راهاندازی کافه اولین فکری است که بعد از عبور از کافیشاپها و جمعیتی که در آن نشستهاند، به سرمان میزند. درآمد و حاشیه سود کافیشاپ باعث شده است خیلی از ما این فکر را در سر داشته باشیم که شاید بد نباشد کافهای راه بیندازیم و با قهوه و کیکها روزمان را سپری کنیم. اما باید به این موضوع هم دقت کنیم که، راهاندازی کافه مراحل و البته نکاتی دارد که اگر به آنها دقت نکنیم، درست مثل تمام کافههایی که روزی با ذوق کارشان را شروع کردند و در زمان کمی با دلسردی قید آن را زدند، ضرر زیادی متحمل میشویم.
مراحل راه اندازی کافه
آنچه که در این متن خواهید خواند: * راهاندازی کافه کوچک * هزینه راهاندازی کافیشاپ مراحل راهاندازی کافه کوچک کافه، هر چقدر هم که کوچک باشد، هم به سرمایه قابل توجهی نیاز دارد و هم باید مراحل راهاندازی آن به دقت طی شود. در هر مرحله اقدامات خاصی را باید طی کنید تا در نهایت این کسبوکار برای شما سودآور باشد. پیشنهاد خواندنی: مرحله اول: انتخاب نوع سرمایهگذاری اول از همه، باید با توجه به میزان بودجه مورد نظرتان یکی از سه روش زیر را انتخاب کنید:
1. خرید حق امتیاز برند یک کافه (فرانچایز): در این مدل در ازای پرداخت حق فرانچایز (نوعی مجوز یا حق امتیاز برای استفاده از برند دیگران فرانچایز گفته میشود)، در مکانی که توسط ارائهدهنده فرانچایز انتخاب شده است، حق استفاده از نام آن برند و فعالیت تحت لیسانس برند را خواهید داشت.
2. راهاندازی کافه از نقطه صفر: در این روش خودتان باید به نام تجاری، مکان تاسیس و تمامی تجهیزات فکر کنید که البته بیشترین تلاش را همین روش نیاز دارد. 3. خریدن یک کافیشاپ آماده: در این روش، کافیشاپی را که از قبل تاسیس شده و کلیه تجهیزات آن فراهم شده است، خریده یا اجاره میکنید. فقط به یاد داشته باشید که اگر کافیشاپی سودده باشد، هیچگاه واگذار نخواهد شد.
مرحله دوم: آماده کردن مدارک راهاندازی کافه شما برای راهاندازی کافه قهوه یا هر نوع کافه دیگر به مدارکی که در ادامه عنوان شده است، نیاز دارید: * احراز تابعیت جمهوری اسلامی ایران * ارائه سند مالکیت که میتواند شامل یکی از این موارد باشد: (اجارهنامه رسمی یا عادی، بنچاق، مبایعهنامه، حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام تنظیم اجارهنامه
، رسید معتبر پرداخت اجارهبها) * ارائه قراردادهای منعقدشده بین متقاضی پروانه کسب با ادارات و سازمانهای دولتی * اصل و فتوکپی تمام صفحات شناسنامه (۲ نسخه) * اصل و کپی کارت ملی (۲ نسخه) * ارائه آخرین مدرک تحصیلی * ارائه سوابق کاربری تجاری یا اداری یا کارگاهی محل کسب (عوارض مشاغل و کسب و پیشه) * کسب رضایت مالک به منظور تغییر شغل * گواهی پایان خدمت نظام وظیفه * ۱۲ قطعه عکس ۴×۳ جدید * کدپستی ۱۰ رقمی واحد صنفی (کپی قبض تلفن واحد صنفی) * در صورت داشتن پروانه کسب قبلی، ارائه فتوکپی جواز کسب * در صورت موروثی بودن ملک، ارائه رضایت محضری سایر وراث به همراه اصل و فتوکپی شناسنامه ورثه و اصل و فتوکپی گواهی حصر وراثت پیشنهاد خواندنی:
مرحله سوم: پیدا کردن فضای مناسب در مورد فضای کافیشاپ حتما به این موضوع دقت کنید که، محل مورد نظر شما باید حداقل ۲۰ مترمربع مساحت داشته باشد. همچنین، محلی که معرفی میکنید باید سند مالکیت یا اجارهنامه عادی و محضری داشته باشد تا پروانه کسب صادر شود. ضمن اینکه، نزدیک آرایشگاه زنانه و دبیرستان دخترانه نیز نباشد. مرحله چهارم: گذراندن دورههای آموزشی مورد نیاز اینکه خودتان بخواهید در کافه مشغول به کار شوید یا فرد ماهری را استخدام کنید، در این مرحله اقدامات متفاوتی را میطلبد.
اگر بخواهید خودتان در کافه امور را در دست بگیرید، باید مهارتهایی را کسب نموده و مدارک معتبر را اخذ کنید. برای آموختن این مهارتها و مدارک، نیاز به شرکت در دورههای فنی آموزشی دارید که توسط آموزشگاههای مختلف برگزار میشوند. مرحله پنجم: خرید تجهیزات لازم برای راهاندازی کافه مانند هر کسبوکار دیگری، راهاندازی یک کافه چه کوچک و چه بزرگ، نیازمند یک سری تجهیزات است.
در حال حاضر، تجهیزات موجود در بازار، تنوع بالایی دارند و با قیمتهای مختلفی ارائه میشوند. بهتر است پیش از خرید تجهیزات، خصوصا لوازم برقی، تحقیقات کامل صورت گیرد. تجهیزات مورد نیاز برای راهاندازی کافه پیش از خرید تجهیزات کافه باید منوی مورد علاقه خود را انتخاب کنید. پس از مشخص شدن موارد داخل منو، به خرید تجهیزات و لوازم لازم برای آماده کردن خوراکیهای داخل منو، بپردازید.
* دستگاه اسپرسوساز * دستگاه قهوهساز * دستگاه آسیاب قهوه و اسپرسو * دستگاه مخلوطکن و میکسر * دستگاه آبمیوهگیری * دستگاه چایساز * دستگاه قهوهجوش * دستگاه شیکر * دستگاه یخساز * دستگاه تصفیه آب * دستگاه ساندویچساز * دستگاه مایکروفر، فر و توستر * وسایل پختن غذا * یخچال فریزر * مبلمان، میز و صندلی * ظروف پذیرایی * وسایل پذیرایی * تجهیزات نظافتی * سینک بزرگ و کوچک * دستگاه ظرفشویی * قفسه نگهداری ظروف و لوازم * شوکیس * تجهیزات تهویه هوا * تجهیزات امنیتی * میز آمادهسازی غذا * دستگاه آیستی * سیستم صوتی مناسب * مواد اولیه مورد نیاز * لوازم رست * پارچ شیر * تمپر مرحله ششم:
دریافت جواز کسب دریافت مجوز راهاندازی کافه، از طریق و به طریق حضوری، انجام میشود. تمامی مدارک عنوان شده در بخش قبل را باید ارائه کنید و پس از بازرسی حضوری، مجوز که مدت زمان اعتبار آن ۵ سال است، برای شما صادر میشود. البته شما باید کارت بهداشت و گواهینامه آموزش بهداشت اصناف را نیز دریافت کنید. لازم به ذکر است که اگر دریافتکننده مجوز خانم باشد، باید یک مرد را به عنوان مباشر خود معرفی کند.
به این نکته دقت داشته باشید که در هر مرحله گفته شده، باید هزینهای پرداخت کنید. آگاهی از هزینههای راهاندازی یک کافه، باعث میشود که بتوانید برنامهریزی مالی دقیقتری داشته باشید. هزینههای راهاندازی کافه بسته به اینکه بخواهید یک کافیشاپ کوچک، کافه قلیان یا یک کافه رستوران داشته باشید، هزینهها بسیار متفاوت است. همچنین، نوع تجهیزات و برندی که انتخاب میکنید نیز بر هزینههای نهایی شما اثرگذار است.
لازم به ذکر است که محل راهاندازی کافه قهوه یا هر نوع کافهای، بخش اعظم هزینههای ثابت را پوشش میدهد که بسیار وابسته به منطقهای است که کسبوکار خود را در آن شروع کردهاید. هر چند که در هزینههای متغیر، حقوق و دستمزد پرسنل، سهم بیشتری از هزینهها را از آن خود میکند. هزینه راهاندازی کافیشاپ کوچک تفاوت هزینههای یک کافیشاپ کوچک با بزرگ در وسعت محل راهاندازی، تعداد و اندازه تجهیزات است.
به همین دلیل از مواردی که در این بخش نوشته شدهاند، میتوانید برای راهاندازی یک کافه بزرگ و مجلل نیز استفاده کنید. ضمن اینکه هزینهها، با توجه به نوع منویی که طراحی کردهاید و لوازمی که خریداری میشود، متغیر است. هزینههای راهاندازی کافه به موارد زیر دستهبندی میشود: * هزینه محل و ملک: حداقل آن ۴۰۰ میلیون تومان است * هزینه دریافت مجوزهای لازم: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲ میلیون تومان است * هزینههای طراحی دکوراسیون: با توجه به متراژ مغازه و سبکی که کار میکنید متفاوت است؛ ولی از ۲۰۰ میلیون شروع میشود.
* هزینه طراحی منو: از ۱۰ میلیون تومان شروع میشود و بسته به نوع منو و فرد طراح، این عدد افزایش مییابد. * هزینه خرید تجهیزات: حداقل هزینه با خرید لوازم کاملا معمولی از ۶۰۰ میلیون تومان شروع میشود. * هزینه خرید مواد اولیه: از ۲۰ میلیون شروع میشود که کاملا بستگی به منویی دارد که طراحی کردهاید. * هزینه آموزش و یا استخدام نیروی کار: هزینه آموزش متفاوت است ولی هزینه استخدام پرسنل بستگی به میزان مهارت آنها و سابقه کاریشان دارد.
برای هر فرد مبتدی، حقوق ماهیانه حداقل ۷ تا ۹ میلیون در نظر بگیرید. * هزینه تبلیغات، بازاریابی و یافتن مشتری: کاملا بستگی به استراتژی شما در تبلیغات دارد. اگر بخواهید تنها در فضای مجازی تبلیغ کنید یا اینکه در سطح شهر بیلبورد بزنید، بازه قیمتی بسیار وسیع است. در هر یک از این مراحل، میتوانید از یک مشاور کمک بگیرید که هزینه مشاوره نیز به گزینههای فوق اضافه میشود. پیشنهاد خواندنی: هزینه راهاندازی کافه قلیان هزینهها و مواردی که برای راهاندازی کافه قلیان باید در نظر بگیرید، شامل موارد زیر است:
* هزینه مکان و موقعیت کافه قلیان * هزینه خرید تجهیزات لازم * هزینه طراحی دکوراسیون محل * هزینه استخدام پرسنل کافه * هزینههای لازم برای جذب مشتریان هدف و بازاریابی * هزینه قابل توجه برای بیمهها * هزینه تجزیه و تحلیل رقبا * هزینه لازم برای استانداردسازی و مصرف برق، آب و گاز * هزینههای لازم جهت اخذ مجوز کافه قلیان یکی از وجوه تمایز کافه قلیان با دیگر کافهها، هزینه قلیان، زغال و تجهیزات آمادهسازی آن است که بهتر است قیمت آن را به صورت روزانه بررسی کنید. یخچال شو کیک که با نام ویترین شو کیک و یا ویترین یخچالی نیز شناخته می شود، انتخابی مطمئن برای به نمایش گذاشتن انواع کیک، دسر و سالاد های متنوع در رستوران ها و کافی شاپ ها میباشد.
هزینه راهاندازی کافه رستوران هزینه راهاندازی، به نوع کافه رستورانی که میخواهید افتتاح کنید، هزینه اجاره و نوع و تعداد و اندازه وسایل و عواملی چون میزان لوکس بودن کافه، بستگی دارد؛ اما به طور کلی هزینههای راهاندازی کافه رستوران را میتوان به موارد زیر خلاصه کرد: * هزینههای مکان کافه رستوران * بازسازی دکور و فضاسازی * هزینه استخدام پرسنل * تجهیزات ضروری برای پختوپز و پذیرایی * فناوریهای مورد نیاز مثل دوربین مدار بسته * هزینه مدرک گواهینامه و اعتبارها مادۀ ۱۳۱ قانون مالیات مستقیم برای کافهها سازمان مالیاتی در ابتدای سال ۱۴۰۲ بر اساس کلیه فعالان اقتصادی و صاحبان واحدهای تهیه غذا (آشپزخانهها) و کافیشاپها را فراخوانده تا برای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، ثبتنام کنند.