درخت گردو، یکی از محصولاتی است که از گذشته در ایران کشت می شده است و امروزه نیز کشت آن در مناطق مختلف ادامه دارد. آفت ها نیز از دیرباز وجود داشته اند و نیاکان ما، برای مقابله با آن ها دست به ابتکارات مختلفی زده اند و تا حدودی آفات محصولات خود را از بین بردند. یکی از این آفات، کرم خراط گردو است. اما امروزه به دلیل تغییرات آب و هوایی در کره زمین، تعداد این کرم ها افزایشیافته است و روش های قدیمی پاسخگو نیست. برای حل این مشکل، نیاز به روش های جدید است. در ادامه این مقاله با نهالستان پالیز، که مورد تایید جهاد کشاورزی را ارائه میدهد همراه باشید، تا علاوه بر آشنایی با این آفت، روشها نوین از بین بردن آن را برای شما معرفی کنیم.
کرم خراط، به نام های پروانه فری، پروانه کرم خراط و کرم پروانه پلنگ نیز شناخته میشود. این کرم، چوب خوار است و به همین دلیل، به سادگی شاخه و تنه درختان را سوراخ کرده و از آن ها تغذیه میکند. به همین سبب کرم خراط گردو، آسیبها جبرانناپذیری را به درخت گردو وارد میکند.
سیکل زندگی کرم خراط گردو چگونه است؟
- تخم: حشره مادر، تخم های خود را که کروی و دسته ای هستند را در شکاف درختان میگذارد. پس از یک الی دو هفته، این تخم ها به لارو تبدیل می شوند.
- لارو: لارو کرم خراط، به رنگ زرد مایل به قهوه ای است که روی بدن آن، خال های قهوه ای وجود دارد. لارو ها در شکاف درختان وجود دارند و از آن ها تغذیه میکنند تا به شفیره تبدیل شوند. اگر این لارو ها کوچک باشند، تا بهار سال بعد، به همین شکل باقی خواهند ماند.
- شفیره: لارو ها پس از تکمیل تغذیه، به خروجی شکاف درخت نزدیک میشوند و در همانجا به شفیره تبدیل می شوند و پسازآن از درخت خارج میشوند.
- حشره: پس از عبور از مراحل بالا، کرم خراط گردو به یک شب پره تبدیل میشود. این حشره پرز دار است و بر روی بدن آن، خالهای سیاه قرار دارد.
کرم خراط گردو، به چه صورتی به درخت آسیب وارد میکند؟
کرم خراط گردو در هوای سرد و گرم فعالیت میکند و می تواند به درختان گردو آسیب برساند. اما در هوای گرم، فعالیت این حشرات بیشتر می شود و ولید مثل آن ها نیز در این فصل است. این کرم، از طریق رگبرگ ها و آوند های درخت، وارد آن میشود. از همین طریق، به نقاط مختلف درخت مانند شاخه ها، تنه و میوه نفوذ کرده و دالان های مختلفی را در درخت ایجاد میکند. به دلیل سرعت بالایی که در زادوولد دارند، در مدت زمان کوتاهی، درخت گردو مملو از کرم خراط گردو می شود که ان مسئله درخت را به نابودی میکشاند.
علائم کرم خراط گردو کدام اند؟
وقتی کرم خراط گردو به درخت گردو حمله می کند، درخت خشک می شود اما این خشک شدن به صورت تدریجی صورت میگیرد. این آفت یک سری علائم ابتدایی دارد که با مشاهده آن ها، می توان سریع درخت را درمان کرد. قیمت نهال گردو کانادایی چقدر است؟
در ابتدا آفت از برگ ها تغذیه می کند. وقتی این آفات وارد برگ درختان می شوند، برگ ها زرد شده و شروع به ریزش میکنند و این موارد زود تر از فصل پاییز اتفاق می افتد. از طرفی بر روی شاخه و تنه درختان سوراخ های کوچکی ایجاد می شود که دهانه این سوراخ ها پر از براده های چوب است. این براده ها اندک هستند و به همین دلیل بر روی زمین قابل مشاهده نخواهند بود.
با ورود کرم خراط گردو، پس از برگ ها، شاخهها نیز شادابی خود را از دست می دهند و شروع به پژمرده شدن میکنند و توانایی خود را در مورد نگه داری میوه از دست میدهند و در نتیجه میوه ها زود تر از موعد، از درخت می افتند. پس از این موارد، آفت به تنه اصلی راه می یابد و در نهایت، کل درخت بر اثر آفت از بین می رود.
از روشهای نابودی کرم خراط گردو چه می دانید؟
برای از بین بردن کرم خراط گردو روشهای متفاوتی وجود دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
-
حذف شاخهها آلوده و سوزاندن آنها
پس از ظهور اولین نشانه ها از وجود آفت در درخت گردو، باید شاخه هایی که این علائم دارند را شناسایی کرده و سپس آنها را از درخت جدا کنید. برای جلوگیری از شیوع، باید این شاخه ها را سوزاند تا آفت ها نیز از بین بروند. جدا کردن این شاخه ها از درخت، به آن آسیبی نخواهد رساند و درخت می تواند با رشد خود، شاخه های جایگزین را ایجاد کند.
قبل از استفاده از سم، باید از مشاوران توانمند در این زمینه کمک بگیرید تا بتوانند نوع سم مورد نیازتان را به شما معرفی کنند. پسازآن سم را باید به کل درخت بپاشید تا تمام آفات از بین بروند. در این روش از مقدار زیادی سم استفاده می شود که در طی آن امکان آسیب رسیدن به درخت وجود دارد.
درختان مانند انسان ها یک سیستم ایمنی دارند که از درخت محافظت می کند. این سیستم ایمنی باید از طریق روش های مختلفی تقویت شود. یکی از این روش ها، استفاده از کود است. این کود باید تمام قسمت های درخت را از نظر تغذیه تامین کند. به همین دلیل از کود های مایع برای تغذیه برگ درختان، کود های جامد برای تزریق به تنه درخت و کود های محلول در آب و خاک برای تقویت ریشه ها استفاده می شود.
نام دیگر پی اف، کود-سم است که هر دو خاصیت را با هم دارد. سمهای خالص مشکلات زیادی را برای درختان ایجاد میکنند به همین دلیل دانشمندان پی اف را ایجاد کردند. پی اف در حالیکه باعث از بین رفتن آفت ها میشود، نیاز های درخت را نیز تامین میکند و به آن مواد مغذی می رساند.
در این روش، از نور مصنوعی استفاده می شود. با این نور، حشرهها نر جذب نور می شوند و سپس با استفاده از تیغه های موجود اطراف منبع نور، آنها به سمت یک بطری حرکت می کنند که باعث به دام افتادن آن ها می شود. اغلب حشره های نر در این تله به دام می افتند؛ در نتیجه تناسب جمعیت نر و ماده حشرات از بین می رود و به سبب کاهش تولید مثل، آلودگی این حشرات کاهش می یابد.
نهال گردو پالیز سعید قاسمی از انواع ارقام طبیعی گردو میباشد که توسط کشورکانادا تولید شده و نیز فروش آن از این کشور سرچشمه گرفته شده است.
علاوه بر روش های نام برده شده، روش های دیگری مانند اخلال در جفتگیری و استفاده از نهال های مقاوم و متناسب با شرایط آب و هوایی هر منطقه، کاربردی هستند.
سخن پایانی
کرم خراط گردو یکی از آفت های خطرناک برای درختان گردو است که اوج فعالیت آنها در بهار و تابستان است. این آفت، به تدریج به درخت آسیب می زند تا آن را از بین ببرد. اما قبل از آن علائم ابتدایی ظاهر میشود که با شناسایی آن، میتوان به آفت زدگی درخت پی برد و آن را درمان کرد. روش های مختلفی برای از بین بردن کرم خراط گردو وجود دارد. با مشاوره با افراد با تجربه در این زمینه، می توانید بهترین روش را انتخاب کنید. یافتن این افراد کار بسیار سختی است اما مجموعه نهالستان پالیز، این شرایط را برای شما فراهم کرده است.
نهالستان پالیز بزرگترین کشور است که با بیش از نیم قرن تجربه، در زمینه فروش و پیش فروش انواع اقسام نهال گردو مقاوم، سردسیری، ژنوتیپ ها ، لیبل دار، شناسنامه دار، پیوندی مورد تایید جهاد کشاورزی، به صورت مستقیم و غیر مستقیم و همچنین ارائه خدماتی از قبیل احداث باغ، آبیاری، کوددهی، هرس، بستر سازی، آفت زدایی، درمان بیماری های گیاهی و اصلاح خاک، با مدیریت جناب آقای سعید قاسمی، افتخار آفرین بوده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کرم خراط گردو سایر موارد، با پالیز ارتباط حاصل نمایید.
یر)