ایرانی کسب و کارعمومی

همه چیز در مورد قالیشویی

با افزایش یافتن شغل‌های خدماتی، امروزه قالیشویی کرج نیز که یک شغل خدماتی محسوب می‌شود رونق زیادی پیداکرده و ما در خیلی از شهرها مشاهده می‌کنیم که کارخانه قالی‌شویی راه‌اندازی شده است.
عوامل زیادی در رونق گرفتن مشاغل خدماتی نقش دارند. عواملی همچون پیشرفت تکنولوژی، وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه و تغییر شیوه زندگی کردن، همگی در ترویج و توسعه مشاغل خدماتی نقش دارند.

در ابتدا راه اندازی شغل قالیشویی ممکن است سوالاتی در ذهن مان ایجاد شود؟!

مزایا و معایب شغل قالی‌شویی چیست؟میزان درآمد شغل قالیشویی چقدر است؟بازار کار شغل قالیشویی چطور است؟مکان مناسب برای راه اندازی چگونه باید باشد؟سرمایه اولیه لازم برای شغل قالیشویی چقدر است؟مجوزهای موردنیاز برای راه‌اندازی شغل قالیشویی چیست؟از کجا تجهیزات  لازم را برای راه‌اندازی شغل قالیشویی تهیه کنیم؟

مزایا راه اندازی قالیشویی:

از جمله مزایا راه اندازی قالیشویی می توان به سوددهی بسیار بالا ، سرمایه اولیه معقول، زودبازده بودن آن اشاره کرد. بهترین زمان درآمد در بهمن و اسفند می باشد و در فروردین و اردیبهشت به حالت رکود در خواهد آمدتاسیس قالیشویی در در شهرهای بزرگ دارای مشتری بیشتر و لذا درآمد بیشتر می باشد.اما در کنار تمامی این موارد نیاز به مسئولیت پذیری بالا درقبال فرش های مردم و  ساعت کاری بالا است .

 مکان یابی قالیشویی:

مکان یابی محیطی مناسب برای احداث قالیشویی  در نقاط مختلف متفاوت استپیدا کردن این محیط نفش مهمی در سرمایه اولیه راه اندازی دارد .در انتخاب مکان مناسب توجه به نحوه تامین آب مورد نیاز، سیستم دفع فاضلاب، آلودگی صوتی تولید شده، برق مورد نیاز الزامی می باشدپیشنهاد می شود قالیشویی در حومه شهر و با فاصله مناسب از بافت مسکونی تاسیس شود

حداقل فضای مورد نیاز برای راه اندازی 300 متر زمین است. توجه داشت باشید که استفاده از تکنولوژی و ماشین آلات پیشرفته نیاز به فضاهای بزرگ و سالن های گرمخانه ای بزرگ برای خشک کردن فرش ها کم خواهد کرد.

بازاریابی و اعتماد مشتری:

وجود دفاتری در شهر و به صورت مجزا از کارگاه در ایجاد اعتماد مشتری بسیار موثر است اما  باید توجه داشت در ابتدای راه اندازی به دلیل کاهش هزینه ها برای خدمات رسانی نیازی به دفتر جداگانه نیست  اما با گسترده شدن مجموعه جهت بیشتر شناخته شدن و جلب اعتماد بسیار موثر می باشد.

قالیشویی ها به صورت سنتی، نیمه اتومات، اتومات می باشند.

قالیشویی های سنتی :

دارای تجهیزات شلاق زن برای شستشو و خشک کن های دیگی می باشد. گرم خانه های سنتی در این مجموعه ها علاوه بر غیر بهداشتی بودن فضای زیادی هم می گیرند همچنین دستگاه های آبگیر سنتی با سرعت پایین گریز از مرکز و حجم کم آبگیری  سبب بالا رفتن زمان خشک کردن فرش خواهد شد که موجب زرد شدن فرش و قبول کمتر سفارشات می شود.

قالیشویی های نیمه اتومات:

دارای دستگاه های شستشو دستی و آبگیرهای قوی هستند که سبب تسریع روند خشک کردن فرش و درنتیجه تحویل زودتر فرش به مشتری خواهد شد

با توجه با بازار داغ رقابت در صنعت قالیشویی پیشنهاد می شود که  برای تاسیس قالیشویی از حالت نیمه اتومات شروع به فعالیت کنید و تاسیس قالیشویی سنتی را فراموش کنید

قالیشویی تمام اتومات : در قالیشویی های اتومات نیازمند:

دستگاه شستشوی اتوماتیک (در چند مدل مختلف)

دستگاه شستشوی دستی، پلیشر غلطکی (در چند مدل مختلف همراه با موتور و توان‌های متفاوت)

دستگاه آبگیر لوله‌ای درب دار (در مدل، توان و دورهای مختلف)

دستگاه آبگیر لوله‌ای بدون درب (در مدل، توان و دورهای مختلف)

خشک کن های طبقاتی (در نوع‌های اتوماتیک و دستی برای خشک‌کردن سریع  فرش علی الخصوص در فصل‌های برفی و بارانی که اوج زمان سفارشات می باشد)

دستگاه خاک‌گیر (به‌صورت ضربه‌ای  و ویبره ای می‌باشد و برای فرش‌های کهنه و قدیمی مناسب نمی‌باشد)

دستگاه تصفیه آب

هستیم. استفاده از دستگاه های به روز سبب آماده شدن فرش طی چند ساعت خواهد شد و امکان قبول سفارشات جدید را فراهم خواهد کرد

همچنین اسفاده از این دستگاه ها سبب می شود که در محیطی کوچک حجم بالای سفارشات را قبول کرد

با توجه به نوسانات قیمت ها جهت مشاوره و محاسبه دقیق هزینه راه انداز10,995 مرتبه مشاهده شده

قالی به عنوان یک هنر ایرانی سالیانی است که زینت بخش خانه تمامی ایرانیان می باشد. براساس آمار عمر فرش غالباً بالای 10 سال برآورد می شود و در مواردی با فرض نگه داری صحیح به بیش از 30 سال نیز می رسد. نگه داری و شستشوی قالی نکات مهمی دارد که در ادامه بصورت مفصل شرح داده می شود. اگر قالی هایتان را دوست دارید خواندن این مطلب را به هیچ وجه از دست ندهید

شست و شوی فرش ها به روش سنتی مناسب است صنعتی؟

 امروزه با پیشرفت تکنولوژی و با آمدن قالیشویی های مدرن و قالیشویی های آنلاین، قالیشویی در کارگاه ها یا کارخانه های قالیشویی، و با دستگاه های مخصوص شستشوی فرش و با مواد و شامپو های مخصوص فرش شسته می شود که علاوه بر پاکیزگی بیشتر از تار و پود قالی و رنگ آن محافظت می گردد.

شست و شوی فرش و موکت در قالیشویی ها، چقدر هزینه دارد؟

در رابطه با این کار، مرجعی رسمی به نام اتحادیه صنف قالیشویان در هر شهر وجود دارد که این اتحادیه در طول سال، هر شش ماه یک بار، قیمتی مصوب و رسمی را برای شست و شوی فرش و قالی و موکت به قالیشویان اعلام می‌کند و تمامی قالیشویان موظف به رعایت و اعمال این قیمت ها هستند. همان‌طور که می‌دانید شست و شوی فرش، قالی و موکت در قالیشویی‌ها براساس متر مربع محاسبه می‌شود.

لازم به ذکر است که در این میان، موردی نیز به نام قیمت توافقی وجود دارد؛ شاید شما نیز از این موضوع اطلاع داشته باشید که قیمت‌های درج شده در آگهی‌های منتشر شده با صورتحساب و قیمت واقعی پرداخت شده نهایی تفاوت دارد.

به طور کلی می‌توان گفت هزینه شست‌وشوی فرش، قالی و موکت براساس متر مربع از سوی اتحادیه قالیشویان مشخص و تعیین شده است؛ اما در برخی موارد، هزینه نهایی به صورت توافقی است بدین ترتیب که طرفین پس از صحبت با یکدیگر، در قیمتی مشخص به توافق می‌رسند؛ لازم به ذکر است که قیمت به دست آمده به دستور العمل یا مصوبه خاصی بستگی ندارد.

مواردی همچون شست و شوی تابلو فرش یا فرش‌های قدیمی و نفیس و یا در صورتی که شست شوی فرش شما نیازمند خدماتی خاص و اضافی باشد ؛ توصیه می‌شود حتما در نحوه توافق، دقت لازم و کافی را داشته و سندی از توافق خود در اختیار داشته باشید.

قالیشویی های مجاز و غیر مجاز!

به شما توصیه می‌کنیم وقتی به آگهی‌های چاپ شده قالیشویان در نیازمندی‌های روزنامه‌ها نگاه می‌کنید و یا با مشورت با دوستان و آشنایان خود، یکی از قالیشویی‌های شهر خود را انتخاب می‌کنید، بهتر است قبل از دادن آدرس به قالیشویی و تحویل فرش‌های خود به آن‌ها، کمی حوصله به خرج داده و اتحادیه قالیشویی شهر محل اقامت خود تلفن کرده و یا به وب‌سایت اینترنتی آن اتحادیه مراجعه کنید.

چنانچه نام قالیشویی انتخابی توسط شما، در بین لیست اسامی قالیشویان مورد تایید و مجاز آن اتحادیه وجود داشت، می توان گفت 50 درصد کار انجام شده است و باقی موارد به دقت انتخاب شما بستگی دارد. اما چنانچه نام آن قالیشویی را در فهرست اسامی اتحادیه ندیدید! آن قالیشویی را برای شست و شوی فرش های خود بیخیال شده و دوباره به جست و جو بپردازید تا گزینه ی مناسبی را بیابید.

اما این سوال پیش می آید که دلیل حساسیت بالای ما در انتخاب قالیشویی چیست؟ پاسخ این است که اگر فرش های ما نفیس و گران قیمت باشند! بایستی بدانیم که فرش های خود را به چه کسی می سپاریم و از عاقبت کار خود، نگران و دلواپس نباشیم.

صورتحساب فرش های خود را به دقت مطالعه کنید!

براساس یک سنت و رسم قدیمی در میان ما ایرانی ها، فرش دستباف جزو سرمایه های اصلی زندگی محسوب می شود؛ پس توصیه می شود قبل از تحویل دادن سرمایه های خود به دست قالیشویی مجاز انتخاب شده توسط شما، قرارداد یا فاکتور ارایه شده را به دقت مطالعه کرده و از سوال کردن درباره آن، اصلا خجالت نکشید؛ چنانچه قرارداد ارایه شده برای شما قانع کننده نبود می توانید با دفتر شرکت قالیشویی تماس بگیرید و حتی در نهایت می توانید از نظرات کارشناسان اتحادیه قالیشویان استفاده نمایید.

این نکته را فراموش ننماید که به هیچ وجه عجله نکنید و با اعتماد کامل و خونسردی تمام فرش هایتان را تحویل داده و تحویل بگیرید.

در قرارداد برخی از شرکت های قالیشویی، بندی وجود دارد که در آن نوشته شده است: هر گونه خسارت احتمالی بر عهده مشتری است.

زیرا معمولا فرش های دستباف و نفیس دارای ارزش مادی بالایی می باشند؛ بنابراین هرگز این بند از قرارداد را نپذیرید؛ توصیه می شود چون از خدمات قالیشویی های مجاز استفاده می کنید بنابراین قبل از امضای قراردادی با بند فوق، حتما در ابتدا با اتحادیه قالیشویان تماس گرفته و این موضوع را با کارشناسان آن مرکز در میان بگذارید و پس از دانستن نظر و تایید آن ها، اقدام به امضای قرارداد نمایید.

همچنین توصیه می شود قالیشویی ای را انتخاب نمایید که در ازای دریافت مبلغی اضافی، فرش های شما را بیمه نماید تا در صورت ایراد خسارت به فرش های شما، بیمه خسارت شما را بپردازد و دچار مشکلات بیشتری نشوید.

به یاد داشته باشید تمام اطلاعات درج شده در رسید قالیشویی را چک کرده و صحت اطلاعات را با کارت یا مشخصات قالیشویی مطابقت دهید؛ زیرا رسید قالیشویی تنها سند نزد شما خواهد بود. همچنین توصیه می شود به هیچ عنوان، رسید بدون مهر واحد قالیشویی یا امضا را قبول نکنید.

در آخرین مرحله، توصیه می شود حتما مشخصات کامل و شماره تماس مامور تحویل گیرنده ی فرش و همچنین شماره پلاک خودرو اش را در پشت برگه ی رسید یادداشت نمایید.

باید ها و نباید هایی درباره ی شست و شو و نگهداری از فرش و قالی

همانطور که شما نیز می دانید از قدیم الایام تا به امروز، فرش های دست بافت و ماشینی همراه ماندگار و همیشگی خانه و خانواده های ایرانی بوده و هست و خواهد بود؛ اما این سرمایه های زیبا، رنگارنگ و اصیل برای دوام و ماندگاری به نگهداری صحیح و مراقبت ایمن نیاز دارند تا گذر روزگار آن ها را از بین نبرد و نیازارد. شما می توانید با رعایت نکاتی ساده، زیبایی آن ها را همیشگی و طول عمرشان را ضمانت نمایید. با ما همراه باشید.

پاکیزگی فرش

در ابتدا توصیه می کنیم برای تمیز کردن فرش های منزل خود، از جاروی دستی استفاده ننمایید! زیرا نی های نوک تیز و نازک موجود در جاروی دستی با گذر زمان، الیاف فرش را دچار آسیب و فرسودگی می نماید. بهتر است بدانید استفاده از یک جارو برقی با دور تند، بهترین و مناسب ترین راه برای تمیز کردن و بیرون کشیدن گرد و غبار از میان پرزعای فرش است.

تاثیر تابش نور آفتاب

آن دسته از خانه هایی که به دلیل موقعیت شان، آفتاب گیر هستند گرچه شرایطی مفید و ایده آل را برای افراد و نیز محیط درونی خانه فراهم می آورند اما دارای بعضی مضرات نیز می باشند. برای نمونه چنانچه فرش خانه به صورت دائم در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار داشته باشد، این اتفاق بر روی رنگ فرش تاثیری منفی و مخرب خواهد داشت. توصیه می کنیم اگر در خانه ی خود، قالی دستبافت و با ارزش پهن کرده اید برای جلوگیری از تابش های مخرب آفتاب، برای پنجره های مقابل این فرش تان، از پرده های ضخیم و مناسب استفاده نمایید.

تاثیر سایش

چنانچه قالی خود را در زیر درب قرار داده اید، به این موضوع توجه داشته باشید که ساییدگی فرش تان را به همراه خواهد داشت! اگر مجبور هستید قسمتی از فرش یا قالی خود را به دلیل کم بودن فضا در خانه خود، در زیر درب قرار دهید درب را به صورتی تنظیم نمایید که به هنگام چرخش مکرر (باز و بسته شدن های پی در پی)، تماسی با فرش یا قالی شما نداشته باشد. همچنین علاوه بر رعایت نکته فوق، بهتر است فرش یا قالی خود را هر چند وقت یک بار جابه جا و سر و ته نمایید تا با این کار، تمامی قسمت های آن به یک اندازه پا بخورد! و تنها برخی از قسمت های فرش یا قالی پا نخورده و در معرض سایش قرار نگیرد.

شاید در خاطرتان باشد در روزگاران نه چندان دور، خانواده ها کف خانه های خود را موکت می کردند و سپس فرش یا فرش های خود را بر روی آن ها می گستراندند؛ در این وضعیت دیگر خبری از حرکت کردن فرش یا سر خوردن آن نبود! اما امروزه کف خانه ها را با سرامیک، موزائیک و سنگ می پوشانند؛ به همین سبب فرش ها در اثر پا خوردن های متوالی حرکت کرده و جابه جا می شوند. شما می توانید برای جلوگیری از بروز این اتفاق، از شبکه های توری و نرم پی وی سی و یا آسترهای اسفنج مانند نیز استفاده نمایید. توصیه می کنیم ابعاد و اندازه های این آسترهای ویژه را کمی کوچک تر از ابعاد و اندازه های فرش یا فرش های خود انتخاب نمایید.

 

دکمه بازگشت به بالا