امن ترین کیف پول ارز دیجیتال

امن ترین کیف پول ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۳ به اعتقاد کارشناسان

امن ترین کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ چه فاکتورهایی در انتخاب یک کیف پول امن موثر است؟ امن ترین کیف پول ارز دیجیتال در 2023 چه کیف پولی است؟ کیف پول safepal چه ویژگی هایی دارد؟

این‌ها سوالاتی هستند که قرار است در این مقاله با یکدیگر به دنبال پاسخشان باشیم. ما ابتدا از تعریف مهمترین فاکتورها برای امنیت والت‌ها و قیمت ارز دیجیتال شروع می‌کنیم، سپس به سراغ دسته‌های متفاوت والت (Wallet) می‌رویم و گل‌های سر سبد هر دسته (از نظر امنیت) را به شما معرفی می‌کنیم.

فاکتورهای تاثیرگذار بر امنیت کیف پول ارزدیجیتال

ما در این بخش به سراغ بررسی دو فاکتور تاثیر گذار و مهم در رده‌بندی امن ترین والت ها رفته‌ایم.

1- ذخیره سازی سرد یا آفلاین

شاید مهم‌ترین و البته بدیهی‌ترین فاکتور انتخاب یک کیف پول ارز دیجیتال، ذخیره‌ سازی سرد ارزهای دیجیتال در باشد؛ اما ذخیره‌ سازی سرد به چه معناست؟

ذخیره سازی سرد (cold storage)، اگر دارایی را که بر بستر بلاکچین است (اعم از ارز یا غیره) به صورت آفلاین و بدون اتصال به اینترنت ذخیره کنید، شما از یک ذخیره سازی سرد بهره برده‌اید. ذخیره سازی سرد ارزهای دیجیتال بر روی کیف پولی که به اینترنت متصل نیست، تمامی راه‌های دسترسی‌ هکرها را می‌بندد.

به بیانی ساده‌تر، هک شدن کیف پول آفلاین از طریق اینترنت مانند این است که شما نگران سوختن لوازم برقی خود بر اثر نوسان برق باشید، آن هم زمانی که دوشاخه این وسایل به پریز برق متصل نیست!

اهمیت ذخیره سازی سرد

همانطور که می‌دانید کیف پول ارز دیجیتال با دو کلید عمومی و خصوصی محافظت می‌شود، روش‌های ذخیره سازی دارائی‌هایِ دیجیتال بر اساس نوع محافظت از این کلید‌ها دسته‌بندی می‌شوند.

  • کلید خصوصی

کلید خصوصی کیف پول ارز دیجیتال یک رشته منحصر به فرد از کاراکتر است که مالکیت ارزهای دیجیتال را مشخص می‌کند.

  • کلید عمومی

شبیه شماره حساب بانکی یا آدرس ایمیل است و به شناسایی مقصد دارائی‌هایی که به کیف پول ارسال می شوند کمک می‌کند.

دو نفر که قصد انتقال یک ارز دیجیتال مانند اتریوم را دارند، برای انجام این تراکنش، گیرنده باید کلیدهای عمومی کیف پول خود را با فرستنده به اشتراک بگذارد. فرستنده با استفاده از کلید خصوصی کیف پول ارز دیجیتال خود به موجودی آن دسترسی داشته و اتریوم را به آدرس کیف پول گیرنده ارسال می‌کند. در این مرحله بلاکچین اعتبار تراکنش را تایید می‌کند. هنگامی که اتریوم به آدرس مقصد تحویل داده شد، گیرنده فقط از طریق کلید خصوصی خود می‌تواند به وجوه دسترسی داشته باشد.

یک مثال ملموس‌تر برای درک تفاوت بین ذخیره سازی سرد و گرم

تصور کنید می‌خواهید 3 میلیون تومان پول را با یک نرم افزار بانکی به کارت دوست خود انتقال دهید، شما علاوه بر داشتن شماره کارت خود (کلید عمومی) به رمز دوم پویا (کلید خصوصی) نیز برای تایید این انتقال نیاز دارید؛ دوست شما هم برای این انتقال تنها  کافی است شماره کارت خود را به شما بدهد. (کلید عمومی والت مقصد)

حال تصور کنید که رمز پویا یا رمز دوم شما در یک دستگاه کوچک (چیزی شبیه به فلش) تولید شود. هنگامی که رمزپویای شما توسط یک دستگاه کوچک که به اینترنت متصل نیست تولید شود، شما در حال استفاده از ذخیره سازی سرد هستید!

شاید بگویید که در مثال بالا پول‌هایمان در آن دستگاه ذخیره نمی‌شود! باید به شما بگوییم که در هیچ کیف پول ارز دیجیتالی در هیچ جایی از دنیا، ارزدیجیتال ذخیره نمی‌شود؛ بلکه کیف پول‌ها تنها حافظان کلیدهای عمومی و خصوصی شما هستند و تمام دارایی‌های شما در دفتر بلاکچین آن ارز دیجیتال ذخیره می‌شود.

2- اپن سورس (open source) یا متن باز

اپن سورس (متن باز) به نرم‌افزارهایی گفته می‌شود که ناشر و خالق آن، کد منبع و فایل‌های نرم افزار را در اختیار عموم قرار می‌دهد تا دیگران بتوانند به صورت رایگان از آن استفاده کنند و یا نرم افزار را ویرایش کرده و نسخه شخصی خود را بیرون دهند.

اما چرا کیف پول اپن سورس امن‌تر است؟ مگر نباید از کیف پولی که کدهای آن دست دیگران است بیشتر ترسید؟

خیر، در دنیای کامپیوتر، اپن‌سورس بودن دو پیام را القا می‌کند: اول آزادی اطلاعات و فرصت برابر برای همه، دوم شفافیت

بالا رفتن امنیت در کیف پول‌های اپن سورس حاصل پیام دوم است. کیف پولی که کد منبع آن به صورت عمومی در دسترس همه قرار دارد بصورت پیوسته توسط حرفه‌ای‌ترین برنامه‌نویسان در دنیا مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و اگر مشکل امنیتی در ساختار آن وجود داشته باشد به سرعت معلوم می‌شود.

پس اگر کیف پولی اپن‌سورس است و زمان مناسبی از فعالیت آن گذشته و متخصصین آن را تایید کرده‌اند، این فاکتورها می‌تواند تا حدودی به معنی امن بودن آن باشد.

امن ترین کیف پول های نرم افزاری

ما در این بخش برای شما لیستی از امن ترین کیف پول های نرم افزاری را آوردیم. سعی ما در این بخش بر این بوده است که تمامی کیف پول‌ها از دو فاکتور مهم، یعنی اپن سورس بودن و ذخیره سازی سرد برخوردار باشند.

از نظر بسیاری کیف پول‌های نرم افزاری اصلاً امن نیستند، اما این به صورت مطلق درست نیست!

کیف پول‌های نرم افزاری که از ذخیره سازی سرد برای نگه‌داری دارائی‌های دیجیتال شما استفاده می‌کنند از این قاعده تا حد زیادی مستثنی هستند، این دسته که با عنوان کیف پول‌های نرم‌افزاری آفلاین خطاب می‌شوند، عملکردی کاملاً شبیه به کیف پول‌های سخت‌افزاری دارند، با این تفاوت که استفاده از آن‌ها برای کاربرانی که توانایی فنی کمتری دارند، سخت‌تر است.

کیف پول نرم افزاری آفلاین، یک کیف پول را به دو پلتفرم قابل دسترسی تقسیم می‌کند:

  • کیف پول آفلاین که حاوی کلیدهای خصوصی است.
  • کیف پول آنلاین که کلیدهای عمومی را ذخیره می‌کند.

کیف پول آنلاین تراکنش‌های بدون امضای جدیدی را ایجاد می‌کند. تراکنش بدون امضاء به کیف پول آفلاین منتقل می‌شود و با کلید خصوصی امضا می‌شود.

نمودار قیمت بیت کوین

تراکنش امضا شده سپس به کیف پول آنلاین که آن را در شبکه پخش می‌کند، منتقل می‌شود. از آنجایی که کیف پول آفلاین هرگز به اینترنت متصل نمی‌شود، کلیدهای خصوصی ذخیره شده در آن همواره امن می‌مانند.

Electrum و Armory اغلب به عنوان بهترین کیف پول‌های نرم افزاری آفلاین در دنیاری ارزهای دیجیتال معرفی می‌شوند. البته ما کیف پول Armory را در این مقاله (به علت پولی بودن) بررسی نکردیم.

نام کیف پول         ذخیره سازی سرد   نسخه نرم افزار      تنوع ارز دیجیتال   اپن سورس

Exodus             بله         موبایلدسکتاپ        +150    خیر

Electrum           بله         دسکتاپ یک ارز بله

Mycelium         بله         موبایل    +6        بله

ما در این قسمت سه مورد از امن ترین کیف پول های نرم افزاری بازار را که از ذخیره سازی سرد پشتیبانی می‌کنند، لیست کرده‌ایم.

1- کیف پول اکسودوس(Exodus)

اگزودوس یا اکسودوس، یکی از بهترین گزینه‌ها برای افراد تازه کار است، این کیف پول علاوه بر طراحی کاربر پسند، ارزهای دیجیتال را به روش ذخیره‌سازی سرد نگهداری می‌کند.

اکسدودس یک کیف پول دسکتاپ و موبایلی است که در حال حاضر بیش از 150 ارز دیجیتال متفاوت را پشتیبانی می‌کند.

این کیف پول با سادگی خود برای مبتدیانی که تازه وارد دنیای ارزهای دیجیتال می‌شوند، عالی است. اما این طراحی ساده دلیل نمی‌شود که برای همه بهترین باشد!

برای حرفه‌ای‌ها اپن سورس (open source) نبودن آن یک عیب بزرگ است، همین دلیلی است که عده زیادی از حرفه‌ای‌های بازار به سمت این کیف پول ارز دیجیتال نمی‌روند، چون نمی‌توانند به آن اعتماد کنند.

در واقع مهمترین مزیت اکسودوس (از نظر امنیتی) قابلیت اتصال آن به کیف پول سخت افزاری ترزور است.

مزایای اکسودوس

  • تنوع بالای ارزهای دیجیتال
  • ذخیره سازی سرد
  • تبادل داخلی
  • پشتیبانی قوی
  • رایگان بودن
  • قابلیت اتصال به کیف پول سخت افزاری ترزور

معایب اکسودوس

  • اپن سورس نبودن
  • امنیت پایین‌تر نسبت به دیگر رقبا

2- الکتروم (Electrum)

الکتروم یکی از کیف پول‌های اصلی بیت کوین است. این کیف پول در سال 2011 یعنی دو سال پس از ایجاد بیت کوین، ارائه شد و از آن زمان تاکنون تغییر چندانی نکرده است. بزرگترین نکته درباره الکتروم این است که این کیف پول فقط از یک ارز پشتیبانی می‌کند و آن هم بیت کوین است!

Electrum همچنین به دلیل گزینه‌های پیچیده‌ای که دارد برای کاربران حرفه‌ای مناسب‌تر است. الکتروم اپن سورس است و به کاربران خود اجازه می‌دهد تا کارمزد تراکنش‌ها را تعیین کنند. همچنین این کیف پول دیجیتال امن به کاربران این امکان را می‌دهد که سطح امنیتی مورد نظر خود را تعیین کنند. به عنوان مثال، می‌توانید یک کیف پول استاندارد با احراز هویت دو عاملی یا یک کیف پول چند امضایی ایجاد کنید. شما همچنین می‌توانید عبارت بازیابی (12 کلمه‌ای) خود را با کلمات سفارشی طولانی کنید. Electrum برای دارندگان حرفه‌ای بیت کوین که خواهان ویژگی‌های امنیتی عالی، قابلیت سفارشی‌سازی و رابط کاربری ساده هستند، مناسب است.

مزایایِ کیف پول الکتروم

  • کارمزد قابل تنظیم معامله
  • ذخیره سازی سرد
  • سطح امنیتی بسیار بالا
  • رایگان

معایب کیف پول الکتروم

  • فقط برای بیت کوین ساخته شده است
  • رابط کاربری سخت
  • بدون پشتیبانی، متکی به فروم‌ها

3- مای‌سِلیوم (Mycelium )

مای‌سِلیوم یک کیف پول بیت کوین منبع باز می‌باشد که فقط نسخه موبایل آن موجود است. Mycelium در حال حاضر فقط از بیت‌‌کوین، ETH و توکن‌های ERC-20 پشتیبانی می‌کند.

از برخی جهات، Mycelium کاملاً شبیه به کیف پول Electrum است. مای‌سِلیوم هم مانند الکتروم جزو قدیمی‌های بازار است، شاید تفاوت مهم آن‌ها این باشد که مای‌سِلیوم رابط کاربری بهتری دارد و مخصوص موبایل است. اپن سورس بوده و از قابلیت تعیین کارمزد انتقال برخوردار می‌باشد.

مای‌سِلیوم به کاربر اجازه می‌دهد که ارزهای خود را در یک دستگاه به صورت آفلاین ذخیره کند، درحالی که هنوز از رابط کاربری خود برای مشاهده موجودی خود بهره می‌برد.

مزایایِ کیف پول مای‌سِلیوم

  • قابلیت تغییر فی
  • قابلیت استفاده از سخت افزار
  • اپن سورس
  • ذخیره سازی سرد
  • رایگان
  • قابلیت استفاده با کیف پول سخت افزاری کیپ‌کی

معایب کیف پول مای‌سِلیوم

  • قابلیت نصب فقط بر روی موبایل
  • رابط کاربری ضعیف

امن ترین کیف پول های سخت افزاری

ما در این قسمت 4 مدل از امن ترین والت های سخت افزاری را بصورت خلاصه بررسی کرده و با هم مقایسه کردیم:

نام کیف پول         قیمت     تعداد ارزهای قابل پشتیبانی    روش اتصال

Trezor T            195$     1800+    تایپ Cبلوتوث

Ledger Nano X 119$     1800+    تایپ C

بلوتوث

Ledger Nano S 59$       1800+    کابل میکرو USB

 Ellipal wallet

            149$     10000+ QR Code

منبع: سایت safepal

دکمه بازگشت به بالا