی و اختلال عملکرد جنسی استفاده می‌کنند. برای افزایش باروری در مردان باید آب پیاز را همراه با عسل ترکیب کرده و بخورید.

خواص پیاز برای مو

خواص پیاز برای مو بسیار فراوان و مفید است. پیاز موجب درمان شوره سر، حفظ رنگ مو، از بین بردن شپش، جلوگیری از سفیدی مو و بهبود و افزایش رشد مو می‌شود.

خواص آب پیاز برای پوست

پیاز و آب پیاز برای پوست و کمک به سلامت و درخشندگی پوست خواص و فواید فراوانی دارند. از پیاز و آب پیاز برای تهیه ماسک برای پوست استفاده می‌شود. در ادامه به فواید پیاز برای پوست می‌پردازیم.

فواید پیاز برای رفع آکنه

از جمله خواص پیاز به کمک و تاثیر آن در رفع آکنه می‌توان اشاره کرد. پیاز دارای خاصیت ضد میکروبی، ضد باکتریایی و ضد التهابی است و با داشتن این خواص می‌توا‌ن از پیاز به عنوان ی یک ضد عفونی کننده بسیار قوی یاد کرد. خواص ضد عفونی کنندگی پیاز موجب محافظت از پوست برابر آکنه و عفونت‌های پوستی دیگر می‌شود. از پیاز و آب پیاز برای درمان و رفع جوش و آکنه استفاده می‌کنند.

برای بهره‌مندی از خواص آب پیاز برای پوست می‌توانید یک قاشق سوپ خوری آب پیاز را همراه با یک قاشق سوپ خوری زیتون مخلوط کرده و ترکیب حاصل را روی صورت خود بمالید. اجازه دهید برای مدت زمان بیست دقیقه روی صورت شما مانده و بعد صورت خود را بشویید. مصرف منظم پیاز اثر فوق‌العاده‌ای در رفع آکنه خواهد داشت.

فواید پیاز به عنوان ضد پیری

فواید پیاز برای درخشندگی پوست

از دیگر خواص پیاز می‌توان به تاثیر آن در درخشندگی پوست اشاره کرد. ویتامین C موجود در پیاز به درخشندگی و طراوت پوست کمک می‌کند. پیاز با خواص ضدعفونی کنندگی که دارد موجب رفع جوش و آکنه شده و همچنین با داشتن آنتی اکسیدان‌ها موجب رفع پیری نیز می‌شود. در مجموعه از جمله خواص آب پیاز برای پوست می‌توان به تاثیر آن در درخشندگی پوست اشاره کرد.

برای بهره‌مندی از این خواص پیاز می‌توان از ماسک زیر استفاده کرد. مواد لازم برای تهیه این ماسک صورت پیاز عبارتند از دو قاشق سوپ خوری آرد، یک و نیم قاشق سوپ خوری آب پیاز تازه، نصف قاشق چای خوری شیر و یک قاشق چای خوری جوز.

برای تهیه این ماسک باید ابتدا آب پیاز، آرد، شیر و جوز را به خوبی با هم مخلوط کنید. اگر ترویب شما خیلی غلیظ شد به آن کمی شیر اضافه کنید و اگر بوی پیاز ماسک شما خیلی شدید بود می‌توانید چند قطره روغن اسانس سنبل را به ماسک خود اضافه کنید. بعد از اینکه ماسک پیاز شما آماده شد، ابتدا صورت خود را به خوبی تمیز کنید و بعد از ماسک تهیه شده روی پوست صورت و گردن خود بمالید و اجازه دهید روی پوست شما خشک شود. بعد از اینکه ماسک پیاز روی صورت شما خشک شد آن را به کمک شیر پاک کنید و از درخشندگی پوست خود لذت ببرید.

فواید پیاز برای درمان لک‌های پوستی

از دیگر خواص پیاز می‌توان به تاثیر آن در درمان لک‌هایپوستی اشاره کرد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در پیاز پوست را تغذیه می‌کنند و ناخالصی‌های موجود در پوست را پاک می‌کنند. برای بهره مندی از این فواید پیاز می‌توانید مقادیر مساوی از آب پیاز و ماست تازه را با هم مخلوط کرده و یک ماسک ضد لک و تیدگی پوستی بسازید. برای رفع بوی نامطبوع این ماسک می‌توانید از چند قطره روغن اسانس استفاده کنید. ماسک تهیه شده را بر روی صورت خود بمالید و ماساژ دهید و اجازه دهید برای مدت زمان ده تا پانزده دقیقه روی پوست شما مانده و بعد آن‌ را بشویید.

فواید پیاز برای از بین بردن خال‌ها

یکی دیگر از خواص محبوب پیاز این است که با استفاده از عصاره میاز می‌توان از خال‌های کوچک رها شد‌. آب پیاز دارای خاصیت اسیدی و مواد شیمیایی موجود در آن می‌تواتد به التیام خال‌های بدن کمک کند‌. برای بهره‌مندی از این خواص میاز لازم است که کمی از آب پیاز تازه را روی خال مدنظر بریزید و اجازه دهید تا آب پیاز را جذب کند. از بین رفتن خال با این روش معمولا به مدت زمان یک ماه نیاز دارد اما برای خال‌های مختلف ممکن است نتایج متفاوتی مشاده شود.

فواید پیاز برای درمان نیش حشرات

از دیگر خواص پیاز می‌توان به  تسکین نیش و گزش حشرات اشاره کرد. پیاز با داشتن خواص ضد التهابی پیاز برای کاهش سوزش و تورم ناشی از گاز حشرات موثر و مفید خواهد بود. برای بهره مندی از این خواص پیاز کافی است یک تکه پیاز روی محل سوزش و یا جای نیش قرار دهید.

مضرات پیاز

زیاده روی و افراط در مصرف پیاز ممکن است مضراتی را نیز به دنبال داشته باشد که از جمله این مضرات پیاز می‌توان به مواردی از جمله کاهش شدید قند خون، سوزش معده، استفراغ، تهوع، ایجاد آلرژی بر روی پوست، تنفس بدبو، کاهش شدید فشار خون، افزایش خطر خونریزی و کبودی و افزایش لیتیوم اشاره کرد. زنان باردار و افرادی که قرص آسپرین مصرف می‌کنند بهتر است از پیاز استفاده نکنند.

خواص پیاز برای لاغری

پیاز برای لاغر شدن تاثیر مستقیمی ندارد ولی یکی از خواص مهم پیاز، تنظیم قند خون است که در کنار خاصیت ضدعفونی کننده آن، ضرورت استفاده از آن در و  رژیم غذایی را افزایش داده است. به همین دلیل بهتر است این ماده غذایی را به دلیل خواصی که دارد در رژیم غذایی خود بگنجانید و به دلیل داشتن رژیم لاغری، مواد غذایی را محدود یا حذف نکنید. رژیم‌های بهاره غفاری به دلیل خواص متنوعی که مواد غذایی برای بدن دارند، هیچ یک از آن‌ها را حذف نمی‌کند و به همین دلیل یک رژیم غذایی اصولی و سالم محسوب می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این رژیم‌ها بر روی و برای دریافت رژیم غذایی اختصامجموعه:

آشنایی با خواص پیاز

همچنين پياز به دليل داشتن گوگرد باعث افزايش رشد موهای سر می شود. پياز به دليل داشتن آهک، دندان ها را محكم می كند و باعث استحكام استخوان بندی بدن می شود.

ارزش غذایی پیاز

پیاز سرشار از مواد مغذی است. این ماده اگرچه کالری اندکی دارد اما مواد مغذی فراوانی همچون ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان را در خود دارد. یک پیمانه پیاز خرد شده به طور تقریبی ۶۴ کالری، ۱۵ گرم کربوهیدرات، ۰ گرم چربی،۳ گرم فیبر، ۷ گرم قند، دو گرم پروتئین دارد.

این ماده همچنین حاوی ویتامین C ، B6 و منگنز است. پیاز حاوی مقادیر اندکی از کلسیم، آهن، فولات، منیزیم، سولفور، فسفر و پتاسیم است.

پیاز و سرطان:

سبزیجاتی که در خانواده آلیوم قرار دارند می‌توانند خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان معده و روده را کاهش دهند. مزایای این گیاهان معمولا به خاطر وجود ترکیبات سولفوری است. اگرچه مکانیسم دقیق این ترکیبات هنوز مشخص نیست اما فرضیه‌ها بر این است که پیاز حاوی موادی است که مانع از رشد تومورها می‌شود. پیاز همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان و ویتامین C است که به بدن کمک می‌کند در برابر رادیکال‌های آزاد مبارزه کند.

سرطان روده:

مصرف فیبر در رژیم غذایی می‌تواند خطر ابتلا به را کمتر کند.

سرطان پروستات:

در یک مطالعه منتشر شده توسط مجله موسسه ملی سرطان ،رابطه بین سبزیجات قرار گرفته در خانواده آلیوم و مورد بررسی قرار گرفته است. این مطالعات نشان می‌دهد که مصرف سبزیجات این گروه می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.

سرطان معده و مری:

مصرف مکرر سبزیجات خانواده آلیوم، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان معده و مری را کاهش دهد.مطالعات مختلف نشان می‌دهد مصرف این سبزیجات تاثیر بسیار موثری بر روی سرطان دارد.

بهبود هضم غذا و تقویت معده از خواص پیاز :

فیبرهای محلول دیگر، برای جلوگیری و درمان انواع مختلف اسهال یافت شد و مواد فوتو شیمیایی در پیاز می توانند خطر زخم معده را کاهش دهند. پرو بیوتیک طبیعی در پیاز می تواند به کاهش یبوست و … . همچنین درمان درد شکم کمک می کند، رایج است پیاز باعث میگرن و نفخ شکم در برخی از افراد می شود اگر این اتفاق افتاد با پزشک خود مشورت کنید.

بهبود هضم غذا و تقویت معده از فوايد پياز می باشد

حفظ سلامت استخوان با مصرف پیاز:

ترکیبات موجود در پیاز سفید می تواند پوکی استخوان را کاهش دهد

درمان اختلالات گوش از فواید پیاز :

یکی از درمان اختلالات گوارشی می باشد. اغلب والدین با پیاز به درمان ناخوشی های گوش می پردازند. آن ها اصرار دارند که عصاره پیاز می تواند برای تسکین گوش درد عالی عمل کند. یک راه برای انجام این کار، گرم کردن پیاز، خارج کردن مقداری از عصاره و ریختن چند قطره در گوش آلوده است.

بهبود تنفس از خواص پياز :

خاصیت ضد التهابی پیاز می تواند به تسکین بیماری های تنفسی کمک کند. اگر از بیماری تنفسی رنج می برید، می توانید به سادگی در رژیم غذایی خود ( علاوه بر دارو ) برای تسکین سریع تر درد از آن استفاده کنید. پیاز را در سالاد خود و دیگر غذاها بریزید.

بهبود خواب یکی از خاصیت پیاز می باشد :

پیاز حاوی پروبیوتیک است که می تواند خواب را بهبود بخشد و حتی استرس را کاهش دهد.

از فوایدپیاز می توان به بهبود تنفس اشاره کرد

خواص پیاز خام:

بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن

کورستین یک ترکیب فوق العاده برای رفع التهاب است. اما زمانی که مسئله نقش آن بر سیستم ایمنی مطرح می شود، کورستین در پیاز باعث افزایش محتوای سلنیوم می شود. سلنیوم یک ماده معدنی است که میزان آن در پیاز بیش از سایر مواد غذایی است. سلنیوم به کاهش التهاب کمک کرده و عملکرد ایمنی را تحریک می کند و از واکنش های ایمنی پیشگیری می کند

بهبود آلرژی با پیاز خام

از آنجایی که کورستین برخی عوامل حساسیت زا و ترکیبات التهابی را مسدود می کند، برای بهبود حساسیت های فصلی بسیار مفید است. بنابراین در صورت مشاهده هر گونه علائم حساسیت فصلی در خود به جای خوردن قرص آنتی هیستامین، بهتر است کمی پیاز خام را امتحان کنید تا مانع تولید هیستامین شوید. علت خارش چشم ها، سوزش گلو و آبریزش بینی در حساسیت فصلی هیستامین است

کاهش خطر بروز لخته های خونی

پیاز حاوی ترکیبی به نام rutin است که از بروز لخته خون جلوگیری می کند.

کاهش سرطان

مصرف منظم پیاز به پاکسازی عوامل سرطانزا که در طول روز مصرف می کنیم، کمک می کند.

کاهش خطر بروز دیابت

دانشمندان معتقدند که خوردن پیاز باعث افزایش انسولین در سیستم بدن می شود.

بهبود وضعیت خواب

پیاز سرشار از فولاتاست که مانع تولید بیش از حد هموسیستئین می شود

یکی از خواص پیاز سبب کاهش قند خون می شود

خواص درمانی پیاز :

  • بوی آن ميكروب های مضر را از بين می برد.
  • قند خون را كاهش می دهد.
  • از ابتلا به سكته جلوگيری می كند.
  • قلب را فعال می كند و كلسترول را كاهش می دهد.
  • گردش خون را تقويت می كند.
  • به سبب داشتن آنتی اكسيدان، تنش و نگرانی را از بين می برد.
  • الياف غذايی آن دستگاه هاضمه را تقويت می كند.

گردآوری: بخش آشپزی بیتوتهشاید انتظار نداشتید با مطلبی در مورد فواید پیاز برای سلامتی برخورد کنید، زیرا این سبزی که غالبا نادیده گرفته می‌شود، بیش‌تر به عنوان گیاهی منفور تلقی می‌شود که برای طعم بخشیدن به انواع مختلف غذاها در آشپزی ضروری است. اما در این نوشتار ما از ۵۵ مهمترین خواص پیاز برای سلامتی و درمان برای شما می گوییم که دانستن اش ضروری است.

وقتی به زندگی سالم و رعایت رژیم غذایی مناسب می‌اندیشیم، تقریبا نخستین چیزی که فورا به ذهن‌مان خطور می‌کند این است که مصرف سبزیجات بیش‌تر برای سلامتی ضروری است. هم‌چنین با این‌که سبزیجات به دلیل پایین بودن میزان قند در آن‌ها، به وضوح گزینه‌ای سالم‌تر هستند، ممکن است برخی افراد در رژیم غذایی‌شان میوه‌ها را ترجیح دهند. به هر حال، وقتی به رژیم غذایی سالم و تامین خوراکی‌های پاک فکر می‌کنیم، سبزیجات جزء نخستین گزینه‌های‌مان خواهند بود. ولی حتی در میان همه‌ی سبزیجات، پیاز مظلومانه آخرین گزینه‌ای خواهد بود که به آن فکر می‌کنیم.

در این مقاله، در مورد فواید همه‌ی انواع پیازها برای سلامتی برای‌تان خواهیم گفت؛ این موضوع به چند بخش تقسیم می‌شود. نخست، تحت عنوان پیازهای زرد و سفید، در مورد فواید عمومی پیاز برای سلامتی بحث خواهیم کرد؛ و باید به این نکته دقت کنید که هر چه در این بخش درباره‌ی فواید پیاز گفته می‌شود، تقریبا در مورد همه‌ی انواع پیاز صدق می‌کند. پیاز قرمز، پیاز سفید، پیازچه، و پیازهای گرد کوچک و انواع دیگر پیازها، همگی با درجات مختلف دارای فوایدی مشترک برای سلامتی هستند.

مهمترین خواص پیاز برای سلامتی (پیازهای زرد و سفید) در ادامه آمده است:

خواص پیاز برای سلامتی درست مانند ساختار ظاهری این سبزی، چند لایه و پیچیده است. تقریبا در تمامی انواع پیازهایی که در بازار به فروش می‌رسند، فارغ از نوع و رنگ‌شان، فوایدی بی‌نظیر نهفته است. بعضی از این فواید برای‌تان جالب خواهند بود، برخی دیگر فورا شگفت‌زده‌تان خواهند کرد، و قطعا بیش‌تر آنها شما را به مصرف بیش‌تر پیاز ترغیب خواهند نمود.

۱. پیازها سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند

، مواد طبیعی هستند که در میوه‌ها و سبزیجات تازه یافته می‌شوند و آنها را به خوراکی‌هایی مفید و عالی برای سلامتی تبدیل کرده‌اند. برخی از آنها دارای  هستند؛ درست مانند مواد شیمیایی گیاهی موجود در پیاز. شاید از شنیدن این حقیقت شگفت‌زده شوید، ولی پیاز در واقع از لحاظ میزان  موجود در آن، غنی‌ترین خوراکی است که می‌توانید بیابید.

آری، کاملا درست است؛ نه ، نه ، نه  و نه هیچ اَبَر خوراکی دیگر که در تبلیغات بازرگانی به عنوان منبع کامل آنتی‌اکسیدان از آنها یاد می‌شود؛ هم‌چنین، نکته‌ی جالب این است که یکی از دلایلی که باعث می‌شود پیاز سرشار از آنتی‌اکسیدان باشد، وجود  در آن است؛ همان ترکیباتی که باعث بوی بد پیاز می‌شوند.

۲. پیاز حاوی مواد قوی ضدسرطانی است

بدیهی است خاصیت آنتی‌اکسیدانی که در بالا به آن اشاره شد، می‌تواند در مبارزه علیه سرطان و انواع  کمک کند، ولی ماده‌ای خاص در پیاز وجود دارد که باعث  مضاعف در آن می‌شود. این ترکیب  نام دارد؛ این ماده نوعی  است که در پیاز وجود دارد، و مطالعات فراوان اثرات مختلف آن را بر سلامتی اثبات کرده‌اند (اثراتی از قبیل جلوگیری از ، پارکینسون، و غیره). برجسته‌ترین اثر کوئرستین برای سلامتی، توانایی‌اش در مبارزه علیه سرطان است، و اگر برای مصرف بیش‌تر پیاز به دنبال انگیزه هستید، این مسئله می‌تواند دلیلی قاطع برای مصرف بیش‌تر پیاز در رژیم غذایی‌تان باشد. خواص ضدسرطانی کوئرستین را می‌توان جزء مطلوب‌ترین و مهم‌ترین خواص پیاز برای سلامتی دانست.

خواص پیاز ۳. باعث تولید کلسترول خوب (HDL) می‌شود

غالبا وقتی از این تاثیر شگفت‌آور پیاز بهره‌مند می‌شوید که آن را به صورت خام مصرف کنید، بنابراین این نکته را همیشه قبل از قرار دادن پیاز در رژیم غذایی‌تان به یاد بیاورید. راه آسان برای کمک به افزایش سطح کلسترول خوب (و بنابراین، ) گذاشتن چند تکه از آن روی غذای است. برای بهره‌مندی بیش‌تر از خواص پیاز می‌توانید .

۴. پیاز شما را از ابتلا به زخم و ورم معده در امان نگه می‌دارد

کم‌تر خوراکی‌ مثل پیاز پیدا می‌شود که بتواند باعث از بین رفتن  شود؛ این خاصیت پیاز در کنار قدرت التیام‌بخشی این سبزی پر خاصیت (در بخش‌های بعدی در مورد قدرت التیام‌بخشی آب پیاز بیش‌تر خواهیم گفت) باعث می‌شود از  در امان بمانید. هم‌چنین پیاز می‌تواند از پیشرفت  در طولانی مدت جلوگیری کند، و باعث حفظ سلامتی پوشش داخلی معده و حفظ تعادل اسیدی آن ‌شود.

خواص پیاز ۵. با تنظیم قند خون از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند

یکی دیگر از مواد ارزشمند موجود در پیاز و خواص پیاز است که باعث  می‌شود. این مسئله در حفظ حساسیت طبیعی بدن در برابر  و جلوگیری از ،  و هم‌چنین  تاثیر مثبت دارد.

۶. پیاز التهاب را کاهش می‌دهد و با عفونت‌ها مبارزه می‌کند

فلاونوئیدها و ترکیباتی که عامل بو و مزه‌ی تند و تیز پیاز (خام) هستند، باعث ، چه داخل بدن و چه خارج از آن، می‌شوند. همان‌طور که احتمالا می‌دانید، التهاب یکی از عوامل ایجاد انواع بیماری‌ها در بدن‌تان است؛ از این رو، لازم است خوراکی‌هایی را که باعث کاهش التهاب می‌شوند (خوراکی‌هایی از قبیل ، یا )، بیش از پیش در رژیم غذایی‌تان بگنجانید. به این ترتیب، یکی دیگر از خواص پیاز برای سلامتی، تاثیر قوی آن در کاهش التهاب است.

خواص پیاز ۷. اثربخشی ویتامین C را در بدن‌تان افزایش می‌دهد

پیاز سرشار از  است، ولی نکته‌ی مهم‌تر این است که فرآیند فعال شدن ویتامین C و عملکرد آن را در بدن تسهیل و بهبود می‌دهد. این خاصیت نه تنها باعث بهبود  موجود در خود پیاز می‌شود، بلکه عملکرد ویتامین C دریافتی از خوراکی‌های دیگر را نیز در بدن بهبود می‌بخشد. این مسئله باعث بهبود وضعیت دستگاه ایمنی، ، قابلیت ارتجاعی بافت‌ها، سطح انرژی بدن و شادابی‌تان می‌شود. پژوهش‌هایی که در زمینه‌ی خواص پیاز برای سلامتی به‌عمل آمده‌اند، این مسئله را ثابت کرده‌اند که ویتامین C دریافتی از پیاز نسبت به ویتامین C موجود در دیگر منابع غذایی ( مانند مرکبات) که از لحاظ نظری غنی‌تر هستند، مهم‌تر و کارآمدتر است.

۸. پیاز باعث افزایش تراکم استخوانی در زنان یائسه می‌شود

تاثیرات مفید پیاز برای سلامت استخوان‌ها تنها به میزان بالای کلسیم موجود در آن محدود نمی‌شود، بلکه هم‌چنین فلاونوئیدهای موجود در آن باعث می‌شوند کلسیم بتواند به سوی نقاطی خاص از بدن راه پیدا کند که بیش از سایر نقاط به آن نیاز دارند. بنابراین به عنوان یکی دیگر از خواص پیاز برای سلامتی می‌توان به خاصیت جلوگیری از  اشاره کرد.

مطلب مرتبط:

خواص پیاز قرمز برای سلامتی

همان‌گونه که پیش‌تر گفته شد، پیاز قرمز همه‌ی خواص شگفت‌انگیز و ارزش غذایی پیاز زرد (و سفید) را که در بالا به آنها اشاره شد در خود جای داده است؛ ولی این نوع پیاز دارای خواص اضافی دیگر نیز هست. در ادامه به این خواص پیاز اشاره خواهیم کرد:

۹. تاثیر پیاز قرمز در کاهش کلسترول بد خون بیش‌تر است

فلاونوئیدهایی که باعث ایجاد رنگ قرمز در این نوع پیاز هستند، بر کاهش کلسترول بد و تحریک تولید کلسترول خوب در بدن تاثیر شگفت‌آور دارند، ‌و از این نظر برای حفظ سلامتی بدن بسیار ارزشمند هستند. هم‌چنین پژوهش‌ها نشان داده‌اند افزایش مصرف کوئرستین (ترکیب فلاونوئیدی اصلی در پیاز) باعث ، و  و بیماری عروق کرونر قلب می‌شود.

۱۰. پیاز قرمز منبعی غنی از آهن، کلسیم، و دیگر مواد معدنی ارزشمند است

پیاز قرمز که همواره خواص بی‌نظیرش نادیده گرفته و به آن اجحاف شده است، منبعی غنی از کلسیم، ، منگنز، ، ، و ویتامین‌های C، K، و B۶ است. به ندرت می‌توان همه‌ی این مواد ارزشمند را به صورت یک‌جا در طبیعت پیدا کرد، بنابراین تا آن‌جا که می‌توانید از اجزای مغذی و مفید پیاز قرمز بهره‌مند شوید. فهرست فواید پیاز برای سلامتی بدون ذکر این مطلب کامل نمی‌شود: پیاز مانند قرص قوی ویتامین است که برای حفظ تراکم استخوانی و سلامت چرخه‌ی تشکیل خون و گردش خون بسیار ضروری است.

۱۱. پیاز قرمز باعث تسکین آسم، حساسیت‌ها و آرتروز می‌شود

فواید پیازچه برای سلامتی

پیازچه با آن رنگ‌های سبز و سفید دوست‌داشتنی‌اش نه تنها همه‌ی فواید و خواص عمومی پیازها را در خود جای داده است، بلکه خواص اضافی و منحصربه‌فرد دارد. در ادامه به ۳ فایده‌ی عمده‌ی پیازها اشاره می‌کنیم که در پیازچه برجسته‌تر هستند.

خواص پیاز ۱۳. پیازچه منبع غنی از فیبر است

برای سلامت  و تنظیم سطح قند خون فواید فراوان دارد؛ از این رو، برای حفظ سلامت قلب و عروق‌تان بسیار مفید است. بنابراین، باید به طور کلی اذعان کرد پیاز به اندازه‌ی دیگر سبزی‌های غنی از فیبر، برای سلامتی مفید است.

۱۴. پیازچه هم‌چنین سرشار از مس است

مس ماده‌ی معدنی نادر و ارزشمند است که در بسیاری از سبزیجات دیگر یافت نمی‌شود. با مصرف پیازچه می‌توانید از این خاصیت نیز بهره‌مند شوید. مس برای حفظ سلامت مویرگ‌ها و بسیاری دیگر از اندام‌های بدن (مانند  و کبد) ضروری است.

مطلب مرتبط:

خواص پیاز ۱۶. یک آنتی بیوتیک عالی است

پیاز دارای خواص آنتی بیوتیکی، ضدعفونی‌کننده، ضد میکروبی و  است که به شما کمک می‌کند از عفونت دور بمانید.

۱۷. درمان فوری سرماخوردگی است

این ماده‌ی خوراکی یک درمان فوری برای تب، سرماخوردگی، سرفه، گلودرد، آلرژی‌ها و غیره است. مخلوطی از آب پیاز و عسل می‌تواند به راحتی این مشکلات را درمان کند.

خواص پیاز ۱۸. تب را درمان می کند.

یک قطعه کوچک از پیاز می‌تواند با عوارض جانبی تب مبارزه کند.

۱۹. بوی پیاز خونریزی بینی را بند می آورد

استنشاق بوی یک تکه پیاز کوچک، می‌تواند خونریزی بینی را متوقف کند یا از شدت آن کم کند.

خواص پیاز ۲۰.بی خوابی رادرمان میکند

مصرف یک پیاز در روز می‌تواند بی‌خوابی یا اختلالات خواب را درمان کند. این ماده‌ی خوراکی مطمئنا کمک‌تان می‌کند که شب‌ها خواب خوبی داشته باشید.

۲۱. به بهبود دستگاه گوارش کمک میکند

پیاز می‌تواند دستگاه گوارش را بهبود بخشد. اگر مشکلات گوارشی دارید، پیاز می‌تواند با افزایش آزاد شدن شیره‌های گوارشی مشکل را حل کند.

۲۲. آب پیاز جای سوختگی یا نیش حشرات را التیام می دهد

آب پیاز می‌تواند پوست سوخته یا جای نیش حشرات یا نیش زنبور را درمان کند. ممکن است پیاز احساس سوزش‌تان را بیش‌تر کند، اما می‌تواند آن را به طور موثری درمان کند.

۲۳.پیاز سرخ شده هر دردی را شفا می دهد

ترفند کوچکی با استفاده از پیاز برای تسکین درد بدن وجود دارد. پیاز را باید در روغن کنجد یا روغن کرچک سرخ کنید. پیاز سرخ شده را می‌توانید برای درمان هر گونه دردی استفاده کنید.

۲۴.آب پیاز و زردچوبه برای شفافیت پوست صورت عالی است

یکی از ترفندهای شناخته شده برای حذف لکه‌های تیره یا رنگدانه‌ها روی صورت شما این است که ترکیب آب پیاز و زردچوبه را در آن منطقه استعمال کنید.

۲۵.آب پیاز مشکلات گوش و چشم را درمان میکند

آب پیاز برای درمان مشکلات گوش و چشم نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این آب برای نوزادان به عنوان قطره‌ی چشم برای دید واضح‌تر استفاده می‌شود.

۲۶.برای دندان درد تسکین بخش است

آب پیاز همچنین برای تسکین درد دندان‌ها و جلوگیری از خراب شدن آنها استفاده می‌شود.

خواص پیاز ۲۷.بافت های بدن را احیا میکند

پیاز دارای خواص احیاکننده بر روی بافت‌های بدن است.

۲۸.برخی خال های روی بدن را از بین می برد

آب پیاز برای حذف چند نوع خال به طور موثری عمل می‌کند.

۲۹.به قوت حافظه کمک می کند

برای داشتن یک حافظه‌ی خوب و سیستم عصبی قوی، مصرف پیاز بهترین گزینه است.

۳۰.اختلالات قاعدگی را درمان میکند

پیاز اختلالات قاعدگی را درمان می‌کند. مصرف پیاز خام را باید از چند روز قبل از شروع دوره‌ی قاعدگی‌تان شروع کنید.

۳۱.از ریزش مو جلوگیری میکند

از آب پیاز بر روی مو یا پوست سر برای از بین بردن شپش و ریزش موی سر استفاده کنید. این یکی از برجسته‌ترین مزایای پیاز برای مو است.

خواص پیاز ۳۲. خواص ضدپیری دارد

از سوی دیگر، ویتامین‌ها و گوگرد، از پوست شما مراقبت می‌کنند و به آن نرمی و شادابی می‌دهند. خواص ضدپیری پیاز را می‌توان به وجود فیتوکمیکال‌های غنی از گوگرد نسبت داد. ماساژ دادن پوست با آب تازه‌ی پیاز کمک می‌کند تا گردش خون افزایش بیابد و ظاهر کلی پوست شما را با به نمایش گذاشتن ظاهری جوان‌تر و درخشان‌تر بهبود می‌دهد.

۳۳. پیاز آکنه را درمان می‌کند.

خواص ضد میکروبی، ضد باکتری و ضد التهابی پیاز می‌تواند روی پوست شما تاثیری شگفت‌انگیز داشته باشد. این ماده‌ی خوراکی یک ضدعفونی‌کننده‌ی قوی است که پوست شما را از باکتری‌ها و سایر عفونت‌های پوستی دور نگه می‌دارد. پیاز را می‌توانید برای درمان آکنه و جوش استفاده کنید. برای این منظور، می‌توانید ۱ قاشق غذاخوری آب پیاز را با ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و ترکیب به‌دست آمده را روی صورت‌تان بمالید. اجازه بدهید ترکیب به مدت ۲۰ دقیقه روی پوست‌تان بماند و سپس آن را بشویید. به غیر از کاربرد موضعی که پیاز دارد، مصرف منظم آن همچنین می‌تواند نتایج معجزه‌آسایی برای رفع آکنه به شما ارائه دهد.

۳۴. تیرگی پوست را برطرف می‌کند.

پیاز به پاکسازی خون‌تان کمک می‌کند و فلاونوئیدها را به بدن‌تان می‌رساند که به ویتامین C برای انجام عملکردهای مهم‌اش کمک می‌کنند. مصرف پیاز می‌تواند پوست شما را سالم و درخشان نگه دارد. شما می‌توانید ماسک صورت خود را با ترکیب یک و نیم قاشق غذاخوری آب تازه پیاز، ۲ قاشق غذاخوری آرد نخود، نصف قاشق چایخوری شیر و مقدار اندکی جوز هندی آماده کنید. تمام این مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا خمیر غلیظی آماده شود، در صورت لزوم شیر بیش‌تری اضافه کنید تا به قوام مطلوب برسید. شما همچنین می‌توانید چند قطره اسانس اسطوخودوس به آن اضافه کنید تا بوی پیاز را از بین ببرد.

بعد از تمیز کردن صورت‌تان، ماسک را روی آن بمالید و اجازه بدهید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که خشک شود، همان‌جا بماند. برای پاک کردن ماسک توپ پنبه‌ای را در شیر فرو کنید و خمیر را با ماساژ دادن به صورت حرکات دایره‌ای بردارید. این ماسک سلول‌های مرده‌ی پوست را از بین می‌برد و پوست را رروشن‌تر می‌کند.

۳۵. لکه‌های تیره را از بین می‌برد.

آب پیاز برای خلاص شدن از شر لکه‌های تیره عالی است. مواد مغذی متنوع و فراوان و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در پیاز پوست را در هنگام برداشتن ناخالصی‌ها، تغذیه می‌کند. شما می‌توانید با مخلوط کردن مقدار مساوی آب پیاز و ماست تازه یک ماسک برای صورت‌تان آماده کنید. شما همچنین می‌توانید چند قطره روغن معطر مورد علاقه‌تان را نیز به آن اضافه کنید، تا رایحه‌ی دلپذیری داشته باشد. با استفاده از این مخلوط و با حرکات دایره‌ای ملایم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صورت‌تان را ماساژ بدهید. این روش درمانی را باید به صورت روزانه تکرار کنید تا به بهترین نتیجه‌ی ممکن برسید.

۳۶. نیش و گزش حشرات را درمان می‌کند.

پیاز می‌تواند برای تسکین گزش و نیش حشرات مورد استفاده قرار گیرد. تمام کاری که باید انجام دهید این است که تکه‌های پیاز را روی محلی که دچار گزیدگی شده‌است، قرار دهید. خواص ضد التهابی پیاز در کاهش سوزش، خارش و تورم ناشی از حشرات بسیار موثر است.

۳۷. مشکل نازک شدن مو را درمان می‌کند.

پیاز برای درمان نازک شدن موها مفید است. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که آب یک پیاز را بگیرید و نصف قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید. شما می‌توانید روغن معطر مورد علاقه‌تان را برای از بین بردن بوی بد پیاز به ترکیب اضافه کنید. این مخلوط را روی تمام موها یا قسمتهایی که نازک هستند استعمال کنید. اجازه بدهید یک شب تا صبح بماند و البته سرتان را با چیزی پوشش ندهید. صبح روز بعد موهای خود را شامپو کنید. برای رسیدن به بهترین نتیجه این روش درمانی را دست کم یک تا سه بار در هفته باید انجام بدهید.

۳۸. ریزش مو و شوره‌ی سر را درمان می‌کند.

شما می‌توانید با استفاده از پیاز یک ماسک مو برای مبارزه با ریزش مو، شوره‌ی سر و خارش کف سر آماده کنید. آب پیاز به خصوص برای افزایش طول موهای شما مفید است. تمام کاری که باید انجام دهید این است که یک پیاز را رنده کنید یا آن را له کنید و آب آن را استخراج کنید. این آب را با مقادیر مساوی روغن زیتون یا نارگیل مخلوط کنید و آن را روی پوست و موی سرتان بگذارید. سر خود را با یک کلاه دوش بپوشانید و اجازه بدهید آب پیاز به مدت ۲ ساعت روی سر بماند.

در نهایت بعد از گذشت این مدت سرتان را با شامپو بشویید تا از چسبندگی موها خلاص شوید. این ماسک مو باعث افزایش توانایی رشد موهای شما می‌شود و در عین حال درخشش و شادابی برای پوست‌تان به ارمغان می‌آورد. برای رسیدن به بهترین نتیجه، باید دوبار در ماه از این روش استفاده کنید.

۳۹. رنگ مو را حفظ می‌کند.

شما می‌توانید آب پیاز را روی موهای خود استعمال کنید تا سایه‌ای از رنگ مسی روی آنها ایجاد کنید و موهای‌تان را براق کنید. با این حال، اگر می‌خواهید رنگ طبیعی موهای خود را حفظ کنید، می‌توانید پیاز را با مقدار مناسبی از روغن خردل مخلوط کنید و ترکیب حاصل را روی موهای‌تان بمالید. روغن خردل باعث کاهش اثر روشن‌کنندگی پیاز می‌شود.

۴۰. یک نرم‌کننده‌ی طبیعی مو است.

برای این‌که موهای‌تان را به طور طبیعی نرم کنید، می‌توانید مخلوطی از پیاز و شنبلیه را روی موهای خود بمالید. اجازه بدهید این ترکیب به مدن نیم ساعت روی موها بماند و سپس موهای‌تان را با یک شامپوی ملایم شستشو دهید.

۴۱. سرشار از پلی‌فنول است

پیاز سرشار از مقادیر زیادی پلی‌فنول است که نسبت به هر ادویه و سبزیجات دیگری مانند فلفل دلمه‌ای قرمز، سیر، هویج و گوجه فرنگی غنی‌تر است.

۴۲. مشکلات جنسی

مصرف منظم پیاز به درمان مشکلات جنسی مانند ، بی‌میلی جنسی، بنیه‌ی جنسی پایین و  کمک می‌کند.

بذر پیاز می‌تواند به افزایش تحرک و تعداد اسپرم‌های سالم کمک کند.

۴۳. کمک به پیشگیری از پوسیدگی دندان و رفع دندان درد

پیاز برای سلامت دهان و دندان مثلا پیشگیری از پوسیدگی دندان،  و عفونت دهان و دندان مفید باشد. فقط کافی است چند قطره آب پیاز تازه روی ناحیه‌ی آسیب دیده بریزید.

۴۴. از استرس اکسیداتیو پیشگیری می‌کند

پیاز همچنین از شما در برابر  محافظت می‌کند. فقط کافی است حداقل یک عدد پیاز در روز درون غذا بپزید و یا به صورت خام در سالاد مصرف کنید.

۴۵. آسیب دیدگی پوست سر را درمان می‌کند

آب پیاز برای درمان آسیب دیدگی پوست سر مفید است. کمی آب پیاز خام را با روغن نارگیل مخلوط کنید و روی پوست سرتان به مدت ۵-۱۰ دقیقه ماساژ دهید و با آب ولرم بعد از ۳۰ دقیقه بشویید.

۴۶. درمان سرطان سر و گردن

پیاز در برابر انواع سرطان مختلف سر و گردن بسیار موثر است.

۴۷. بینایی را بهبود و گوش درد را کاهش می‌دهد

استفاده از پیاز برای رفع تیرگی بینایی و  یا وزوز گوش بسیار توصیه می‌شود. کمی پیاز به رژیم غذایی روتین‌تان اضافه کنید و کمی آب پیاز را حرارت دهید و ۳-۴ قطره آب پیاز تازه‌ی گرم را در گوش‌تان بچکانید تا گوش دردتان کاهش پیدا کند.

۴۸. عملکرد گلبول قرمز خون را بهبود می‌بخشد

پیاز همچنین عملکرد  را نیز بهبود می‌بخشد. یک قاشق غذاخوری آب پیاز تازه را با کمی پود فلفل سیاه مصرف کنید. این کار را سه بار در روز دنبال کنید.

۴۹. به افزایش قد کمک می‌کند

مصرف منظم پساز با قند و شکر زرد به افزایش طبیعی قد کودکان کمک می‌کند.

۵۰. از یبوست و نفخ شکم پیشگیری می‌کند

۲ قاشق غذاخوری آب پیاز تازه یا خمیر پیاز را با کمی عسل یا آب لیمو مخلوط و مصرف کنید تا از  و نفخ شکم راحت شوید. یا کمی پیاز را خرد و با یک فنجان کشک مخلوط و مصرف کنید تا یبوست‌تان برطرف شود. همچنین در پخت و پزتان از پیاز استفاده کنید تا به صورت طبیعی یبوست و نفخ شکم مزمن را کاهش دهید.

۵۱. از بیماری‌های عروق کرنر قلب پیشگیری می‌کند

هر روز یک عدد پیاز قرمز بخورید تا از شما در برابر  محافظت کند.

۵۲. خون را پاکسازی می‌کند

پیاز به عنوان یک عامل تصفیه کننده‌ی بی‌نظیر خون شناخته می‌شود. مصرف منظم پیاز می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد و همچنین برای بیماران مبتلا به کم خونی نیز مفید است.

۵۳. گیجی و سرگیجه را درمان می‌کند

پیاز می‌تواند وضعیت گیجی و  را بهبود ببخشد. یک قاشق غذاخوری آب پیاز تازه را با یک قاشق چایخوری عسل مصرف کنید.

۵۴. کرم‌های شکم را از بین می‌برد

یک قاشق غذاخوری آب پیاز تازه را با کمی عسل مخلوط کنید و به کودکان بخورانید تا کرم‌های درون شکم‌شان را از بین ببرد.

۵۵. سندرم‌های گوارشی را درمان می‌کند

یکی از فایده‌های اصلی پیاز برای سلامتی آن است که شما را از دست سندرم‌های گوارشی مختلف خلاص می‌کند. به علاوه، به درمان اختلالات مجاری ادراری نیز کمک می‌کند.

* نکات احتیاطی و مضرات پیاز

پیاز علاوه بر داشتن ارزش غذایی، دارای برخی عوارض جانبی نیز است. همان پیازی که چندین و چند فایده برای سلامتی دارد، در موارد خاص نیز می‌تواند سبب بروز عوارض جانبی شود.

۱. سطح قند خون را به شدت کاهش می‌دهد.

پیاز سطح قند خون را کاهش می‌دهد بنابراین افراد دیابتی باید قبل از مصرف آن قند خون خود را بررسی کنند زیرا ممکن است میزان قند خون‌شان را بیش از اندازه پایین بیاورد.

۲. سبب سوزش معده می‌شود.

گرچه پیاز در درمان بسیاری از اختلالات دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند باعث تحریک، استفراغ، تهوع و سوزش معده شود. اگر در اثر استفاده از پیاز چنین اختلالاتی را به طور منظم تجربه کردید، بهتر است با پزشک‌تان مشورت کنید.

۳. سبب تحریک پوست می‌شود.

برخی از افراد ممکن است در هنگام استفاده از آب پیاز بر روی پوست دچار حساسیت پوستی یا راش بشوند. بنابراین توصیه می‌شود آن را در یک قسمت کوچک از پوست‌تان قبل از استفاده در تمام نواحی، آزمایش کنید.

۴. سبب بروز سوزش سر دل در زنان باردار و شیرده می‌شود.

زنان باردار و شیرده باید مقدار مصرف پیاز را محدود کنند، زیرا مصرف پیاز غالبا در طول این دوره‌ها باعث بروز سوزش سردل می‌شود.

۵. سبب سوزش سر دل می‌شود.

مصرف بدون کنترل پیاز می‌تواند منجر به سوزش سر دل شود. بنابراین، می‌تواند عوارض جانبی را برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی ایجاد کند. در صورت بروز چنین اختلالی، مراقبت‌های پزشکی سریع، لازم است.

۶. سبب بوی بدن دهان می‌شود.

پیاز معمولا پس از مصرف، به دلیل عطر و بوی قوی که دارد سبب می‌شود که دهان بوی بدی بگیرد. بوی تند پیاز به دلیل گوگرد موجود در آن است.

۷. فشار خون را کاهش می‌دهد.

پیاز ممکن است فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دهد. بنابراین، افرادی که داروهای فشار خون مصرف می‌کنند، باید در مصرف آن احتیاط کنند.

۸. دارای خاصیت ضد انعقاد است.

استفاده از پیاز ممکن است به علت خاصیت ضد انعقادی که دارد، مانع از لخته شدن خون شود. مصرف پیاز همراه با داروهای ضد انعقاد ممکن است خطر خونریزی و کبودی را افزایش دهد. از این رو باید از این عارضه‌ی جانبی مصرف پیاز که بسیار هم جدی است، آگاه باشید.

۹. حساسیت را افزایش می‌دهد.

افرادی که به پیاز آلرژی دارند، نباید آسپرین و پیاز را همراه با هم بخورند زیرا آسپرین باعث افزایش حساسیت پیاز می‌شود.

۱۰. سبب افزایش لیتیوم می‌شود.

پیاز ممکن است توانایی حذف لیتیوم را از بدن کاهش دهد. بنابراین اگر شما در حال مصرف داروی کاهش لیتیوم همراه با پیاز باشید، ممکن است میزان لیتیوم بدن شما افزایش بیابد. توصیه می‌شود قبل از مصرف هر نوع داروی لیتیوم، اگر پیاز مصرف می‌کنید، با پزشک‌تان مشورت کنید.

چگونه می‌توان پیاز را انتخاب و نگهداری کرد؟

– انتخاب: هم پیاز خشک و هم پیاز تازه در تمام طول سال در دسترس هستند. در حال خرید پیاز، آن‌هایی را انتخاب کنید که تمیز و خوش قیافه هستند، هیچ بازشدگی یا شکافی روی گردن ندارند. گردن پیاز نباید دارای یک مرکز چوبی ضخیم باشد. پیاز باید پوست تیره، خشک، درخشان و براق با مقداری ترک باشد. از خرید پیازی که دارای لکه‌های نرم و تک‌‌های مرطوب است پرهیز کنید، این نشان‌دهنده‌ی کیفیت پایین پیاز است. از مصرف پیازی که جوانه زده‌است پرهیز کنید، چرا که جوانه‌ نشانه‌ی کهنه بودن و ذخیره‌سازی نامناسب پیاز است.

نباید لکه‌های پودری تیره زیر پوست پیاز وجود داشته باشد، زیرا این لکه‌ها احتمالا کپک هستند که می‌توانند سبب خراب شدن گوشت پیاز شوند. پیاز باید بوی ملایمی داشته باشد.

طریقه‌ی نگهدای پیاز:

پیاز خشک را می‌توان به مدت چند ماه ذخیره کرد. تمام پیازها را باید در یک محل خنک، خشک و دارای تهویه‌ی مناسب نگهداری کنید تا حدود ۴ هفته ماندگار باشد. از فریز کردن پیاز پرهیز کنید چرا که به این کار باعث می‌شود آنها نرم شوند. از‌ آن‌جایی که پیاز رطوبت را جذب می‌کند، نباید زیر سینک نگهداری شود.

اغلب، پس از آماده کردن غذا قسمتی از پیاز باقی می‌ماند. این پیاز می‌تواند برای استفاده‌ی مجدد ذخیره شود. باید آن را در کیسه‌ی پلاستیکی قرار بدهید یا در یک ظرف دردار بگذارید و به مدت ۲ تا ۳ روز در یخچال برای استفاده‌ی مجدد نگهداری کنید. پیاز را علاوه بر نگهداری مناسب، باید به طور منظم بررسی کنید. پیازهایی که دارای لیزابه هستند یا تغییر رنگ داده‌اند را باید دور بریزید. آن‌هایی که جوانه زده‌اند را می‌توانید پس از جدا کردن قسمت سبز مصرف کنید. پیاز بهاره را می‌توانید تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

نکاتی برای استفاده (پخت و پز و خوردن)

۱. شما می‌توانید سالاد کلاسیک ایتالیایی را با ترکیب پیازهای خردشده، گوجه‌فرنگی و پنیر موتزارلا، که با روغن زیتون مخلوط شده‌اند، آماده کنید.

۲. پیاز خرد شده را می‌توانید سرخ کنید و به عنوان پایه‌ای برای سس پاستا، خورش‌ها و سوپ‌ها استفاده کنید. پیاز می‌تواند در کره یا مارگارین در حدود ۳ دقیقه با حرارت متوسط سرخ شود تا زمانی که ترد شود و رنگ قهوه‌ای طلایی به خود بگیرد. پیازهای سرخ شده را باید از روغن دربیاورید و آنها را بر روی یک حوله‌ی کاغذی قرار بدهید.

۳. پیاز خرد شده را می‌توانید با گوجه فرنگی، آووکادو و فلفل  ترکیب کنید و به این ترتیب دیپ سالسا گوآکامول را آماده کنید. حتی برنج ساده را می‌توانید با پیاز سبز و دانه‌های کنجد تزئین کنید تا جذاب‌تر شود.

۴. پیاز تفت داده شده می‌تواند عطر و طعم هر غذای گیاهی را بهبود دهد. تفت خوردن بافت و طعم پیاز را بهبود می‌بخشد. برای این کار باید پیاز را در روغن حرارت بدهید تا به رنگ قهوه‌ای دربیاید و طعم قوی بگیرد. این پیاز را می‌توانید به سبزیجات تفت خورده، سوپ و انواع پاستا اضافه کنید.

۵. می‌توانید پیازهای خرد شده را به آرامی بپزید تا نرم و شیرین شوند و محتوای گوگرد آن کاهش بیابد، و در نتیجه طعم ملایم‌تری داشته باشد. این پیاز را غذاهایی مانند ریوزوتو، انواع پلو و «گوشت قرمز تفت داده شده و بعد در آب پخته» برای افزودن یک شیرینی طبیعی اضافه می‌شود.

روش‌های سالم برای مصرف پیاز

اگر به دنبال راه‌هایی هستید که بتوانید از طریق آنها از حداکثر فواید پیاز برای سلامتی بهره‌مند شوید، چند توصیه‌ی مشهور را از قول متخصصان تغذیه برای‌تان نقل خواهیم کرد. البته در حقیقت قصد نداریم دستورالعمل‌های آشپزی را برای‌تان ذکر کنیم، زیرا به آسانی با مراجعه به وب‌گاه‌های آشپزی می‌توانید به صدها دستور پخت غذا با پیاز دسترسی پیدا کنید؛ در این بخش تنها به ذکر چند نکته اکتفا می‌کنیم:

الف – بدیهی است که مواد مفید موجود در پیاز خام بسیار بیش‌تر از پیاز پخته است. ولی این موضوع در مورد آنتی‌اکسیدان‌ها از اهمیتی بالاتر برخوردار است، و به جرات می‌توان گفت به غیر از آنتی‌اکسیدان‌ها، سایر مواد مفید برای سلامتی را می‌توانید در پیاز پخته نیز بیابید.

ب – روش آسان برای افزودن بیش‌ترِ پیاز به بیش‌ترِ غذاها بدون نگرانی از طعم و مزه‌ی آن، انجام این دستورالعمل است: پیاز را تکه تکه کنید؛ سپس آن را در کاسه‌ای قرار دهید و روی آن مقداری آب لیمو بریزید و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب لیمو خیس بخورد. هم‌چنین می‌توانید مقداری نمک، فلفل یا ادویه‌های تازه نیز به آن اضافه کنید. آب لیمو با حفظ خواص آنتی‌اکسیدانی فلاونوئیدهای موجود در پیاز، بخشی از بو و مزه‌ی تند آن را کاهش می‌دهد. پس از چند دقیقه که پیاز در آب لیمو و ادویه به خوبی خیس خورد، می‌توانید آن را با هر غذایی نوش جان کنید. این کار را حداقل روزی یک بار انجام دهید و به وضوح شاهد بهبود وضعیت سلامتی‌تان باشید.

پ – برای تقویت دستگاه ایمنی و هم‌زمان، برای جلوگیری از ایجاد التهاب در بدن‌تان از آب پیاز استفاده کنید. البته آب پیاز آن‌چنان خوشمزه و دلچسب به نظر نمی‌آید، ولی با روش درست و افزودن مواد دیگر به آن، می‌تواند بسیار دلپذیر نیز باشد. می‌توانید روش‌ها و دستورالعمل‌های تهیه‌ی آب پیاز خوشمزه را در اینترنت جست‌وجو کنید. در طب سنتی ترکیب آب پیاز و عسل را برای درمان  تجویز می‌کردند، ولی پس از مطالعه‌ی این مقاله حتما شما نیز با ما هم‌عقیده هستید که خواص و فواید پیاز بسیار بیش‌تر از این است که از آن تنها برای درمان آنفولانزا استفاده شود.

ت – سعی کنید در غذاهای‌تان از موادی استفاده کنید که خواص و ارزش غذایی پیاز را کامل می‌کنند.  (زیرا دارای خواصی مشابه پیاز است)؛ هم‌چنین  نیز بسیار مفید است و مصرف آن توصیه می‌شود

دکمه بازگشت به بالا