بیمه مسئولیت ساختمان و بیمه مسئولیت مدیر ساختمان
در این گزارش قصد داریم به طور کامل بیمه های ساختمان و به ویژه بیمه مسئولیت ساختمان را با هم دیگر بررسی کنیم و ببینیم که هر یک از ساختمان های اطراف ما باید چه بیمه هایی داشته باشند، اگر شما در ساختمان زندگی می کنید یا مدیر ساختمان هستید پیشنهاد می کنم حتما تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. همچنین در صورتی که شما مدیر ساختمان هستید باید با بیمه مسئولیت مدیر ساختمان آشنایی لازم را داشته باشید که در ادامه در مورد این موضوع نیز توضیحات کاملی داده شده است.
بیمه مسئولیت مدیران ساختمان
مدیران ساختمان باید بدانند در صورت رخ دادن هر یک از حوادث بالا مانند سقوط آسانسور، آتش سوزی ساختمان و سایر اتفاقات مسئولیت آن با مدیر ساختمان است و مدیر ساختمان باید خسارت های آنرا پرداخت نماید، به همین دلیل داشتن بیمه مسئولیت مدیران ساختمان یکی دیگر از بیمه های ساختمان است که تهیه آن می تواند هزینه های سنگینی را از دوش مدیران ساختمان بردارد. این بیمه نامه خسارت های مختلفی که مسئولیت آن با مدیر ساختمان است را پوشش می دهد و هزینه های آنرا می پردازد. لذا به مدیران ساختمان توصیه می شود هرچه سریعتر نسبت به تهیه بیمه مسئولیت مدیران ساختمان اقدام نمایند.
بیمه مسئولیت مهندسان ساختمان
در ابتدا یک ساختمان در حال ساخت را با هم بررسی می کنیم تا ببینیم این ساختمان ها چه بیمه هایی باید داشته باشند، آیا اصلا ساختمان های در حال ساخت نیاز به بیمه دارند ؟
ساختمان ها در حال احداث نیز بیمه های مختلفی دارند که با استفاده از این بیمه ها می توان از خسارت های گوناگونی جلوگیری کرد. قطعا در ساختمان های در حال احداث، ممکن است حوادث بیشتری نسبت به ساختمان های دیگر رخ دهد، لذا این ساختمان ها باید برای جلوگیری از وارد شدن خسارت های مالی سنگین، بیمه هایی را داشته باشند، این بیمه ها عبارت هستند از
بیمه مسئولیت مهندسان ساختمان در قبال کارکنان
این مبحث به طور کامل در مقاله بیمه تکمیلی انفرادی مهندسان توضیح داده شده است. اما در این مطلب نیز آنرا مجددا برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد. باید بدانید که اگرحین کار در پی حادثه ای، به هر یک از کارگران ساختمانی آسیبی وارد گردد، پرداخت هزینه های آن به عهده مهندسان ساختمان می باشد. حتی اگر در پی این حادثه هر یک از کارگران ساختمانی فوت کند، مهندس سازنده ساختمان باید دیه شخص فوت شده را به خانواده وی پرداخت نماید.
از آنجایی که احتمال رخ دادن این حوادث بسیار زیاد است، داشتن بیمه مسئولیت مهندسان ساختمان می تواند بسیار کارآمد و مفید باشد. بر اساس اگر برای هر یک از کارگران ساختمانی در محیط ساختمان حادثه ای رخ دهد، شرکت موظف به پرداخت خسارت به شخص آسیب دیده می باشد. این بیمه نامه خسارت های مختلفی را پرداخت می کند که این خسارت های عبارت هستند از :
هزینه های پزشکی، دیه شخص فوت شده، غرامت نقص عضو و از کار افتادگی، پرداخت حقوق بیکاری و …
بیمه مسئولیت مهندسان ساختمان در قبال اشخاص ثالث
باید بدانید اگر در یک ساختمان در حال ساخت حادثه ای رخ دهد و منجر به آسیب به اشخاص ثالث گردد، باز هم مهندسان ساختمان مسئول آن هستند. بیمه عمر و تشکیل سرمایه در قبال اشخاص ثالث مناسب این حوادث است و خسارت های آنرا پرداخت می کند. به طور مثال اگر یک آجر از بالای ساختمان روی سر یکی از رهگذران بیافتد و خدایی ناکرده آن شخص فوت کند، اگر مهندسان این بیمه را تهیه کرده باشند، شرکت بیمه گر، دیه شخص فوت شده را به وارثان قانونی شخص پرداخت خواهد کرد، اما در غیر این صورت، پرداخت دیه شخص فوت شده به عهده مهندس سازنده ساختمان می باشد.
بیمه مسئولیت مهندسان ساختمان عناوین گوناگون و بسیار زیادی دارد که ما تمامی آنها را در مقاله برای شما بیان کرده ایم، به شما پیشنهاد می کنم حتما این مطلب را در مطالعه فرماید.
بیمه های ساختمان های تکمیل شده
پیشتر بیمه های مورد نیاز برای ساختمان های در حال ساخت را بیان کردیم، حال بیایید بررسی کنیم و ببینیم ساختمان هایی که ساخت آنها به اتمام رسیده باید چه بیمه های داشته باشند.
بیمه تضمین کیفیت ساختمان ها
این بیمه نامه یکی از بیمه های اجباری است که مسئولان ساختمان پس از اتمام ساخت سازه باید نسبت به تهیه آن اقدام کنند. این بیمه نامه پس از اتمام ساخت ساختمان به مدت 10 سال اعتبار دارد و در این مدت خسارت های رخ داده را پرداخت می کند. همچنین مدیران ساختمان می توانند حق بیمه بیشتری پرداخت کنند تا مدت اعتبار این بیمه نامه را افزایش دهند.
پوشش های بیمه تضمین کیفیت ساختمان ها
- سازه های ساختمانی شامل پی، اسکلت، سقف و سفت کاری
- نمای ساختمان
- عایق های رطوبتی ساختمان
- تجهیزات و تاسیسات مکانیکی و تاسیسات برقی
در صورتی که مواد فوق باعث وارد شدن آسیب به اشخاص گردد، شرکت بیمه خسارت های آنرا پرداخت خواهد کرد.
موارد خارج از پوشش بیمه تضمین کیفیت ساختمان
بیمه تضمین کیفیت ساختمان ها، مانند تمامی بیمه نامه ها استثنائاتی را شامل می شود که این موارد عبارت هستند از :
- خسارت های ناشی از جنگ و شورش
- انفجار
- آتش سوزی
- سیل و زلزله
- خسارت های ناشی از تشعشعات هسته ای و رادیو اکتیو
- فرسودگی
بیمه آتش سوزی
قطعا یکی از اصلی ترین بیمه هایی که هر ساختمان باید داشته باشد بیمه آتش سوزی می باشد، همچنین لازم به ذکر است در سال 1400 داشتن این بیمه اجباری شده است و تمامی ساختمان ها باید نسبت به اقدام نمایند. بیمه آتش سوزی طور کلی خطرات آتش سوزی، انفجار و صاعقه را پوشش می دهد. اما این بیمه نامه پوشش های متعدد و گسترده ای دارد که بسیاری از حوادث، که ممکن است برای هر ساختمان رخ دهد را پوشش می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این بیمه نامه به مقاله مراجعه فرمایید.
بیمه زلزله
زلزله یکی از حوادث طبیعی و بسیار خطرناک است که هرآن ممکن است رخ دهد و خسارت های سنگین و جبران ناپذیری را به ساختمانی ها وارد کند. از آنجایی که تقریبا 70 درصد ساختمان ها در شهرها و 90 درصد خانه های روستایی در برابر زلزله مقاوم نیستند، تهیه این بیمه برای هر ساختمان یکی از واجبات می باشد. البته لازم به توضیح است بیمه زلزله یکی از پوشش های بیمه آتش سوزی است و به تنهایی قابل تهیه نیست، به همین دلیل شما اگر می خواهید برای ساختمان خود بیمه زلزله تهیه کنید، باید ابتدا بیمه آتش سوزی را تهیه کرده باشید.
سایر پوشش های بیمه آتش سوزی
همانطور که گفتین بیمه آتش سوزی یکی از بیمه های ساختمان است که پوشش های مختلفی دارد و حوادث گوناگونی را پوشش می دهد، این پوشش ها عبارت هستند از :
- برخورد اجسام خارجی به ساختمان
- ریزش سقف ناشی از بارش برف
- سقوط هواپیما و هلیکوپتر
- رانش زمین
- سقوط بهمن و ریزش کوه
- شکست شیشه
- زلزله
- سیل
- آتش فشان
- طوفان
- ترکیدگی لوله های آب
- سرقت با شکست حرز
بیمه مسئولیت آتش سوزی
بیمه مسئولیت آتش سوزی یکی از بیمه های ساختمان می باشد، که داشتن آن برای تمامی ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی واجب است. شاید تصور کنید که این بیمه با بیمه آتش سوزی یکسان است اما اینگونه نیست. اگر آتش سوزی ساختمان شما به ساختمان های مجاور سرایت کند، و موجب آسیب به همسایگان گردد، جبران خسارت های وارده به همسایگان به عهده شما می باشد.
بیمه آتش سوزی تنها خسارت های وارده به ساختمان شما را پرداخت می کند و در قبال خسارت های وارده به همسایگان شما تعهدی ندارد. به همین دلیل بیمه نامه ای تحت عنوان بیمه مسئولیت آتش سوزی وجود دارد که با استفاده از آن می توانید مسئولیت پرداخت خسارت های وارده به همسایگان خود را به شرکت بیمه محول کنید.
بیمه آسانسور ساختمان ها
امروزه اکثر ساختمان های بلند و چند طبقه دارای آسانسور می باشند، به دلیل این که ممکن است حوادث مختلفی برای آسانسور رخ دهد و طی این حوادث به اشخاص خسارت های گوناگونی وارد گردد، شرکت های بیمه اقدام به ارائه بیمه نامه ای تحت عنوان بیمه آسانسور کرده اند.
بیمه آسانسور یکی دیگر از بیمه های ساختمان است که برای تمامی اماکنی از آسانسور استفاده می کنند توصیه می شود. این بیمه نامه پوشش های مختلفی دارد که عبارت هستند از :
پوشش های بیمه آسانسور
- پوشش فوت
- پوشش نقص عضو
- پوشش هزینه های پزشکی
- پوشش خسارت های مالی برای آسانسور های باربر
عوامل موثر در تعیین حق بیمه آسانسور
بیمه آسانسور نیز مانند تمامی می نامه ها معیار هایی برای تعیین حق بیمه دارد، برخی از این معیار ها عبارت هستند از :
- ظرفیت آسانسور
- سن آسانسور
- تعداد طبقات ساختمان
- نوع کاربری آسانسور
- میزات تعهدات درخواستی
خسارت های خارج از پوشش بیمه آسانسور
- خسارت های ناشی از تشعشعات هسته ای و رادیو اکتیو
- خسارت های عمدی
- خسارت های ناشی از جنگ و شورش
- خسارت های ناشی از حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، طوفان و …
- خسارتی که به علت تخلف از قوانین و نظامات دولتی به وجود آمده باشد.
کلام پایانی
بیمه های ساختمان که در این مطلب گفته شده، درست است تهیه این بیمه ها اجباری نیست، اما به این دلیل که حادثه همیشه در کمین است بهتر است بیمه های مورد نیاز هر ساختمان را تهیه کنیم تا متحمل خسارت های سنگین نشویم. در مطلب بیمه های ساختمان به طور کامل در مورد تمامی بیمه های کاربردی برای هر ساختمان صحبت شد، شما با تهیه این بیمه ها برای ساختمان خود می توانید هزینه بیشتر حوادثی که ممکن است برای ساختمان رخ دهد را به شرکت های بیمه گر محول کنید.
منبع: