خبر جعلی، چالش همه کشورهاست/نیاز فوری به مقابله با نشر اخبار خلاف واقع

خبر جعلی، چالش همه کشورهاست/نیاز فوری به مقابله با نشر اخبار خلاف واقع

به گفته معاون وزیر اقتصاد و مقررات مرکز ملی فضای مجازی ، موضوع اخبار جعلی به دلیل استفاده گسترده از رسانه های مجازی به یک مشکل و چالش بزرگ برای همه کشورها و شرکت ها تبدیل شده است. و رسانه های اجتماعی ، و جلوگیری و مقابله با انتشار اطلاعات ، اخبار و مطالب نادرست. ، این یک نیاز فوری است.

به گزارش مجله روز ، به نقل از مرکز ملی فضای مجازی ، سید هادی سجادی – معاون وزیر اقتصاد و مقررات مرکز ملی فضای مجازی در تشریح مصوبه شصت و هشتمین جلسه شورای عالی فضای مجازی درباره الزامات پیشگیری و مبارزه با شیوع اطلاعات ، اخبار و مطالب در فضای مجازی. “مزایای اجرای این سند به طیف وسیعی از بازیگران ، از افراد گرفته تا صنایع و شرکت ها می رسد و به نوعی ، این سند یکی از اسنادی است که در خدمت حمایت از تمام بخشهای جامعه خواهد بود. اخبار و اطلاعات جعلی ، “او گفت.

وی افزود: “موضوع اخبار جعلی و شکل پیشرفته آن به نام جعلی عمیق (DeepFakes) به دلیل انتشار گسترده رسانه های مجازی در جهان و کانال های خبری ، به ویژه در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی که به راحتی و برای تولید و توزیع “. این یک مشکل و چالش بزرگ برای همه کشورها و شرکت ها شده است.

مرکز ملی فضای مجازی ، معاون اقتصادی و مقررات در دانشگاه آکسفورد گفت: “طبق نظرسنجی مرکز تحقیقات اینترنتی دانشگاه آکسفورد ، این تعداد از 28 در سال 2017 به 48 در ایالات متحده رسیده است.” مرکز ملی فضای مجازی. 2018 و 70 کشور در سال 2019 وارد شده اند. اکثر کشورها برای مقابله با این روند نگران کننده قانونگذاری و قانونگذاری را اتخاذ کرده و یا در مرحله مراحل قانونی هستند و جرایم مرتبط را تشدید کرده اند.

اقدامات سختگیرانه کشورهای اروپایی

سجادی ادعا کرد که کشورهای اروپایی و رهبران فضای مجازی اقدامات سختگیرانه تری را انجام داده و جریمه های تعیین شده در این زمینه را تأیید می کنند. سجادی گفت: “آلمان در قانون بهبود اجرای قانون در رسانه های اجتماعی ، ژوئیه 2017 ، تا 5 میلیون جریمه نقدی محکوم کرد.” یورو برای اشخاص حقیقی و 50 میلیون یورو برای اشخاص حقوقی.

وی افزود: فرانسه در ژوئیه 2019 قانون نفرت آنلاین را تصویب كرد و خواستار آن شد كه رسانه های اجتماعی ظرف 24 ساعت محتوای مخرب را حذف كنند و در صورت مجازات 1.4 میلیون دلار جریمه كنند مالزی همچنین در آوریل 2018 لایحه ضد خبری دروغی را تنظیم کرد که بر اساس آن جرم نشر یا عدم همکاری در اجرای اقدامات مقتضی درباره اطلاعات نادرست و اخبار منتشر شده 122000 جریمه نقدی است. دلار و مجرم تا 6 سال زندان دارد.

دبیر کمیسیون عالی تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به قانون مبارزه با کلاهبرداری و اطلاعات آنلاین سنگاپور که از اکتبر سال 2019 به اجرا درآمد ، گفت: “این قانون به شبکه ها اجازه می دهد رسانه های اجتماعی اخطارها را منتشر می کنند ، محتوا را حذف یا اصلاح می کنند. و مقامات دولتی به اخبار دروغ دستور داده اند و به دلیل نقض قانون و آسیب رساندن به منافع ملی ، به شرکت ها 720،000 دلار و تا 10 سال زندان و 100،000 $ جریمه نقدی محکوم کرده اند.

رویکرد کشورها به اخبار جعلی و دستکاری اطلاعات آنلاین

سجادی با بیان اینکه به طور کلی کشورها چهار رویکرد را در این زمینه اتخاذ کرده اند اظهار داشت: رویکرد اول اعمال و تکیه بر مقررات موجود در رابطه با قوانین مدنی ، کیفری ، اداری و سایر قوانین مربوط به تنظیم رسانه ها و اجرای قانون است. قوانینی علیه افترا یا افترا (کانادا ، ژاپن ، نیکاراگوئه ، سوئد و انگلستان) ، حتی اگر این قوانین در دوره قبل از اینترنت وضع شده باشند.

وی ادامه داد: رویکرد دوم این است که کشورها (چین ، مصر ، فرانسه ، آلمان ، اسرائیل ، مالزی و روسیه) قوانین جدید و متمرکزتری را وضع کنند که تحریم هایی را برای رسانه های اجتماعی اعمال می کند که اخبار جعلی را ارسال می کنند و اغلب جریمه می کنند و Emet l رویکرد سوم مشارکت مراجع انتخاباتی و بسترهای دیجیتالی در شناسایی و مسدود کردن اخبار نادرست یا انتشار اخبار “واقعی” در حین و پس از انتخابات است ، که در کشورهایی مانند ‘آرژانتین ، انگلستان ، چین و مالزی.

وی در توضیح رویکرد چهارم گفت: “اطلاع رسانی به شهروندان در مورد خطرات اخبار جعلی (سوئد و کنیا) ، به ویژه از کودکی و نوجوانی ، چهارمین رویکرد در این زمینه است.” همزمان با اقدام سایر کشورها ، ما در مورد لزوم تنظیم و سازماندهی موضوع در کشور با ظهور ویروس تاج و انبوه اخبار دروغ که در این زمینه در کشور منتشر شده است و باعث نگرانی شدید مردم شده است. .

برای مقابله با انتشار اطلاعات غلط ، سندی را ابلاغ کنید

معاون وزیر اقتصاد و مقررات مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد: پس از بررسی قوانین و اسناد موجود در کشور و بررسی اقدامات سایر کشورها ، پیش نویس سند مربوطه تهیه و پس از کسب نظر کارشناسان در این زمینه و طرح را به کمیسیون عالی تنظیم مقررات مرکز ملی فضایی ارائه می دهند. عملاً سرانجام متن نهایی پروژه به شورای عالی ارسال شد که در دو جلسه کاری آن را بررسی و تصویب کرد.

سجادی درباره سند مصوب که قرار است به زودی اعلام شود توضیح داد: وظایف نشرگاه ها و بسترهای نشر مشخص شده است. این وظایف شامل ارائه سازوکارهای تغییر محتوا برای اطمینان از جعل نشدن آنها قبل از انتشار یا حذف بلافاصله پس از اطلاع از جعل از طریق مکانیزم های ارائه شده توسط وزارت ارشاد یا سایر گزارش ها است.

وی افزود: در این مقاله تمایزی بین پورتال نشر و بستر نشر قائل شده است. درگاه ها مکان نهایی برای انتشار محتوا هستند ، که می توانند اشکال مختلفی داشته باشند ، از جمله سایت ها ، کانال ها ، برنامه ها و هر موجود فضای مجازی که در دسترس عموم است. سکوهای نشر زیرساخت هایی هستند که رسانه های نشر در آنها فعالیت می کنند و البته وظایف و مسئولیت های آنها متفاوت است.

دبیر کمیسیون عالی تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی تأکید کرد: در یکی از مواد تصویب شده ، تصمیم گرفته شد که قوه قضاییه با همکاری آژانس ها ، پیش نویس قانون را ظرف سه ماه که مجازات ها مطابق با قوانین موجود تنظیم می شود. پورتال ها و سیستم عامل ها و همچنین ناشران اخبار ، اطلاعات و محتوای جعلی را جدا کنید.

سجادی گفت: پرونده های متعددی نیز مورد بررسی قرار گرفته است ، از جمله توضیح صلاحیت دادگاه های جمهوری اسلامی با توجه به درگاه ها و بسترهای نشر خارجی. در جای دیگر ، به وزارت ارشاد دستور داده شد كه طی سه ماه اقدامات لازم را انجام دهد ، مانند طراحی و اجرای سازوكارهای جامع حقیقت یاب و ایجاد یك بستر معیار برای گزارش تقلبی.

اخبار جعلی را از طریق کانال ها و گروه ها بدانید

“در کشور ما ، تعدادی کانال و گروه به طور خود به خود ایجاد شده اند که اطلاعات بسیار بزرگی را ارائه می دهند. خوب ، آنها این کار را با یک توضیح دقیق انجام می دهند ، اما کامل نیستند و حداکثر عضویت آنها 20،000 عضو است.

معاون وزیر اقتصاد و مقررات مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: بر این اساس از وزارت فرهنگ و جهت گیری اسلامی خواسته شده است که سازوکارهای لازم را در این زمینه در سطح ملی فراهم کند و به محض اطلاع از “یک مقاله جعلی ، همه رسانه ها به آن مراجعه می کنند و آن را انکار می کنند”. و توضیحات مربوطه را دریافت خواهید کرد ، که البته می تواند به سایت آنلاین مربوطه یا برنامه تولید شده یا ارائه خدمات وب به رسانه ها اشاره داشته باشد.

سجادی افزود: علاوه بر این ، بحث در مورد تدوین و اجرای سیستم اعتباربخشی و رتبه بندی بنادر و سیستم عامل ها در این زمینه است که موفقیت و تلاش خود را با شاخص های دقیق اندازه گیری می کند و گزارش ها را در این زمینه برای عموم منتشر می کند سه ماه ، یکی از وظایف وزارت فرهنگ است و یک راهنما است. موارد دیگری نیز در میان وظایف وزارت ارشاد وجود دارد که پس از اعلام منتشر می شود. ارائه کیفیت انتشار یا پیش نویس قوانین اخلاقی حرفه ای ، ترویج سواد اینترنتی برای جلوگیری از انتشار و توزیع اخبار نادرست است و این موارد نادرست است.

وی با توجه به وظایف صدا و سیما ، در این سند تأکید کرد: در زمینه اقدامات میدانی تهیه گزارش از موارد اخبار نادرست که موجب نگرانی گسترده در جامعه می شود یا پیامدهای ملی دارد و منطقه ای ، وظایف رادیو و تلویزیون ایران در نظر گرفته شده است. . در همین حال ، سازمان صدا و سیما در برخی از بخشهای فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد نیز همکاری می کند.

معاون اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی اظهار داشت: برای مواردی که در سیستم عامل ها و درگاه های خبری خارجی به مردم آسیب می رساند ، اخبار جعلی به سایر دستگاه ها مانند وزارت امور خارجه اختصاص داده شده است. امور خارجه و دادستان کل کشور. به طور کلی ، تلاش شده است که در یک بسته منسجم مجموعه اقدامات انجام شده توسط آژانس های مختلف مشخص شود و با در نظر گرفتن مسئولیت ها و پاسخ ها ، زمینه ای برای برخورد با اخبار دروغ به صورت سیستماتیک فراهم شود.

سجادی ابراز امیدواری کرد با اجرای این سند برخی از نگرانی های مربوط به ناهنجاری های فضای مجازی که همه کشورها از جمله کشور ما را تحت تأثیر قرار داده است ، برطرف شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا